Pasquale Festa Campanile is regisseur en scenarist.
Er zijn 14 films gevonden.

Uno scandalo perbene

1985 | Drama, Mysterie, Biografie

Italië 1985. Drama van Pasquale Festa Campanile en Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giuliana de Sio, Valeria D'Obici, Vittorio Caprioli, Carlos De Carvalho en Giuliana Calandra.

Naar een waar verhaal over een man met twee levens. Dit schokkende mysterie begint voorjaar 1926, als een man van middelbare leeftijd zich noch zijn naam noch zijn verleden kan herinneren. De tragische toedracht begint duidelijk te worden als een krant in Februari 1927 zijn foto publiceert onder de kop 'Wie herkent deze man?' Gazzara is goed als de tragische Italiaan en De Sio is een genot voor het oog.

Un Povero ricco

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renato Pozzetto, Ornella Muti, Nanni Svampa, Patrizia Fontana en Mila Stanic.

Een industrieel, die wordt achtervolgd door nachtmerries van financiële rampspoed en ellende, krijgt nieuwe hoop wanneer een psycholoog hem adviseert zich te trainen in het arm zijn en hij portier wordt in zijn eigen bedrijf. Een geestige en onderhoudende film, waarin Pozzetto mooi subtiel spel laat zien en Muti er prachtig uitziet.

La Ragazza di Trieste

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Ben Gazzara, Ornella Muti, Mimsy Farmer, Andréa Ferréol en Jean-Claude Brialy.

Een onderhoudend, zij het doelloos en inhoudelijk leeg melodrama met Gazarra als een Amerikaanse cartoonist die eerst gefascineerd wordt door en later verliefd wordt op de mysterieuze Muti. Muti gaat regelmatig uit de kleren, en de rest van de cast beperkt zich voornamelijk tot toekijken. Knappe muziek van Riz Ortolani.

Il Petomane

1983 | Komedie, Biografie

Italië 1983. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Ugo Tognazzi, Mariangela Melato, Vittorio Caprioli en Ricky Tognazzi.

Gebaseerd op een waar verhaal in Parijs, begin 1900. Joseph Pujol (een briljante rol van Tognazzi) viert in de Belle Epoque triomfen met zijn show. Hij is de enige in de wereld die scheetsgewijs liederen ten gehore kan brengen en blaasinstrumenten kan bespelen. Hij begint zich voor zijn kunst te schamen als hij verliefd wordt op een celliste (Melato). Tognazzi op z'n best, prachtige decors en vakkundige regie.

Porca vacca

1982 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1982. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Laura Antonelli, Renato Pozzetto en Aldo Maccione.

Een geschifte zanger, geen onbegaafd oplichter, probeert tijdens WO I een manier te vinden om uit handen van de vijand te blijven. Hij komt in contact met een boer en een meisje, zwendelaars tot en met, en gedrieën weten ze zich buiten de oorlog te houden. Amusant en soms zelfs grappig.

Più bello di cosi si muore

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Enrico Montesano, Monica Guerritore, Vittorio Caprioli, Ida Di Benedetto en Paolo Borboni.

Een onhandige dief in Rome besluit vrouwenkleren aan te trekken en te gaan tippelen, maar dit geeft problemen wanneer een graaf, die te lijden heeft van een dominerende moeder, verliefd op hem wordt en met hem wil trouwen. Een dolle komedie, soms wat te dol, maar Montesano is in topvorm en wordt bijgestaan door goede acteurs.

Nessuno è perfetto

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renato Pozzetto, Ornella Muti, Massimo Boldi, Lina Volonghi en Gabriele Tinti.

Een dolkomische film over een transseksueel, met Pozzetto en Muti in enkele van hun beste rollen. Pozzetto trouwt met Muti, een topmannequin, en ontdekt dat zij een transseksueel is die ooit in Duitsland een mannelijke parachutist is geweest. Omdat hij haar verleden geheim wil houden en haar niet wil verliezen, verzinnen ze het plan een zwangerschap voor te wenden; hiertoe gebruiken ze ballonnen en kussens en adopteren ze na negen maanden een baby.

