Juan de Orduña is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Abajo espera la muerte

1965 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1965. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Espartaco Santoni, Tere Velázquez, Amedeo Nazzari en José Moreno.

Dit melodrama behandelt het leven van een vrouwzieke trapeze-acrobaat, en dat van zijn collega's. Het speelt zich af in de wereld van het circus, en was op het lijf geschreven van het in die tijd beroemde paar Espartaco Santoni/Tere Velázquez.

Bochorno

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. María Mahor, José Moreno, Gina Romand, Antonio Durán en Armando Calvo.

Een film over het dagelijkse leven van enkele Spaanse studenten uit de tijd, waarin de film gemaakt is. Een film van middelmatige kwaliteit, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Angel María de Lera.

Alba de América

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Antonio Vilar, Amparo Rivelles, José Suárez en María Martín.

Deze historische film over de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus is hoogdravend en jubelend. Maar dat valt te verwachten van een Spaanse film uit die tijd.

Agustina de Aragón

1950 | Biografie, Historische film

Spanje 1950. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Manuel Luna, Virgilio Teixeira en Fernando Rey.

Dit is een herverfilming van de klassieke Spaanse zwijgende film met dezelfde naam. Hij werd gemaakt na het succes van LOCURA DE AMOR, met dezelfde producente, regisseur en hoofdrolspeler. Het werd een enorm succes.

La vida empieza a medianoche

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Armando Calvo, Marta Santaolalla, Julia Lajos en Pepe Isbert.

Een meisje heeft medelijden met een stervende oude man en doet zich voor als de vrouw van zijn kleinzoon. Aan deze film ontbreekt alle charme.

Boy

1925 | Drama

Spanje 1925. Drama van Benito Perojo. Met o.a. Juan de Orduña, Manuel San Germán, Suzy Vernon en Joaquín Carrasco.

Een jonge dromer wordt bedreigd door ernstige morele en materiële gevaren. Een moraliserend drama, dat echter door de cinematografische uitvoering een van de klassiekers van de Spaanse stomme film is geworden.

La Casa de la Troya

1924 | Komedie, Romantiek

Spanje 1924. Komedie van Alejandro Pérez Lugín en Manuel Noriega. Met o.a. Carmen Viance, Luis Peña, Juan de Orduña en Florián Rey.

In 'Het huis van Troje', een pension voor vrijgevochten studenten, komt een bedeesde jonge man uit de provincie wonen. Het is de eerste versie van de gelijknaminge roman van Alejandro Pérez Lugín, die bovendien een aandeel in de regie heeft gehad.