Frederick Parslow

Acteur

Frederick Parslow is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Achtung: Streng geheim! Die Kronjuwelen

1995 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1995. Familiefilm van Colin Budd. Met o.a. Shane Briant, Frederick Parslow, Rossi Kotsis, Emma Fowler en Jamie Croft.

De grootste inbreker aller tijden wordt via een wereldwijd computernet door kinderen opgespoord. Helaas is hij hen net voor, want hij steelt de kroonjuwelen van de Engelse koningin. Zij nemen hem echter de buit af, maar de dief ontsnapt. Onderhoudende kinderfilm. Scenario van David Phillips.

Auchting: Streng geheim! Die Jagd auf Astrotel

1992 | Familiefilm, Misdaad, Avonturenfilm

Australië 1992. Familiefilm van Marcus Cole. Met o.a. Jennifer Hardy, Andrew Shepherd, Deanna Burgess, Rossi Kotsis en Frederick Parslow.

Vicky (Hardy) en Albert (Shepherd) hebben hun vader die een belangrijke uitvinding had gedaan, verloren. Zij wonen nu in de Australische outback bij hun oom Sir Joshua (Parslow), een excentrieke wetenschapper met een supercomputer, die hangt aan het wereldwijde Centauri-netwerk, een soort voorloper van het internet. Gemene schurk Neville Savage (Braint) heeft het gemunt op vaders uitvinding, maar dankzij de contacten met (bevoorrechte) kinderen over de gehele wereld, die toegang hebben tot het net, is het tweetal Savage te slim af. Lekker spannend, ouderwets, maar sterk verouderd verhaal. Leuk gespeeld door de jonge rolverdeling.

Outback

1989 | Romantiek, Western

Australië 1989. Romantiek van Ian Barry. Met o.a. Jeff Fahey, Tushka Bergen, Steve Vidler, Richard Moir en Shane Briant.

De ervaringen van een koppige meid, die alle mogelijke moeite doet een rijke landeigenaar te trouwen. Ze probeert met de moed der wanhoop en vrouwelijke arglist haar doel te bereiken in weerwil van haar veroveringsobject. Een pretentieloze avondvullende film waarvan de handeling gesitueerd is in Australië rond 1900.

The Humpty Dumpty Man

1980 | Thriller, Actiefilm

Australië 1980. Thriller van Paul Hogan. Met o.a. Jim Holt, Frank Gallacher, Deborra-Lee Furness, Rod Mullinar en Robin Harrison.

De Australische regering besluit haar spionagedienst af te bouwen, maar rekent er niet op dat ze daarmee de KGB een vitale verbinding ontneemt, omdat die een mol binnen de dienst heeft. De KGB ontketent een incident om de zaak in de lucht te houden, maar uiteindelijk klapt de zaak toch. Voorspelbare, clichëmatige spionage-thriller, die het regiedebuut markeerde van Hogan.

The Last Wave

1977 | Thriller, Drama

Australië/Verenigde Staten 1977. Thriller van Peter Weir. Met o.a. Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, Gulpilil, Frederick Parslow en Vivean Gray.

De hulp van advocaat Chamberlain wordt ingeroepen als verdediger voor wat op het eerste gezicht een doodgewone zaak lijkt. Onder de beschuldigden herkent hij echter de inboorling, die hem in een droom een steen liet zien met primitieve inkervingen. Via dromen leert hij de legende kennen die vertelt hoe vroeger de blanke bevolking door een vloedgolf werd weggespoeld. Nu is er een nieuwe golf op komst. De confrontatie tussen twee culturen vormt de aanleiding voor een zoektocht naar het innerlijke wezen van de mens. Een bevreemdende, irrationele film die het fantastische gebruikt om een mysterieuze filosofie op te bouwen. Knap spel en uitstekende speciale effecten. Het verhaal van Weir werd uitgewerkt door hemzelf, Tony Morphett en Petru Popescu. Russell Boyd stond in voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frederick Parslow op televisie komt.

Reageer