Peter Lilienthal

Regisseur, Acteur, Scenarist

Peter Lilienthal is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 15 films gevonden.

Wasserman - Der singende Hund

1995 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1995. Komedie van Peter Lilienthal. Met o.a. Biene, Tal Feingold, Jill Feingold, Roy Nathanson en Rusty Jacobs.

Tali (Tal Feingold) treft op straat een verwaarloosde hond aan. Ze ontfermt zich over het arme beest, dat ze Wasserman noemt. Het klikt tussen beiden. Als de hond herstelt, blijkt hij over zangtalent te beschikken en wordt in heel Isra[KA3]el beroemd en goud waard, waarop zijn gemene eigenaar zich onmiddellijk meldt. Tali weigert echter Wasserman terug te geven. Als de dierenbeul niet snel genoeg zijn zin krijgt, doet hij aangifte bij de politie, die zich gedwongen voelt Tali op te pakken, maar die laat zich niet zomaar pakken. Een aandoenlijke film over mens en dier, gebracht met een lach en een traan. Biene, een vrouwtjes-Labrador, speelt de hoofdrol. Ze doet het heel goed na een tweetalige (Duits en Engels) training van drie maanden door Joe Bodemann. Naar de Israëlische bestseller van Yoram Kaniuk. Eersteklas camerawerk van Gerard Vandenberg. In Israël opgenomen.

Angesichts der Wälder

1995 | Drama

Israël/Duitsland 1995. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Rusty Jacobs, Adi Nizan, Rami Danon, Raha Abu Site en Muhammad Abu Site.

Noach Takar (Jacobs) is Amerikaan en studeert in Isra[KA3]el. Zijn studie wil niet vlotten. Hij neemt tegen de zin van zijn vriendin Lucienne (Nizan) in een baantje aan als boswachter die voor het uitbreken van brand moet waken. In de wachtpost wil hij in alle rust zijn scriptie over de kruistochten afmaken.

Der Radfahrer von San Christóbal

1988 | Drama, Sportfilm

Duitsland 1988. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. René Baeza, Luz Jimenez, Roberto Navarrete, Dante Pesce en Javier Maldonado.

Santiago, een jonge wielrenner, bereidt zich voor op de 'Tour de Chile'. Lilienthals poëtische filmvertelling, gebaseerd op een verhaal van Antonio Skarmeta, schetst de strijd van de jonge man om uit handen van de sponsors te blijven en aan zijn eigen waarden, waaronder de vriendschap, vast te houden. Zonder enige opdringerigheid verwijst de geschiedenis van Santiago naar de politieke problemen van zijn vaderland.

Das Schweigen des Dichters

1987 | Drama

Duitsland 1987. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Jakov Lind, Len Ramras, Daniel Kedem, Towje Kleiner en Vladimir Weigel.

Een zorgvuldig gemaakte, gevoelige film over een vader-zoon relatie. De vader, een Israëlische schrijver, is uit berusting opgehouden met schrijven. Wanneer zijn zwakzinnige zoon volwassen wordt, ontdekt deze de betekenis van woorden en overtuigt hij zijn vader opnieuw te gaan schrijven. Het scenario is van regisseur Lilienthal. Het camerawerk is van Justus Pankau.

Das Autogramm

1984 | Drama

Frankrijk/Duitsland 1984. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Angel del Villar, Juan José Mosalini, Hanns Zischler, Nicolas Dutsch en Anna Larreta.

In een niet nader genoemd Zuidamerikaans land leren twee zeer verschillende mensen, een bokser en een musicus, elkaar kennen als ze moeten optreden op een feest van de militaire machthebbers. Tussen hen onstaat een vriendschap, en ze komen gezamenlijk tegen de onderdrukking van het totalitaire regime in opstand. Scenario van de regisseur naar de roman van Osvaldo Soriano Winterquartiere. Camerawerk van Michael Ballhaus.

Dear Mr. Wonderful

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Joe Pesci, Karen Ludwig, Evan Handler, Ivy Ray Browning en Frank Vincent.

In een voorstad van New York treedt Ruby Dennis elke avond op als zanger in zijn eigen bowlingcentrum. Als speculanten de zaak willen opkopen, dreigen er problemenwachte gast brengt uitkomst. Een wat trage, evenwel met veel gevoel gemaakte, poëtische film.

Der Aufstand

1980 | Drama

Nicaragua 1980. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Agustin Pereira, Oscar Castillo, Carlos Catania en Maria Lourdes Centano.

Film waarvan het gegeven nog vers in het geheugen ligt. Het verhaal speelt zich af in Nicaragua tijdens de burgeroorlog. Een soldaat van Somoza's nationale garde komt in conflict met zijn vader en zuster die sympathiseren met de opstandige Sandinisten. Lilienthal maakte zijn film vlak na de omwenteling met een Latijnsamerikaanse crew. Hij schreef het scenario met Antonio Skarmeta. Film kreeg de Bundesprijs in 1980.

