Kurt Jung-Alsen: regie en cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Polizeiruf 110: Des Alleinseins müde

1977 | Misdaad

Oost Duitsland 1977. Misdaad van Kurt Jung-Alsen en Helmut Kratzig. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep en Anne-Kathrein Kretschmar.

Frau Kühn heeft een contactadvertentie geplaatst. Nu komt een reflectant kennis maken en zij hoopt dat zij niet langer eenzaam zal zijn en misschien ook nog een beetje van het geluk van het samenzijn mag proeven. Kort nadat zij de deur geopend had, is zij dood. Volgens de dokter was de opwinding te groot. Onze speurneuzen geloven er niets van en menen een huwelijkszwendelaar op het spoor gekomen te zijn. Gelijk hadden ze, want zij zijn niet alleen de beste kameraad van de gewone burger, maar ze vergissen zich nooit. Het bekende gemier en gespeur met een 'spectaculair' einde. Aflevering 47.

Polizeiruf 110: Fehlrechnung

1974 | Misdaad

Oost Duitsland 1974. Misdaad van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Wolfgang Dehler en Dorit Gäbler.

In Erich Honeckers arbeidersparadijs kon je uitsluitend aan autobrandstof komen met bonnen en geldige autopapieren met een corresponderend nummerbord. Niettemin was er tijdens deze schaarste-economie een bloeiende zwarte handel in diesel, waarmee de betrokkenen een extra zakcentje verdienden wat ze weer heel hard nodig hadden om rond te komen. Eerlijk is zoiets niet, dus alle reden voor Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) om wegens dergelijke ongerechtigheid met Oberleuntnant H[KA3]ubner (Frohriep) en Leutnant Sabine Rohrberg (Kretschmar, alweer een goed geklede vrouwelijke overheidsfunctionaris aan wie niets ontbrak) om in te grijpen. En, hoe werd er gefraudeerd? De brandstof werd geadministreerd op auto's die allang in de sloop terecht waren gekomen. En, hoe kwam het aan het licht? Een van de kameraden moet er van zijn vriendin mee ophouden, maar de volgende dag krijgt hij een verdacht verkeersongeval - nou zo druk was het verkeer in Oost-Duitsland ook weer niet; dus viel het snel op. Een lelijke streep door de rekening van de zwendelaarsbende. Het belerende scenario is van Rudolf Böhm. Aflevering 25 werd redelijk bekeken in eigen land, want iedereen had weleens een zwart litertje van het vloeibare goud in zijn tank gestopt.

Meine Stunde Null

1970 | Oorlogsfilm

Oost Duitsland 1970. Oorlogsfilm van Joachim Hasler. Met o.a. Manfred Krug, Anatoli Kusnezow, Lew Prygunow, Kurt Jung-Alsen en Gleb Strychenow.

In 1943 wordt korporaal Karl Hartung (Krug) van de Duitse Wehrmacht door het Rode Leger gevangen genomen. Hij maakt nieuwe vrienden en keert zich tegen de nazi's. Hij maakt zelf met de hulp van twee nieuwe kameraden een 'krijgsgevangene': een Duitse officier. Hij slaat zich vol goede moed en humor door de oorlog. Het scenario van Jurek Becker en regisseur Hasler zit vol ergelijke communistische propaganda, waar je niet omheen komt wegens de anti-nazi-optiek, al is deze benadering net zo verderfelijk en pervers. Het is opmerkelijk de jonge Krug aan het werk te zien, toen nog een gevierd jong talent in de voormalige DDR. Het camerawerk is van Rolf Schrade en regisseur Hasler. Gedraaid in 1969 en een jaar later pas uitgebracht. De titel slaat op het moment, waarop de zo pas gevangen genomen Hartung zich 'weder geboren' voelt, maar de held is in de ogen van zijn voormalige kameraden en lotgenoten slechts een verrader zonder ruggegraat.

Geheimarchiv an der Elbe

1962 | Oorlogsfilm

Oost Duitsland 1962. Oorlogsfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Hans-Peter Minetti, Günther Simon en Alfred Hetterle.

Aan het eind van WO II proberen enige SS-ers, om in een goed blaadje te komen, gegevens over spionnen in handen van de Amerikanen te spelen. De Russische contraspionagedienst zit echter niet stil.

Die heute über vierzig sind

1960 | Drama

Oost Duitsland 1960. Drama van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Rudolf Ulrich en Peter Herden.

Een film over de geheel verschillend verlopen levens van twee mannen die ongeveer op hetzelfde tijdstip worden geboren. De ene, een arbeiderszoon, ziet in dat de nazi's het bij het verkeerde eind hebben en klimt na WO II op tot een mooie functie in de DDR. De ander, zoon van rijke ouders, wordt officier, maar zal na de oorlog een nederig bestaan leiden in West-Duitsland.

Die Premiere fällt aus

1959 |

Oost Duitsland 1959. Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Peter Herden, Christine Laszar en Rudolf Ulrich.

Westduitse spionnen zijn actief in de DDR onder het mom van akteurs. De geheime dienst grijpt in.

Polonia-Express

1957 | Avonturenfilm

Oost Duitsland 1957. Avonturenfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Horst Schön, Alice Graf en Gerhard Biener.

Duitsland in de jaren twintig. Arbeiders zorgen ervoor dat een wapentransport, bestemd voor contra-revolutionaire krachten in Rusland, niet plaatsvindt.

Betrogen bis zum jüngsten Tag

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Oost Duitsland 1957. Oorlogsfilm van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Wolfgang Kieling, Rudolf Ulrich, Renate Küster, Hans Joachim Martens en Walter Suessenguth.

Duitse troepen schieten een meisje dood, de dochter van een kapitein. De vader van één van de moordenaars, een SS-generaal, verklaart dat een Russische 'Untermensch' de moord gepleegd moet hebben. De kapitein wil een groep Litause vrouwen als represaille doodschieten, maar dan komt de echte moordenaar met zijn bekentenis, en wordt vervolgens 'per ongeluk' in de rug doodgeschoten. Ongewoon, aangrijpend oorlogsdrama.

Drei Mädchen im Endspiel

1956 | Komedie, Sportfilm

Oost Duitsland 1956. Komedie van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Horst Naumann, Rolf Ludwig en Jochen Thomas.

De sterspeler van een voetbalploeg stelt zich zeer egoïstisch op Daar moet wat aan gedaan worden. De meisjes uit de titel zetten hun beste beentje voor.