John Neschling is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Desmundo

2002 | Drama

Brazilië 2002. Drama van Alain Fresnot. Met o.a. Osmar Prado, Caco Ciocler en Simone Spoladore.

Na een kleine eeuw koloniseren ontstond eind zestiende eeuw een nijpend tekort aan vrouwen in de Portugese kolonie Brazilië. Gelukkig voor de kolonisten kwam de toenmalige koningin op het lumineuze idee om verweesde meisje te verschepen naar de bronstige heren. Oribela (Spoladore) is zo'n meisje. Haar beoogde man is Francisco de Albuquerque (Prado), een noeste slavendrijver die zich tot de komst van Oribela behielp met zijn moeder. Voorspelbare tragedie volgt, realistisch in scène gezet tegen de achtergrond van de ruwe overzeese maatschappij. Vanwege het gebruik van archaïsch en koloniaal Portugees werd de film uitgebracht met Portugese ondertitels.

Kiss of the Spider Woman

1985 | Drama

Brazilië/Verenigde Staten 1985. Drama van Hector Babenco. Met o.a. William Hurt, Raul Julia, Sonia Braga, José Lewgoy en Nuno Leal Maia.

Hurt en Julia brengen in deze op het boek van Manuel Puig gebaseerde film twee indrukwekkende vertolkingen op het doek. De film gaat over twee celgenoten in een Zuidamerikaanse gevangenis, Hurt, die een homofiel speelt, en Julia, een politiek gevangene. Om de tijd te doden fantaseert Hurt speelfilms. Deze scènes zijn door regisseur Babenco in een schitterende Hollywoodstijl verfilmd, en illustreren het wederzijdse begrip dat de gevangenen voor elkaar krijgen. Hurt kreeg terecht een Oscar. Script van Leonard Schrader.

Pixote a lei do mais fraco

1981 | Misdaad, Drama

Brazilië 1981. Misdaad van Hector Babenco. Met o.a. Fernando Ramos da Silva, Marilia Pera, Jorge Juliano, Gilberto Moura en Jose Nilson dos Santos.

Grimmig drama over een tienjarig straatjongetje uit Sao Paulo dat leeft als een volwassen crimineel. Prostitutie, moord, hij draait zijn hand er niet voor om. Eén moment van geborgenheid is Pixote in deze van ellende vergeven film gegund: na een vuurgevecht kruipt hij dicht tegen hoer Pera aan, om zich vervolgens als een baby door haar te laten troosten. Derde film van Hector Babenco, na The Kiss of the Spiderwoman en Ironweed. Hoofdrolspeler Da Silva werd acht jaar na de opnamen door de politie doodgeschoten. (KT)