Hans Scheepmaker

Regisseur

Hans Scheepmaker is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Als je verliefd wordt

2012 | Romantische komedie

Nederland 2012. Romantische komedie van Hans Scheepmaker. Met o.a. Bas Muijs, Fajah Lourens, Elle van Rijn, Casper van Bohemen en Joost Buitenweg.

Benjamin (Muijs), directeur van een overslagbedrijf en getrouwd met een door plastische ingrepen geobsedeerde Wassenaarse (Van Rijn), doet zich voor als vrachtwagenchauffeur Bennie om indruk te maken op de leuke, wilde Patty (Lourens). Leren jackie, plakbaardje: iedereen trapt erin. Was Hoge hakken, echte liefde al niet ijzersterk, deze remake is anno 2012 nog ongeloofwaardiger. Wees voorbereid op vette clichés en harkerig acteren van soapies die elkaar nog kennen van GTST. Producent Rob Houwer kennen we van publieksklassiekers als Turks fruit en De kleine blonde dood.

Field of Honor

1986 | Oorlogsfilm

Nederland/Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Hans Scheepmaker. Met o.a. Everett McGill, Ron Brandsteder, Bart Römer, Annelies de Jong en Hey Young Lee.

Een platvloerse, grove film zonder enige diepgang over de Koreaanse oorlog, waarin een Nederlandse sergeant en zijn mannen (inclusief autochtonen) centraal staan. De film werd in 1986 gemaakt, maar bleef na de voor-vertoning op het festival van Cannes in dat jaar, nog eens twee jaar op de plank liggen, omdat hij was weggehoond en uitgefloten. Engels gesproken. Uitsluitend voor simplistische geesten. Scenario van H. Bos.

Moord in extase

1984 | Misdaad, Thriller

Nederland 1984. Misdaad van Hans Scheepmaker. Met o.a. Joop Doderer, Ron Brandsteder, Manouk van der Meulen, Toon Agterberg en Hero Muller.

Een brutale overval op een geldtransport, de handel in drugs en een reeks moorden geven Doderer (mooie rol) en Brandsteder handenvol werk als een Amsterdams rechercheteam in deze politiefilm naar een boek van Baantjer. Geen opzienbarend werkstuk, maar toch een regiedebuut dat meevalt en de actiescènes met flair presenteert.

De Nimf

1983 | Mysterie, Horror

Nederland 1983. Mysterie van Hans Scheepmaker. Met o.a. Wim de Haas, Lucie Visser, Loes Vos en Emmy Lopes Dias.

Een griezelfilm met in de hoofdrol Lucie Visser als een meisje met moordzuchtige neigingen. Wim de Haas, haar mannelijke tegenspeler, levert een goede prestatie als de door beroerde huwelijksomstandigheden geteisterde man die via advertenties contact zoekt met een maitresse. Het verhaal is van de Groningse schrijfster Katty Lensen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Scheepmaker op televisie komt.

Reageer