Cynthia Zaven

Componist

Cynthia Zaven is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Tramontane

2016 | Drama

Libanon/Frankrijk 2016. Drama van Vatche Boulghourjian. Met o.a. Barakat Jabbour, Julia Kassar, Michel Adabachi, Sajed Amer en Abido Bacha.

Wanneer de blinde muzikant Rabih in zijn woonplaats Beiroet een paspoort aanvraagt voor een Europese tournee, blijken zijn identiteitspapieren te zijn vervalst. Het wordt het startpunt van een zoektocht langs verschillende plekken, mensen en evenzoveel waarheden verspreid over Libanon, die aangeven hoezeer de burgeroorlog nog altijd voortleeft in de hedendaagse verhoudingen in het land. Een spannende, zich traag ontspinnende allegorische vertelling waarvan sommige scènes zich in een veelzeggend donker voltrekken. Met traditionele treurliederen in een moderne bewerking, en bijbehorend sentimenteel slot.

Le dernier homme

2006 | Drama

Libanon/Frankrijk 2006. Drama van Ghassan Salhab. Met o.a. Carlos Chahine, Aouni Kawas, May Sahab en Fayeh Hmaissé.

Terwijl kosmopolitisch Beiroet eens te meer het lijdzame strijdtoneel vormt voor de erfvete tussen Hezbollah-terroristen en Israël, worden er lijken met vreemde symptomen gevonden. Arts-patholoog-anatoom en hobbyduiker Khalil Chams (Chahine) stelt steeds een beet in de slachtofferhals vast - en in de dode aderen zit geen druppel bloed meer. Maakt dit Le dernier homme tot een typische genrefilm uit een atypisch land? Allesbehalve. Wanneer Khalil zelf meer en meer aan fysiek ongemak ten prooi valt, verdiept het trage, duistere verhaal met arty independentsfeer zich tot psychoportret van zowel hoofdpersonage als geteisterde stad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cynthia Zaven op televisie komt.

Reageer