Finn Henriksen

Regisseur, Scenarist, Editor

Finn Henriksen is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Jydekompagniet

1988 | Komedie

Denemarken 1988. Komedie van Finn Henriksen. Met o.a. Finn Nörbygaard, Jacob Haugaard, Kirsten Lehfeldt, Sören Oestergaard en Ellen Winther Lembourn.

Het Deense komische duo Nörbygaard-Haugaard speelt hier een stel clowneske detectives die het hoofdkwartier van een oosterse goeroe moeten binnendringen om er een misleide dochter van een welgestelde familie te bevrijden. Minder pittig en leuk dan de populaire tv-parodieën van het duo.

Babettes gæstebud

1987 | Drama, Romantiek, Muziek

Denemarken 1987. Drama van Gabriel Axel. Met o.a. Stéphane Audran, Jean-Philippe Lafont, Bibi Andersson, Jarl Kulle en Bodil Kjer.

Babette, ooit een gevierde Parijse kokkin, werkt nu in een sobere Deense plattelandsgemeenschap. De diep religieuze dorpelingen zien aanvankelijk niets in haar Bourgondische aanpak, maar laten zich schoorvoetend verleiden door de delicate gerechten. Van het mooie korte verhaal van Isak Dinesen (pseudoniem voor Karen Blixen, auteur van het eveneens verfilmde Out of Africa), dat zo prettig het ascetische afzien laat contrasteren met het temperamentvolle joie de vivre, werd in 2002 een opera gemaakt. Babettes gæstebud won de Oscar en de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film.

Tandlaege pȧ sengekanten

1972 | Erotiek

Denemarken 1972. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Birte Tove en Annie Birgit Garde.

Een student-tandarts heeft een rijke tante die hem tot haar enige erfgenaam wil maken op voorwaarde dat hij kan bewijzen een 'echte' man te zijn, die aan de lopende band meisjes versiert en van een stevig glas houdt. De misverstanden stapelen zich op als de student denkt pas als erfgenaam in aanmerking te komen door al die aardse genoegens juist te verzaken. Leuke en pretentieloze softseks op zijn Deens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Finn Henriksen op televisie komt.

Reageer