Estela Inda

1917 -1995 Acteur

Estela Inda (1917-1995) is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

El Rebozo de Soledad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Pedro Armendáriz, Estela Inda en Domingo Soler.

Anders dan zijn collega, die rijk is geworden door abortussen, heeft de arts Alberto een welhaast religieuze opvatting van zijn beroep; hij leeft daardoor in armoede. Een bewonderenswaardige film met indrukwekkende beelden.

Los olvidados

1950 | Drama, Experimenteel

Mexico 1950. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Alfonso Mejía, Alfonso Mejia, Alfonso Meija, Roberto Cobo en Estela Inda.

Pedro en Jaibo leven in een achterbuurt van Mexico City en maken deel uit van een bende. Ze proberen onder meer een blinde straatmuzikant te beroven. Pedro; die gefascineerd wordt door Jaibo maar tevens bang voor hem is; is er getuige van dat Jaibo een moord pleegt. Later verraadt Pedro Jaibo; die zijn vriend vervolgens te pakken neemt. Intussen maakt de politie jacht op Jaibo. Klassieker van Bunuel; die herinnert aan het Italiaanse neo-realisme

Bodas trágicas

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Roberto Silva, Ernesto Alonso en Estela Inda.

Een stel trouwt in het geheim omdat de vader van de bruid tegen het huwelijk is. Hij komt er toch achter. Het enige leuke aan deze film is de aanwezigheid van de debutante Miroslava, een mooie Tsjechoslowaakse vluchtelinge.

Amok

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Antonio Momplet. Met o.a. María Félix, Julián Soler, Estela Inda en Miguel Angel Ferriz.

Een ongelukkige liefde doet een jongeman besluiten naar India te emigreren om daar als arts te gaan werken. Een trouwe inboorlinge omringt hem met zorgen. Ambitieuze maar mislukte film. Het enige wat de moeite waard is, is María Félix die haar kousen uittrekt en haar dijbeen ontbloot.

Santa

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Norman Foster. Met o.a. Esther Fernández, Ricardo Montalbán, Estela Inda en Víctor Manuel Mendoza.

Een meisje wordt door haar moeder op straat gezet omdat zij zwanger is. Zij zoekt haar toevlucht bij een vriendin die een bordeel runt. Mooie beelden en bewonderenswaardige regie.

El Rayo del sur

1943 | Historische film

Mexico 1943. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Estela Inda en Francisco Jambrina.

Het heldenleven van José María Morelos tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsstrijd. Pulp.

La Feria de las flores

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Antonio Badú, María Luisa Zea en Estela Inda.

De eerzame Valentín strijdt, geholpen door een goede vriend, tegen de verdorven Don Dionisio om de eer van zijn familie te redden. De film is geregisseerd met een opmerkelijke tegenzin en onbeholpenheid. De liedjes zijn belangrijker dan de plot.

Mala yerba

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Arturo de Córdova, Lupita Gallardo, René Cardona en Estela Inda.

Een man is geïnteresseerd in een vrouw van lichte zeden, omdat hij ziet dat zij in de grond van haar hart een goede vrouw is. De muziek van deze film is de laatste die door de grote componist Silvestre Revueltas is gecomponeerd. Een onbenullig, huilerig melodrama.

La Noche de los mayas

1939 | Romantiek, Fantasy

Mexico 1939. Romantiek van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Estela Inda, Isabela Corona en Luis Aldás.

In een Mayadorp verschijnt een blanke man die verliefd wordt op een inboorlinge; vanaf dat moment breekt er een droogteperiode aan. Om de weergoden gunstig te stemmen moeten de inboorlingen het lichaam van het jonge meisje offeren. Een zeer belangrijke produktie die een nieuw gezicht heeft gegeven aan de Mexicaanse film, die in die tijd bol stond van de huilerige melodrama's.

La Justicia de Pancho Villa

1939 | Avonturenfilm

Mexico 1939. Avonturenfilm van Guz Aguila en Guillermo Calles. Met o.a. Vicente Padula, Estela Inda, Amparo Arozamena en Loló Trillo.

Pancho Villa, gewelddadig maar menselijk, staat oog in oog met de dood als hij het hoofd moet bieden aan een koelbloedige gaucho. Door de mislukking van deze film besloot Calles nooit meer te regisseren (jaren later zou hij in hongerstaking gaan in een wanhopige poging opnieuw als regisseur aan de slag te komen).

La Mancha de sangre

1937 | Experimenteel

Mexico 1937. Experimenteel van Adolfo Best Maugard. Met o.a. Estela Inda, José Casal en Manuel Dondé.

Drie mensen vinden hun weg in de wereld van het cabaret. Deze perverse film is in de loop der jaren een legende geworden. Bij de première was de film zo verminkt dat de regisseur zijn eigen werk amper herkende.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Estela Inda op televisie komt.

Reageer