Edoardo Winspeare

Regisseur, Scenarist, Producer

Edoardo Winspeare is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

In grazia di Dio

2014 | Drama

Italië 2014. Drama van Edoardo Winspeare. Met o.a. Celeste Casciaro, Laura Licchetta, Anna Boccadamo, Barbara De Matteis en Gustavo Caputo.

Sangue vivo

2000 |

Italië 2000. Edoardo Winspeare. Met o.a. Ivan Verardo, Alessandro Valenti, Claudio Giangreco, Lamberto Probo en Pino Zimba.

Pizzicata

1996 | Drama

Italië/Duitsland 1996. Drama van Edoardo Winspeare. Met o.a. Cosimo Cinieri, Chiara Torelli, Fabio Frascaro, Anna Dimitri en Ines D'Ambrosio.

Tijdens WO II (1941-45) wordt Tony Marciano (Frascaro), een Amerikaanse oorlogsvlieger die Itali[KA3]e geboren is, boven het schiereiland Salentina (in de hak van de laars van Itali[KA3]e) in 1943 neergeschoten, niet ver van zijn geboorteplaats. Hij overleeft als enige de crash en wordt geholpen door een boer en diens drie dochters. Omdat hij vloeiend Italiaans spreekt is het niet moeilijk om het te laten doorgaan voor een ver familielid, zodat hij niet ontdekt wordt als de Amerikaanse vijand. Cosima (Torelli), de jongste, legt hem hem de zeden en de gewoonten van het landleven uit. Tony raakt in de ban van zijn nieuwe omgeving en wordt verliefd op Cosima. Zij heeft echter een aanbidder, Pasquale (Massafra), de zoon van de plaatselijke rijkaard. Cosima's 'verloofde' daagt Toni uit tot de screma, een duel in de vorm van een dans. Deze rolprent is het speelfilmdebuut van documentairemaker Winspeare, die tevens optrad als scenarioschrijver en producent. Hij maakte veelvuldig gebruik van lokale kleuren, de muziek en dans zonder de emotionele achtergronden te verwaarlozen. Herinnert wat aan de eerste films van de gebroeders Taviana: traag maar nooit vervelend, schaarse dialogen, knap spel, vooral van Cinieri in de rol van de vader, de enige beroepsacteur in de rolbezetting, maar de vrouwenrollen zijn stuk voor stuk pareltjes geworden. Het mooie camerawerk is van Paolo Carnera. De titel verwijst naar een uitdagende dans die door jonge vrouwen blootvoets wordt uitgevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edoardo Winspeare op televisie komt.

Reageer