Timo Tjahjanto

Regisseur, Scenarist, Producer

Timo Tjahjanto is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Night Comes for Us

2018 | Actie, Thriller

Indonesië 2018. Actie van Timo Tjahjanto. Met o.a. Iko Uwais, Joe Taslim, Julie Estelle, Shareefa Abdullah en Sunny Pang.

In 2011 speelde vechtersbaas Iko Uwais de hoofdrol in de baanbrekende Indonesische actiefilm The Raid, met aan zijn zijde voormalig judokampioen Joe Taslim. Ditmaal zijn de rollen omgedraaid en speelt Taslim eerste viool, als een crimineel met gewetensnood die wordt opgejaagd door Uwais. Veel meer heeft de plot niet om het lijf, want The Night Comes For Us van Headshot-regisseur Timo Tjahjanto is vooral een extreem bloederige aaneenschakeling van inventieve knokpartijen en (opvallend veel) doorgesneden kelen. Enkel geschikt voor de liefhebber dus, maar Uwais en co bewijzen andermaal dat, als het op snoeiharde actiefilms aankomt, Indonesië het beloofde land is.

Headshot

2016 | Actie

2016. Actie van Kimo Stamboel en Timo Tjahjanto. Met o.a. Iko Uwais, Chelsea Islan en Sunny Pang.

Een bewusteloze man (Uwais) wordt uit het water gehaald. In het ziekenhuis ontdekt zijn lieftallige arts Ailin (Islan) dat hij zijn geheugen kwijt is. Maar als een geheimzinnige supercrimineel (Pang) uit de gevangenis ontsnapt, leiden langzaam terugkerende herinneringen over een gedeeld verleden tussen drenkeling en schurk tot veel uitbundig gechoreografeerd geknok, met vuurwapens, hakmessen en wat verder voorhanden is. Niet altijd even geloofwaardig, soms iets te veel pathos, maar de actiescènes zijn prima. Let op: te zeggen dat de film extreem gewelddadig en bloederig is, is een understatement.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Timo Tjahjanto op televisie komt.

Reageer