Milo Milo

1979 | Komedie

Griekenland/Duitsland 1979. Komedie van Nicos Perakis. Met o.a. Mario Adorf, Andréa Ferréol, Veruschka von Lehndorff, Peter Lilienthal en Joe Higgins.

Fransen en Amerikanen doen alsof ze speuren naar de echte Venus van Milo, maar het gaat om uranium. Een chaotische politieke komedie.

David

1979 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1979. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Mario Fischel, Walter Taub, Eva Mattes, Irena Vrkljan en Dominique Horwitz.

Filmbewerking van de roman van Joel K[KA3]onig [KL]Den Netzen entronnen[KLE] over de joodse jongen David Singer (Fischel) die in Berlijn aan de verschrikkingen en de terreur van de nazi's ontsnapt. Indringende en ontroerende regie waarmee Lilienthal voor het eerst in 23 jaar een Gouden Beer in Berlijn veroverde voor een Duitse productie. Oorspronkleijk bedoeld als tv-film voor omroep ZDF, maar door vertoning op voernoemd filmfestival bioscoopstatus verkregen. Het scenario is van Jurek Becker, Ulla Ziemann en regisseur Lilienthal. Het camerawerk is van Al Ruban. Eastmancolor, Mono.

Aus der Ferne sehe ich dieses Land

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Pablo Lira, Anibal Reyna, Valeria Villarroel, Raul Becerra en Ellen Esser.

Een open, harde blik op een Chileens vluchtelingengezin in West-Duitsland. De vader wordt als 'veiligheidsrisico' ontslagen. De zoon wordt tevergeefs verliefd op een Duits verkoopstertje. Naar de novelle Nixpassiert van Antonio Skarmeta, de scenarioschrijver van Peter Lilienthal.

Der amerikanische Freund

1977 | Film noir, Misdaad, Drama, Experimenteel, Thriller

Duitsland/Frankrijk 1977. Film noir van Wim Wenders. Met o.a. Bruno Ganz, Dennis Hopper, Lisa Kreuzer, Nicholas Ray en Samuel Fuller.

Het rustige leventje van de terminaal zieke lijstenmaker Jonathan Zimmermann (Ganz) wordt compleet op zijn kop gezet als hij de Amerikaanse kunstzwendelaar Tom Ripley (Hopper, mysterieus als altijd) ontmoet. Want voor hij er erg in heeft staat Jonathan in de Parijse metro met een pistool op zak, wachtend op zijn eerste doelwit als huurmoordenaar. Fascinerende en uiterst stijlvolle bewerking van thrillerroman Ripley's Game, die uitblinkt in een aantal briljant geënsceneerde actiescènes. Hoogtepunt is de onvergetelijke treinrit naar München: een waar meesterstuk qua suspense en technisch vernuft.

Hauptlehrer Hofer

1975 | Historische film, Drama

Duitsland 1975. Historische film van Peter Lilienthal. Met o.a. André Watt, Kim Parnass, Sebastian Bleisch, Tilo Prückner en Eva Pampuch.

Omstreeks 1900 zet een jonge onderwijzer in de Elzas zich in voor betere sociale omstandigheden voor zijn tot kinderarbeid gedwongen scholiertjes, maar de autoriteiten hebben alle belang bij de oude toestanden, totdat de kinderen in opstand komen. Een indrukwekkend sociaal drama.

Es herrscht Ruhe im Land

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Charles Vanel, Mario Pardo, Zita Duarte, Eduardo Duran en Henriquetta Maya.

Fraaie rol van de onvergetelijke Franse veteraan-acteur Charles Vanel in een wrede, politieke fabel, over de dictatuur in een Latijns-Amerikaans land, als tegenhanger van de politieke thrillers van Costa-Gavras. Lilienthal bracht zijn jeugd door in Latijns-Amerika en weet waarover hij het heeft.

La Victoria

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Paula Moya, Vicente Santa Maria, Carmen Lazo, Obdelia Munoz en Alicia Conte.

Een Chileens meisje zoekt een baantje als secretaresse in Santiago en wordt politiek bewust. Gefilmd in Chili een half jaar vóór de moord op Allende. Hoofdrolspeelster Moya pleegde daarna zelfmoord. De film werd voor tv geproduceerd, maar kwam eerst uit in bioscoop.

Malatesta

1970 | Historische film, Drama

Duitsland 1970. Historische film van Peter Lilienthal. Met o.a. Eddie Constantine, Christine Noonan, Vladimír Pucholt, Siegfried Graue en Diana Senior.

Over anarchistenleider Enrico Malatesta en de belegering van zijn actiegroep door Londense bobby's. Lilienthals debuut en een van de weinige objectieve verslagen over de roemruchte gebeurtenissen in 1910 in Sydney Street, met prima regie en camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Lilienthal op televisie komt.

Reageer