Frédéric Bégin

1975 Componist

Frédéric Bégin (1975) is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

1981

2009 | Drama, Komedie, Biografie

Canada 2009. Drama van Ricardo Trogi. Met o.a. Jean-Carl Boucher, Sandrine Bisson, Claudio Colangelo en Élizabeth Adam.

In zijn derde regie verhaalt Trogi over het turbulente jaar waarin hij als elfjarige verhuisde. Om erbij te horen en indruk te maken op het meisje van zijn prepuberdromen, liegt en fantaseert school- en buurtnieuweling Ricardo erop los. Uiteraard halen waarheid en realiteit de Québec-Pinokkio genadeloos in. Treffend tijdsbeeld (calculatorhorloge, walkman, Ricardo geschminkt als Kiss' Paul Stanley) herinnert in zijn bitterzoete wisselbadentoon sterk aan de onvolprezen tv-serie The Wonder Years. Het droog-ironische commentaar is van de maker zelf, die de tragikomische WO II-openingsscène uit de familiefolklore opdiepte.

Horloge biologique

2005 | Drama

Canada 2005. Drama van Ricardo Trogi. Met o.a. Patrice Robitaille, Pierre-François Legendre, Jean-Philippe Pearson en Catherine Proulx-Lemay.

De Canadese tragikomedie 'Biologische klok' presenteert drie dertigers in Franstalig Quebec die worstelen met vaderschap. Eén is een oververmoeide vader, de ander is een panische aanstaande vader en de laatste doet er alles aan om geen vader te worden (oa anticonceptiepillen in het drankje van zijn vriendin). De heren worden letterlijk gepresenteerd als neanderthalers, als seksueel en sociaaleconomisch gefrustreerde wezens die worden gedreven door natuurdriften. Drank en sport vullen de gaten in hun tochtige vriendschappen én in het doorzichtige scenario. En terwijl de mannen in hun oersoep gaarkoken kijken de paarlustige vrouwen meewarig toe. Vluchtig als een scheet in de wind.

El método

2005 | Drama

Argentinië/Spanje/Italië 2005. Drama van Marcelo Piñeyro. Met o.a. Eduardo Noriega, Najwa Nimri, Eduard Fernández, Pablo Echarri en Carmelo Gómez.

Het sollicitatiedrama El método kreeg talloze internationale filmfestivalprijzen, waaronder twee Goya's (bijrol Carmelo Gómez en scenario). Bejubeld scenarist Mateo Gil - geestesvader van meesterwerk Abre los ojos en de remake Vanilla Sky - bewerkte het toneelstuk van Jordi Galcerán, een stuk over de ultieme sollicitatieprocedure. De personeelschef noemt het de Grönholm-methode, een loze naam voor een helse afvalrace waarbij zeven sollicitanten psychologisch worden afgebeuld totdat er zes afdruipen. El método werkt dankzij een mix van knap ensemblewerk, een pakkend script en subtiele maatschappijkritiek, met de sollicitanten als verblinde wachters van een zoveelste ivoren (kantoor)toren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Bégin op televisie komt.

Reageer