Jan Keymeulen

Regisseur, Scenarist

Jan Keymeulen is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Broertje

2004 |

Nederland 2004. Jan Keymeulen. Met o.a. Renske Vooren, Laura Hoeffnagel, Thomas Spijkerman, Caroline Older Rikkert en Wilbert Gieske.

Bert zorgt voor zijn zusje Mirjam. Samen gaan ze naar een groot feest. Bert ontmoet op het feest Elise en raakt verliefd. Mirjam wordt uitgelachen omdat ze invalide is en gaat alleen naar huis. Vader vindt dichtbij huis een lege rolstoel en gaat op zoek

Lisa

1996 | Drama, Avonturenfilm

Zwitserland/België/Nederland 1996. Drama van Jan Keymeulen. Met o.a. Veerle Dobbelaere, Antonie Kamerling, Marc Galo, Gene Bervoets en Joanna Geldof.

De jonge pianist Sam (Kamerling, die zelf op de piano speelt) bereidt zich in een kamer van het Brusselse Hilton-hotel voor op het prestigieuze Koningin Elisabeth-muziekconcours. Onverwacht valt letterlijk een sportieve jonge vrouw, Lisa (Dobbelaere), door het raam naar binnen. Zij bedwingt in het tamelijk vlakke land van Belgi[KA3]e gebouwen bij gebrek aan hoge bergen, en zo ook het Brussels Hilton. Het is liefde op het eerste gezicht, maar niet zonder obstakels. Sam is timide en introvert; hij heeft een overdreven binding met zijn moeder (De Jong). Het enige wat voor hem telt is de muziek en zijn ambitie om als concertpianist carri[KA2]ere te maken. Lisa houdt van uitdagingen, droomt van het bestijgen van de Zwitserse Matterhorn, en heeft net een mislukte relatie met Rob (Bervoets) achter de rug. Sam wordt dankzij Lisa volwassen, maar als hun relatie tot een hoogtepunt komt, blijkt Lisa seropositief te zijn. De ontknoping heeft plaats tegen een steile wand van de Matterhorn. De Liefde overwint de Dood is het centrale thema in het onsentimentele, maar langverwachte speelfilm- en scenariodebuut van de bekende Vlaamse tv-regisseur Keymeulen. Het heeft een open, maar hoopvol einde. Indrukwekkende opnamen op de Eiger, inclusief lawines en de Matterhorn, mooi gefotografeerd door Philippe Cordey. De expressieve muziek van Wim Mertens zorgt voor een meeslepende melodie.

Christa & Christophe

1986 | Drama, Sportfilm, Familiefilm

België 1986. Drama van Jan Keymeulen. Met o.a. Christa, Karen, Ellen, Tom en Mieke.

De slechtziende Christa en de blinde Christophe mogen naar Oostenrijk voor een ski-vakantie. De film volgt de langzame opbouw van hun zelfvertrouwen en hun band met hun ski-leraar (Holzmann). Het is een gevoelig kinderportret dat aantoont dat met een doorzettingsvermogen een handicap overwonnen kan worden: wat is er onwaarschijnlijker dan blinde kinderen die skiën. De vriendjes die meegaan, houden geen rekening met hun gebrek. Bij het blindemannetje spelen zijn de blinde kinderen zelfs niet eens de besten. Het scenario is van regisseur Keymeulen. Het camerawerk is van Michel Van Laer. Deze korte film werd gemaakt met medewerking van het Koninklijk MPI Spermalie Brugge.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Keymeulen op televisie komt.

Reageer