Srdjan Kurpjel is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

A Boy Called Dad

2009 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Brian Percival. Met o.a. Kyle Ward, Ian Hart, Louise Delamere en Steve Evets.

Veertienjarige Robbie (Ward) ziet zijn vader na tien jaar afwezigheid terug. De hereniging loopt uit op een teleurstelling en ter compensatie knijpt de tiener ertussenuit met zijn eigen kersverse zoontje in de hoop de dreumes een vader te bezorgen die hij zelf zo heeft gemist. Debuterend acteur Kyle Ward overtuigt als de alleenstaande tienervader - een welkome noviteit in een Brits gootsteendrama. Zijn naturelle spel geeft het melodrama de perfecte dosis realisme, ondersteund door karakteracteur Ian Hart als de falende vader. Geschoten op locatie in onder meer Nottingham en Liverpool.

Margaret Thatcher: The Long Walk to Finchley

2008 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2008. Biografie van Niall MacCormick. Met o.a. Andrea Riseborough, Philip Jackson, Geoffrey Palmer en Samuel West.

Al in de jaren '50 doet Margaret Thatcher verwoede pogingen om de politiek in te gaan, maar haar conservatieve partijgenoten lijken haar te rebels te vinden. Het duurt tien jaar voor ze gekozen wordt als MP voor het district Finchley.

Pars: Operation Cherry

2007 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Turkije 2007. Actiefilm van Osman Sinav. Met o.a. Mehmet Kurtulus, Nida Safak, Selçuk Yöntem en Udo Kier.

Misdaadfilm over Turkse narcoticabrigade.

It’s Hard to Be Nice

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Slovenië/Servië/Duitsland/Bahrein 2007. Drama van Srdjan Vuletic. Met o.a. Sasa Petrovic, Senad Basic, Daria Lorenci, Damir Savic en Emir Hadzihafisbegovic.

De sympathieke taxichauffeur Fudo klust bij in het illegale circuit, maar wanneer zijn vrouw en kind hem verlaten belooft hij zijn leven te beteren. Dat blijkt echter niet mee te vallen in hedendaags Sarajevo. Fudo's oude vrienden staan erop dat hij nog een laatste klus voor hen opknapt. Regisseur Vuletic won in 2003 een Tiger Award voor zijn debuut Summer in the Golden Valley, ook al zo’n somber portret van naoorlogs Sarajevo. Ditmaal hanteert hij een luchtigere toon, die soms wat geforceerd aandoet.

Transit

2005 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2005. Drama van Niall MacCormick. Met o.a. Victor Gatonye, Anna Slynko, Shelley Conn en Humberto Busto.

De levens van vier mensen in verschillende delen van de wereld staan dichter bij elkaar dan je zou vermoeden. In St. Petersburg wil Tatjana maar een ding: wegwezen. In Nairobi probeert Matthew zich te ontworstelen aan de greep van zijn vader. Asha, in LA, zit in een relatiecrisis. En Champinon is in Mexico City op zoek naar de liefde. Regisseur Niall MacCormick verweeft deze verhalen in zijn filmdebuut tot een kluwen met steeds meer verbanden.