Patrice Wymore: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Chamber of Horrors

1966 | Horror

Verenigde Staten 1966. Horror van Hy Averback. Met o.a. Patrick O'Neal, Cesare Danova, Wilfrid Hyde-White, Patrice Wymore en Suzy Parker.

Een wassenbeeldenmuseum doet dienst als achtergrond voor een onevenwichtig mysterie over een waanzinnige, uitgebroken moordenaar. Bedoeld voor tv; het heeft veel weg van een goedkoop gemaakte film. Bovendien wordt er van een grap gebruik gemaakt, een zogenaamde griezelhoorn, die voorafgaand aan elke moord geluid maakt en een rood flitsend licht om vrees in te boezemen.

Ocean's Eleven

1960 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Lewis Milestone. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr, Peter Lawford en Angie Dickinson.

Een fantasierijke misdaadkomedie over een elf man sterk team, aangevoerd door Danny Ocean (Sinatra), dat een gewaagde overval probeert te plegen in Las Vegas. Iedereen zit erin, maar niemand doet veel, ook de enkele verrassende gasten niet. Evenwel een knappe wending aan het eind.

The Sad Horse

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van James B. Clark. Met o.a. David Ladd, Chill Wills, Rex Reason, Patrice Wymore en Gregg Palmer.

Fijne, ontroerende familiewestern over een paard dat kapot is van de dood van zijn vriend, een hond, tot de 10-jarige Ladd (zoon van Alan) op de paardenranch van zijn grootvader, Wills komt logeren en zijn hond meeneemt. Het paard reageert onmiddellijk op het dier en knapt zienderogen op. Zijn eigenaresse, Wymore, wil daarom de hond kopen maar ook de jongen houdt zielsveel van zijn dier. Maar als hij ziet hoe goed de vriendschap tussen paard en hond is heeft hij er vrede mee. Charles Hoffman bewerkte het aangrijpende verhaal van Zoe Atkins en Karl Struss bracht het vakkundig voor producent Richard Lyons in beeld.

Drama Classics: Man For Sale

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Lawrence Huntington. Met o.a. Errol Flynn, Patrice Wymore, Sean Flynn, Edna Morris en Larry Bums.

Sinds de dood van haar man woont Wymore alleen met haar zoon en meid op een afgelegen hoeve in Noord-Ierland. Tijdens een openbare verkoop springt eensklaps een vagabond (Flynn) naar voor en biedt zichzelf te koop aan. Wymore speelt het spel mee en 'koopt' hem voor vijf pond. Ze neemt hem mee naar haar hoeve, waar haar zoon zijn ongenoegen duidelijk laat blijken. De puber vreest dat hij niet langer de 'man' in huis is, maar Flynn zet hem op zijn plaats. Een leuk idee dat door Flynn met het nodige charisma gespeeld wordt. De rol van de adolescent betekende het acteerdebuut van zoon Sean. Het scenario is van Brock Williams. Bert Mason filmde.

King's Rhapsody

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Errol Flynn, Anna Neagle, Patrice Wymore, Martita Hunt en Finlay Currie.

Een koning in ballingschap (Flynn) van een denkbeeldig Balkanland laat zijn maîtresse in de steek om thuis een politiek huwelijk aan te gaan. Liefde staat tegenover plicht in deze bespottelijke bewerking van Ivor Novello's musical. Het Cinemascope-formaat en de vreemde rolverdeling helpen ook al niet.

The Man Behind the Gun

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Felix Feist. Met o.a. Randolph Scott, Patrice Wymore, Dick Wesson, Philip Carey en Lina Romay.

Een majoor in het leger, Scott, geeft zich uit voor schoolonderwijzer om op die wijze een bende te kunnen opsporen in de vroege dagen van Californië. Die staat wil zich afscheiden van de VS en zich aansluiten bij Mexico. Hij wordt verliefd op Wymore, onderwijzeres, en zo kabbelt deze doorsnee-western verder. Hij werd geschreven door John Twist naar de roman City of Angels van Robert Buckner. Bert Glennon was de cameraman voor producent Robert Sisk. In een bijrolletje is ex-westernster Rex Lease te zien.

She's Back on Broadway

1953 | Musical, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1953. Musical van Gordon Douglas. Met o.a. Virginia Mayo, Steve Cochran, Gene Nelson, Frank Lovejoy en Patrice Wymore.

Een uitgerangeerde Hollywoodster keert terug naar Broadway en vindt het een uitdaging om met regisseur Cochran in de clinch te gaan. Goede bezetting in een handig, maar voorspelbaar muzikaal drama.

The Big Trees

1952 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Western van Felix Feist en Felix E. Feist. Met o.a. Kirk Douglas, Eve Miller, Patrice Wymore, Edgar Buchanan en John Archer.

Douglas in een perfecte rol maar helaas niet in een perfecte western. In Californië wil de regering veel geld hebben van hen die destijds land in bezit genomen hebben. Douglas wil daarvan profijt trekken en licht iedereen op die er maar bevattelijk voor is. Tot op het moment dat hij inziet dat het fout is en dan kan niemand hem stoppen om alles weer goed te maken.

She's Working Her Way Through College

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Virginia Mayo, Ronald Reagan, Gene Nelson, Phyllis Thaxter en Roland Winters.

Een goede, nieuwe musical-versie van THE MALE ANIMAL met Mayo als variétéster die zo graag nog wat wil bijleren.

I'll See You in My Dreams

1951 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1951. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Doris Day, Danny Thomas, Frank Lovejoy, Patrice Wymore en James Gleason.

Een standaard musical-biopic over liedjesschrijver Gus Kahn. Day speelt zijn vrouw. Songs onder andere: 'I'll See You in My Dreams', 'Ain't We Got Fun', 'It Had To Be You'.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

Rocky Mountain

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van William Keighley. Met o.a. Errol Flynn, Patrice Wymore, Scott Forbes, Guinn 'Big Boy' Williams en Dick Jones.

Alan LeMay en Winston Miller bewerkten LeMay's roman Ghost Moutain tot een doorsneewestern waarmee Flynn afscheid nam van het genre. Hij is een officier van de Zuidelijken gedurende de Burgeroorlog. Hij probeert een afdeling bandieten ertoe te bewegen voor de Zuidelijken het westen onder controle te brengen. Hij redt Wymore van de Indianen en neemt daarna de compagnie van haar man, Noordelijken dus, gevangen. Maar ze ontsnappen en Flynn en de zijnen moeten een confrontatie met de Indianen onder ogen zien. Ted McCord deed het camerawerk. Flynn leerde Wymore kennen, en dat werd zijn derde vrouw.