Christoph Kaiser: muziek.
Er zijn 14 films en 1 serie gevonden.

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

2023 | Drama, Historische film, Romantiek

Duitsland 2023. Drama van Emily Atef. Met o.a. Marlene Burow, Felix Kramer, Cedric Eich, Silke Bodenbender en Florian Panzner.

Na de val van de muur, hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht maar de 19-jarige Maria kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.

Furia

2021 | Thriller

Noorwegen 2021. Thriller van Gjermund Eriksen. Met o.a. Ine Marie Wilmann, Nina Kunzendorf, Pål Sverre Hagen, Preben Kristensen en Cecilie A. Mosli.

Een agent met een mysterieus verleden meldt zich in een Noors bergdorpje om leiding te gaan geven aan het lokale politiekorps. Het dorpje oogt vredig, maar onder het oppervlak borrelt er van alles. De komst van een asielzoekerscentrum heeft geleid tot een sfeer van vreemdelingenhaat en onderling wantrouwen, en als de zoon van een extreemrechts kopstuk vervolgens wordt vermoord, loopt de situatie snel uit de hand. Deze spannende thrillerserie ruilt de subtiliteit iets te vaak in voor spannende plotwendingen, maar de parallellen met de (extreemrechtse) realiteit zijn vaak angstvallig accuraat.

Das schweigende Klassenzimmer

2018 | Drama

Duitsland 2018. Drama van Lars Kraume. Met o.a. Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell, Judith Engel en Michael Gwisdek.

In Oost-Berlijn neemt een eindexamenklas in 1956 spontaan een minuut stilte in acht uit solidariteit met de Hongaarse opstand, waarbij het volk zich tegen de Russische bezetter keert. Die minuut zet een kettingreactie in gang die levenslange consequenties krijgt. Een waargebeurd verhaal over vriendschap, overtuiging en verraad, met een dramatische rol voor het verzwegen oorlogsverleden van de ouders van de betrokken tieners. Een boeiende geschiedenisles, verpakt als spannend psychologisch drama, van de maker van het al even geslaagde Der Staat gegen Fritz Bauer.

3 Days in Quiberon

2018 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Frankrijk 2018. Drama van Emily Atef. Met o.a. Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek en Denis Lavant.

Sigaretten en champagne zijn de belangrijkste ingrediënten van dit in zwart-wit gedraaide intieme portret van filmster Romy Schneider (Bäumer). Gebaseerd op haar laatste, in het Duitse tijdschrift Stern gepubliceerde interview dat journalist Michael Jürgs en fotograaf Robert Lebeck in 1981 maakten, een jaar voor haar dood. Het kwam tot stand in een kuuroord op het Franse schiereiland Quiberon, waar de wereldberoemde actrice drie dagen verbleef. Een biecht over manipulatie, spontaniteit, kwetsbaarheid en exploitatie, die weinig aan de verbeelding overlaat. In Berlijn genomineerd voor de Gouden Beer.

Ein Atem

2015 | Drama

Duitsland​/​​Griekenland 2015. Drama van Christian Zübert. Met o.a. Jördis Triebel en Chara Mata Giannatou.

De Griekse Elena (Giannatou) laat de economische crisis in haar land achter zich door in Frankfurt werk te zoeken. Inmiddels zwanger van haar achtergebleven vriend, wordt ze de oppas van een peuter. Haar relatie met de moeder, Tessa (Triebel), is aanvankelijk moeizaam. Na een vreselijke gebeurtenis met de kleine, belanden beide vrouwen in een zware fase: verdriet, schuldgevoel, verwijten. Emotioneel drama heeft prima acteurs. Tussen de regels door lijkt filmmaker Zübert ook commentaar te geven op klassenverschillen en europolitieke verhoudingen.

Zwei Leben

2012 | Drama, Thriller

Duitsland​/​​Noorwegen 2012. Drama van Georg Maas. Met o.a. Juliane Köhler, Liv Ullmann en Sven Nordin.

