Petra Katharina Wagner (1958) is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Kleine Ziege, sturer Bock

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Johannes Fabrick. Met o.a. Wotan Wilke Möhring, Sofia Bolotina, Julia Koschitz, Wanda Perdelwitz en Karin Heine.

Herbstkind

2012 | Drama

Duitsland 2012. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Katharina Wackernagel, Felix Klare en Saskia Vester.

Een verloskundige vervreemdt na de geboorte van haar eerste kindje steeds meer van haar omgeving en glijdt steeds verder weg in een postnatale depressie.

Der Duft von Holunder

2010 | Romantisch drama

Duitsland 2010. Romantisch drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Melika Foroutan, Matthias Schloo en Franziska Walser.

Na jaren komt Sofie Möller weer terug in haar geboortedorp. Als ze samen met haar moeder haar oma's huis opruimt, blijkt dit een reis naar het verleden te worden. De toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde verandert alles.

Maria an Callas

2006 | Drama, Romantiek

Duitsland 2006. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Monica Bleibtreu, Claudia Michelsen en Götz George.

De succesvolle productontwerper Jost ontdekt na de dood van zijn vrouw Maria dat deze een emailvriendin had. Tegenover haar verzweeg ze haar ziekte en deed ze Josts leven als het hare af. Jost besluit de vrouw Maria's dood te verzwijgen en de correspondentie voort te zetten.

Oskar und Leni

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Christian Redl, Anna Thalbach, Nadja Engel, Reiner Heise en Elisabeth Trissenaar.

Oskar (Redl) voormalig olympisch zwemkampioen die negen jaar gezeten heeft als juwelendief, ontmoet in de ondergrondse Leni (Thalbach) die aan de lopende band in een fabriek voor banketwaren werkt, zich af en toe voor een wip laat betalen als ze in geldnood verkeert en bij gelegenheden in de café- chantants een liedje zingt. Het was maar een vluchtige blik, die de vonk liet overspringen en Oskar, gezien zijn vroegere sportieve reputatie verdwijnt zo snel hij kan in de anonimiteit van de grote stad. Oskar kan zich echter niet losmaken van Leni's beelden, die op zijn netvlies gebrand zitten. Leni stelt alles in het werk om Oskar te vinden, wat haar lukt, maar dat eindigt in een tragedie, net zo als in Romeo en Julia van William Shakespeare. Kleine, maar poëtische film met goede spelprestaties van de twee hoofdrollen. Het scenario is van regisseuse Wagner. Het camerawerk is van Peter Polsak. Uitgebracht in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.

Blauer Mohn

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Susanne Wirtz, Gayle Tufts, Christine Weber, Gertrud Eiselen en Erik Stappenbeck.

Beelden, gesprekken en gebeurtenissen in [KA1]e[KA1]en jaar uit het leven van vier `moderne` vrouwen, elkaars vriendinnen. De een heeft een zeker talent voor zingen en droomt van een zangcarri[KA2]ere (het Madonna-complex), de ander weet niet wat zij wil, weer een ander heeft alles wat haar hartje begeert en de vierde leeft zich uit met wisselende partners, ondanks het feit dat ze getrouwd is. Van alles wat en veel van niks. Naar een scenario vol dialoog van de regisseuse zelf. Yvonne Tratz deed de fotografie.

Staub vor der Sonne

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Erik Stappenbeck, Andreas Gülck, Martha Nelle, Marquard Bohm en Karl-E. Scheydt.

Na de dood van hun moeder belooft Eddie (Stappenbeck) voor zijn kleine broertje Davie (G[KA3]ulck) te zorgen. Ze wonen bij hun oude grootmoeder in een afbraakbuurt. Eddie bokst voor zijn plezier en werkt als automonteur, maar houdt zich verder van alles afzijdig. De kleine Davie heeft sedert het overlijden van zijn moeder niets meer gezegd. Oma belandt in het ziekenhuis en ligt op sterven. De kinderbescherming wil Davie onderbrengen in een pleeggezin. Eddie, die een relatie onderhield met Marlene (Nelle), de vrouw van zijn baas, raakt op het moment dat oma komt te overlijden zijn werk kwijt en rijdt zijn auto in de prak. Gewapend met een revolver barricadeert hij de woning, maar Davie steekt de boel in de fik en wil zijn grote broer niet meer gehoorzamen. Deze tv-film van regisseuse Wagner die ook het scenario schreef, over twee jonge desperado's is opmerkelijk en veelbelovend. Het spel van de onbekende hoofdrollen is geloofwaardig en realistisch. Het camerawerk is van Izzet Akay. Uitgebracht in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.