Olivia Neergaard-Holm

Regisseur, Scenarist, Editor

Olivia Neergaard-Holm is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

David Lynch: The Art Life

2016 | Documentaire

Verenigde Staten/Denemarken 2016. Documentaire van Jon Nguyen, Rick Barnes en Olivia Neergaard-Holm.

Kunstzinnige, eigenzinnige documentaire over de kunstzinnige en eigenzinnige Amerikaanse regisseur David Lynch (Eraserhead, Blue Velvet, Mullholland Drive). Weinig aandacht voor diens films (alleen voor zijn spectaculaire debuut Eraserhead), want de makers zijn meer geïnteresseerd in zijn schilderwerk en hoe zijn jonge jaren het unieke wereldbeeld van Lynch hebben gevormd. De normaal weinig toeschietelijke Lynch komt zelf uitgebreid aan het woord en alleen dat maakt deze bijzondere documentaire al de moeite waard.

Du Forsvinder

2017 | Drama

Denemarken 2017. Drama van Peter Schønau Fog. Met o.a. Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist, Teis Bayer en Meicke Bahnsen.

Na de operatie voor een hersentumor is schooldirecteur Frederik (Kaas) nooit meer dezelfde. Maar is de verduistering van ruim een ton schoolgeld - gedaan toen de tumor nog niet ontdekt was - hem nu aan te rekenen of niet? Fog pakt het in deze film bijna wetenschappelijk aan. Met lange, bespiegelende voice-overs van Frederiks vrouw Mia (een heel goede Dyrholm), en een rechtszaak waarin de voors en tegens nog eens breed worden uitgemeten. Intrigerend, maar ook afstandelijk. De in juni 2017 overleden Michael 'Millennium' Nyqvist speelt Frederiks advocaat Bernard, op wie Mia stiekem verliefd wordt.

Victoria

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Sebastian Schipper. Met o.a. Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski en Burak Yigit.

Een film van meer dan twee uur over een jonge Spaanse vrouw en een groep dronken mannen tijdens een bizarre nacht in Berlijn, die in één take gefilmd is? De uitroeptekens waren niet aan te slepen na de première op de Berlinale. Maar al is het allemaal technisch knap gedaan, als film overtuigt Victoria niet. Dat de hoofdpersoon lichtjes getraumatiseerd blijkt door de kadaverdiscipline waarmee ze jarenlang piano heeft moeten leren spelen, en daardoor ook maar verloren door de grootstad - en haar hele leven - loopt, dat is te mager om deze reis naar het einde van de Duitse nacht iets waarachtigs mee te geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olivia Neergaard-Holm op televisie komt.

Reageer