Mano lesta

1981 | Drama, Komedie

Italië 1981. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Tomas Milian, Giovanna Ralli en Paco Cardini.

Gino, gespeeld door Millian, is arm, en woont met zijn zoon op een woonschuit in de rivier de Tiber. Zijn zoon wordt geboren uit Gino's relatie met een Skandinavische vrouw, die hen later verlaat. Hij houdt heel veel van zijn zoon, en omringt hem met veel zorg en aandacht. Ooit hoopt hij een vrouw te ontmoeten, die een goede moeder voor het kind kan zijn. Een sociaal drama met veel goede grappen en geloofwaardige emoties.

Cara sposa

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Johnny Dorelli en Agostina Belli.

Ongewoon verhaal over een man die net uit de gevangenis komt en ontdekt dat zijn vrouw een verhouding heeft met een taxichauffeur. Jaloers als hij is, stelt hij alles in het werk om haar terug te winnen. Een komedie die, zoals dat hoort, goed eindigt.

La sculacciata

1976 | Erotiek, Komedie

Italië 1976. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Sydney Rome, Antonio Salines en Gino Pernice.

Een getrouwd stel zit in een crisis. Ze houden nog heel veel van elkaar, maar op een of andere manier is hun verhouding niet bevredigend en de man wordt langzaam impotent. De vrouw probeert alles, ze raadpleegt vrouwenbladen en gespecialiseerde tijdschriften, maar niets helpt. Ten einde raad gaat ze naar een huwelijksadviseur die haar aanraadt met haar man naar buiten te gaan om hun verloren harmonie terug te vinden. Aardige komedie. De lieftallige Rome is niet zuinig met bloot.

Dimmi che fai tutto per me

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Johnny Dorelli en Andréa Ferréol.

Een bijzonder leuke film over culturele verschillen. Het verhaal gaat over een voornaam heer die een rustig leventje leidt in een rustig provinciestadje, die plotseling geconfronteerd wordt met een wel erg Amerikaanse schoonvader.

Il merlo maschino

1971 | Erotiek

Italië 1971. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Lando Buzzanca, Laura Antonelli, Lino Toffolo en Gianrico Tedeschi.

Een gefrustreerde, nerveuze, zeer talentloze cellist hangt zijn strijkinstrument aan de wilgen en merkt dat iemand zijn vrouw - als zij naakt is - begluurt, die hij op zijn buurt weer bespiedt. Hij ontdekt zijn vrouw die zich nergens van bewust is, als lustobject en komt op steeds idiotere gedachten. Een pittige sekssatire in Italiaanse stijl. Het scenario is van de regisseur naar een verhaal van Luciano Biancardi. Silvano Ippoliti gluurde door de camera.

La costanza della ragione

1964 | Drama

Italië 1964. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Deneuve, Sami Frey, Enrico Maria Salerno en Andrea Checchi.

De film gaat over de emotionele en politieke volwassenwording van Bruno Santini (Frey). Eigenlijk een trieste zaak. De invloed van een communistische vriend en de tragische verhouding met een meisje brengen hem ertoe, zij het met tegenzin, een baantje te nemen in een fabriek. Naar de roman van Vasco Pratolini over sociale en politieke bewustwording. Het resultaat is matig, ook al is er sprake van een uitzonderlijke rolbezetting.

La viaccia

1960 | Drama

Italië 1960. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Pietro Germi, Paul Frankeur en Romolo Valli.

Een naïeve boerenzoon wordt door zijn ouders naar Florence gestuurd om bij een oom te gaan werken in de hoop dat hij diens erfgenaam zal worden. De fatale verliefdheid voor een prostituée doorkruist niet alleen die plannen, maar wordt hem in elk opzicht noodlottig. Dit melodramatisch verhaal kreeg een sfeervolle esthetische vormgeving met buitenopnamen vol regen en bordeelinterieurs die aan prenten van Toulouse Lautrec herinneren. Cardinale past perfect in het tijdsbeeld van 1885. Scenario van Pasquale Festa Campanile, Vasco Pratolini, Massimo Franciosa naar de roman van Mario Pratesi L'eredita.