Katrine is het kind van een Noorse vrouw en een Duitse soldaat. Tijdens WO II wordt ze vanwege haar genen naar Duitsland getransporteerd, en na de oorlog net als veel andere 'kinderen van de schaamte' in de DDR in een weeshuis geplaatst. In de hoogtijdagen van de Koude Oorlog vluchtte ze van Oost-Duitsland naar Noorwegen. Na de val van de Muur wordt ze gedwongen haar verleden onder ogen te zien. Nodeloos ingewikkelde combinatie van (spionage)thriller, rechtbankfilm en familiedrama, waar de geschiedenis (oorlog, Stasi) aan de haren wordt bijgesleept om de even onnavolgbare als onwaarschijnlijke draak een vleug van importantie te geven.

Jack

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Edward Berger. Met o.a. Ivo Pietzcker, Georg Arms, Luise Heyer en Odine Johne.

De tienjarige Jack moet al vaak voor zijn broertje Manuel zorgen. Na een incident met hun alleenstaande moeder worden de jongens uit huis geplaatst. Maar Jack is vastbesloten zijn moeder weer te vinden en begint aan een tocht die hem sneller volwassen zal maken dan je hem toewenst. Grimmig realistisch drama over verwaarlozing en mishandeling van kinderen heeft een mooie hoofdrol van Pietzcker als het titelpersonage, een veerkrachtig jochie dat zich in sociale wervelwinden staande houdt. Genomineerd voor de Gouden Beer van Berlijn.

Wolfskinder

2013 | Drama, Historische film

Duitsland 2013. Drama van Rick Ostermann. Met o.a. Jördis Triebel, Levin Liam, Helena Phil, Vivien Ciskowski en Patrick Lorenczat.

Wolfskinder is de benaming van kinderen die vanaf 1945 op de vlucht voor het Rode Leger ontsnapten van Oost-Pruisen naar Litouwen. Debuterend speelfilmregisseur Ostermann verdiepte zich in deze groep van zo'n 5000 kinderen, van wie de meesten hun ouders hadden verloren door oorlogsgeweld, ondervoeding of ziektes. Hij vertelt hun verhaal aan de hand van twee jonge broers in de verraderlijk idyllische grensstreek, waar de oudste hun stervende moeder belooft dat ze naar een Litouwse boerderij zullen vluchten. Onvoorstelbaar drama, verteld met minimale dialogen, en de lieflijke natuur als onverschillige achtergrond.

Meine Schwestern

2013 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 2013. Drama van Lars Kraume. Met o.a. Jördis Triebel, Nina Kunzendorf, Lisa Hagmeister, Béatrice Dalle en Ernst Stötzner.

Linda (Triebel), een dertiger met een aangeboren hartafwijking, vermoedt dat ze een geplande hartoperatie niet zal overleven, en haalt daarom haar twee zussen over om met elkaar een reisje te maken langs hun favoriete oorden. Beroepsfotograaf en deeltijd Tatort-regisseur Kraume (1973) etaleert Linda's lot in de proloog, zodat de toeschouwer zich vervolgens volledig kan laten meevoeren door de onderlinge zussenband, met overtuiging gespeeld en verbeeld door respectievelijk de actrices en de maker. Een melancholisch werk, doorspekt met lichtvoetige humor, waarin de zusterliefde wordt neergezet als een peilloze bron van geluk.

Die verlorene Zeit

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 2011. Drama van Anna Justice. Met o.a. Alice Dwyer, Mateusz Damiecki, Dagmar Manzel en Susanne Lothar.

'Lief, waar ik ook ben, je bent in mijn hart, en ik zal op je wachten.' De woorden van Hannah (Dwyer) worden bewaarheid als ze na ruim dertig jaar tv-beelden ziet van de dood gewaande minnaar die haar hielp ontsnappen uit een concentratiekamp. Romantiek gedijt onder gedeeld leed, en filmmaker Anna Justice kreeg het met de juiste dosis fijngevoeligheid en diepgang voor elkaar om romantiek en de Holocaust te versmelten in een film die zowel de romanticus als de historicus kan bekoren. Internationaal uitgebracht als Remembrance.

