Vladimir Ilin

Acteur, Cameraman

Vladimir Ilin is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Hard to Be a God

2013 | Drama, Sciencefiction

Rusland 2013. Drama van Aleksej German jr.. Met o.a. Gali Abaydulov, Yuriy Ashikhmin, Remigijus Bilinskas, Valeriy Boltyshev en Aleksandr Chutko.

Laatste film en magnum opus van de in 2013 overleden Russische nonconformist Alexej German Sr.. Bronmateriaal is het gelijknamige scifi-boek van de gebroeders Stroegatski, een uit de jaren zestig stammende, in modder, stront en bloed gedrenkte maatschappijkritiek dat zich afspeelt op de planeet Arkanar. Daar heeft zich een parallelle beschaving gevormd die in de middeleeuwen is blijven steken, waar het recht van de sterkste geldt en wijsneuzen over de kling worden gejaagd. Duivels puike dronkemanstocht in zwart-wit, ogend als een schilderij van Hieronymus Bosch.

Musul'Manin

1995 | Komedie

Rusland 1995. Komedie van Vladimir Khotinenko. Met o.a. Evgeny Mironov, Nina Usatova, Evdokia Ghermanova, Aleksandr Baluyev en Petr Zaichenko.

Na zeven jaar in krijgsgevangenschap te zijn geweest in Afghanistan keert Kolya (Mironov) terug naar zijn geboortedorp. Inmiddels is het communistische juk afgeworpen en is vrij ondernemen het toverwoord. Kolya`s bedroefde vader is niet meer, want hij had zich opgehangen en Kolya`s broer (Baluev) heeft in de nor gezeten. Kolya`s moeder (Usatova) probeert zich staande te houden met hard werken op het land. Iedereen is blij dat hij er weer is en dat geeft aanleiding tot feesten en zuipen, maar men kijkt op als Kolya zegt dat hij voortaan Abdullah genoemd wil worden, want hij heeft zich bekeerd tot de islam. Alleen Kolya`s vriendin Vera (Ghermanova), die tijdens zijn afwezigheid aan lager wal geraakt is, heeft er geen problemen mee, omdat ze over een heel groot hart beschikt. Terwijl iedereen drinkt en lalt, werkt Kolya zich uit de naad en laat zich door niemand en niets provoceren. Ondertussen verkoopt de corrupte burgemeester, een voormalige communistische partijbons, voor een appel en een ei de grond die niet van hem is, aan duistere speculanten (hij krijgt er wel een sporttas vol dollars voor terug). Volgens een legende ligt in een nabij gelegen meertje een kerk op de bodem verzonken en wie in het water duikt en het godshuis bereikt, komt gelouterd weer boven water, maar er verdrinken natuurlijk veel meer mensen dan er boven komen... Tenslotte probeert een schurk Kolya naar het leven te staan. Een wonderlijke film, die snel verouderd aandoet over een constant veranderend Rusland, maar regisseur Khotinenko schetst een raak beeld van de situatie en haalt het uiterste uit de rolverdeling. Het scenario is van Valery Zalotucha. Het camerawerk is van Alexei Rodionov. Viel op bepaalde festivals in de prijzen, w.o. dat van Montréal.

Histoires russes : Le manuscrit

1992 | Drama

Frankrijk/Rusland 1992. Drama van Alexandre Mouratov. Met o.a. Irina Brazgovka, Vladimir Ivachov, Zinovi Guerdt, Alexandre Kaliaguine en Boris Kliouev.

Rusland in 1949. Het Stalinisme viert hoogtij. Nina (Brazgovka) is een vertaalster die samenwerkt met een jonge joodse dichter. Deze wordt echter gearresteerd en naar de kampen gezonden. Later maakt Nina kennis met de schrijver Bibline (Ivachov). Ze leest zijn boek over de kampervaringen na en is geschokt door zijn openhartigheid. Een pijnlijk deprimerende kijk in het Rusland onder Stalin. Niet erg geschikt voor een 'avondje ontspanning', maar wel erg realistisch van opbouw. Sterke acteurprestaties. Jacques Baynac baseerde zijn scenario op de roman Spousk pod vodou van Lydia Tchoukovskaia. Fotografie van Vladimir Ilin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Ilin op televisie komt.

Reageer