Claudiu Bleont is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Kein Mann für eine Nacht

1999 | Romantiek

Duitsland 1999. Romantiek van Thomas Bohn. Met o.a. Floriane Daniel, Max Tidof, Liane Forestieri, Ingolf Lück en Gabi Herz.

Bianca (Daniel), een zelfbewuste ambitieuze jonge vrouw die voor een reclamebureau in Hamburg werkt, is uitgekeken op haar vriend Klaus (L[KA3]uck), de regisseur van haar spotjes. Ook de vervelende vernissages, waar haar collega`s onder een glas champagne hopen onzin uitkramen, hangen haar de keel uit. Tijdens een van deze saaie bedoeningen valt haar oog op de Roemeense schilder Ion Dinka (Tidof). Ze raakt gefascineerd en wordt gelijktijdig afgestoten door zijn openhartige optreden. Ze ziet het primitieve beest in hem en dat onderscheidt hem van de aalgladde Hamburgse yuppies. Ze wil hem beschaving bijbrengen, maar Ion is sterker dan zijzelf. Een flauwe komedie over de liefde tussen twee mensen met totaal verschillende achtergronden. Wie moet wie temmen? Het verhaal van de wolf die terecht komt in een kudde brave schapen, die alleen maar het goede in het leven kennen. De humor is van laag niveau en de rolverdeling is stereotiep en zonder diepgang. Het zwakke scenario werd geschreven door Brigitte Drodtloff. Het camerawerk is van Peter von Haller. Stereo.

Un été inoubliable

1994 | Oorlogsfilm, Drama

Roemenië/Frankrijk 1994. Oorlogsfilm van Lucian Pintilie. Met o.a. Kristin Scott Thomas, Claudiu Bleont, Olga Tudorache, Georges Constantin en Razvan Vasilescu.

Het is 1925, en Roemeense commandant Petre (Claudiu Bleont) is met zijn kinderen en stralende vrouw Marie-Thérèse (Kristin Scott Thomas) weggemoffeld in een onaanzienlijk grensgebied tussen Roemenië en Bulgarije nadat Petre's baas een blauwtje heeft gelopen bij Marie-Thérèse. Een achtvoudige moord in Petre's peloton, en het bevel als wraak een verzameling Bulgaarse dorpelingen te executeren, zet zowel hun huwelijk als de omgang met de bevolking onder zware druk. Een Onvergetelijke Zomer, volgens een zoontje - de inmiddels volwassen verteller. Fraaie beelden, subtiele personages.

Lolul Sud

1992 | Drama

Roemenië 1992. Drama van Radu Nicoara. Met o.a. Claudiu Bleont, Ioana Pavelescu, Ruxandra Bucescu, Dana Dembinski en George Constaniu.

Bleont is een getalenteerd schrijver van 35 jaar, die in de nadagen van Ceauȿescu een literaire prijs heeft gekregen, maar zich niet wenst te conformeren aan diens bewind. Met als gevolg dat hij zonder inspiratie is, lelijk tegen vrouw en dochter doet en een affaire heeft met de vrouw van een partijbons. Hij is voortdurend in zijn ondergoed in beeld om zijn crisis te accentueren. Dan komt de wende en begint hij aan een nieuwe roman. Wie het geduld heeft om het langzame tempo van de netjes gemaakte en behoorlijk geacteerde film uit te zitten, krijgt een aardig inzicht in het artistieke en intellectuele failliet van de Roemeense cultuur. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Relu Morariu.

Pas in doi

1985 | Komedie

Roemenië 1985. Komedie van Dan Pita. Met o.a. Claudiu Bleont, Pitre Nicolae, Ecaterina Nazare, Anda Onesa en Mircea Constantinescu.

De tribulaties van twee vrienden: brave staalarbeider Nicolae en ondeugende sportminnaar Bleont. Als ze zich op het liefdespad begeven, huwt Nicolae prompt het meisje dat hij verleid heeft; en zo hoorde het onder Ceauȿescu, maar antiheld, en hartedief Bleont kan niet kiezen tussen twee qua karakter zeer verschillende jongedames. En dat gedrag was onsocialistisch; dus kwam de film niet door de censuur, maar op het filmfestival van Berlijn een jaar later vond de jury dat de prent toch een bijzondere vermelding verdiende. Scenario van Beorge Busecan en regisseur Pita. Marian Stanciu stond achter de camera.

Concurs

1982 | Drama

Roemenië 1982. Drama van Dan Pita. Met o.a. Claudiu Bleont, Georghe Dinica, Marin Moraru en Stefan Jordache.

Een groep bedienden wordt door hun werkgever naar een soort oriëntatiekamp gestuurd. Tijdens de verschillende proeven ontpoppen de bedienden zich als egoïstische, bekrompen burgermannetjes die ten koste van hun collega's proberen zich op één of andere manier te onderscheiden. Pita gelooft duidelijk niet in de goedheid van de mens, en illustreert zijn stelling hier op een pakkende en overtuigende wijze. Afgezien van de soms nogal goedkope symboliek is dit een verontrustende en geslaagde film.