Die kommenden Tage

2010 | Sciencefiction, Drama

Duitsland 2010. Sciencefiction van Lars Kraume. Met o.a. Bernadette Heerwagen, Daniel Brühl, Johanna Wokalek en August Diehl.

Ambitieuze sciencefictionfilm die zich afspeelt in de nabije toekomst, in een wereld waarin een oorlog om olie in het Verre Oosten uitbreekt en een terroristengroepering genaamd Schwarzer Sturm zijn intrede doet. Veel meer achtergrondinformatie krijgt de kijker echter niet, want de film focust zich vooral op de belevenissen van een Berlijnse familie. Een deel van hen is actief betrokken bij de politieke gebeurtenissen, de rest is slechts toeschouwer. Echt interessant wordt het echter nooit. Te veel losse ideeën, te weinig plot.

Max Minsky und ich

2007 | Jeugdfilm

Duitsland 2007. Jeugdfilm van Anna Justice. Met o.a. Zoe Moore, Emil Reinke, Adriana Altaras, Kay Becker en Ralph Misske.

De dertienjarige Nelly (Moore), toekomstig astronoom, is uitsluitend geïnteresseerd in wetenschap, maar heeft plots een goede reden om zich te bekwamen in basketbal. Ze schakelt de hulp in van de jonge sterspeler Max Minsky (Reinke). Ondertussen zou haar joodse moeder graag zien dat Nelly zich voorbereidt op haar bar mitswa. In deze prima gemaakte jeugdfilm komen de kosmos, scheiding en het leven in grote stad Berlijn aan de orde. Holly-Jane Rahlens bewerkte haar eigen boek tot een scenario voor een film die met diverse prijzen werd onderscheiden, waaronder de Cinekid Award.

Guten Morgen, Herr Grothe

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Lars Kraume. Met o.a. Ludwig Trepte, Nina Kunzendorf en Sebastian Blomberg.

De 37-jarige Michael Grothe is leraar Duits op een Berlijnse middelbare school. Grothe gaat zo op in zijn werk dat zijn huwelijk op de klippen loopt, en ook de relatie met collega Lisa lijkt geen toekomst te hebben. Vooral de lastige leerling Nico vormt voor Grothe een uitdaging

Eden

2006 | Romantisch drama

Duitsland​/​​Zwitserland 2006. Romantisch drama van Michael Hofmann. Met o.a. Josef Ostendorf, Carla Juri, Devid Striesow en Max Rüdlinger.

Als de sikkeneurige serveerster Eden (Roche) een stukje proeft van de taart die de dikke, wereldvreemde kok en smulpaap Gregor (Ostendorf) voor de verjaardag van haar dochtertje met downsyndroom maakte, krijgt ze een welhaast orgastische ervaring. Ze zoekt Gregor op, die extreem lekker blijkt te kunnen koken. Edens man (Striesow) vindt haar belangstelling voor Gregor echter maar verdacht. De warme uitstraling van Roche en het mooi gespeelde, onhandige geschutter van Ostendorf doen de onwaarschijnlijkheden in dit culi-sprookje grotendeels vergeten. Publieksprijs in Rotterdam.

Tatort - Wo ist Max Gravert?

2005 | Mysterie

Duitsland 2005. Mysterie van Lars Krause. Met o.a. Andrea Sawatzki, Jörg Schüttauf, Oliver Bootz, Thomas Balou Martin en Tom Schilling.

Als de sikkeneurige serveerster Eden (Roche) een stukje proeft van de taart die de dikke, wereldvreemde kok en smulpaap Gregor (Ostendorf) voor de verjaardag van haar dochtertje met downsyndroom maakte, krijgt ze een welhaast orgastische ervaring. Ze zoekt Gregor op, die extreem lekker blijkt te kunnen koken. Edens man (Striesow) vindt haar belangstelling voor Gregor echter maar verdacht. De warme uitstraling van Roche en het mooi gespeelde, onhandige geschutter van Ostendorf doen de onwaarschijnlijkheden in dit culi-sprookje grotendeels vergeten. Publieksprijs in Rotterdam.