Ruriko Asaoka

Acteur

Ruriko Asaoka is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Eiko eno chosen

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Keiju Kobayashi en Goro Tarumi.

Een jonge ex-bokser onderzoekt de merkwaardige dood van zijn partner, ook een ex-bokser. Bescheiden Japanse namaak van veel betere Amerikaanse thrillers over het bokswereldje.

Ajia Himitsu Keisatsu

1968 | Actiefilm

Japan 1968. Actiefilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideaki Nitani, Joe Shisshido en Ruriko Asaoka.

Agent Saeki van de Aziatische afdeling van Interpol moet een een bende misdadigers oprollen. Een onsamenhangende Japanse actiefilm, in de trant van James Bond.

Ai no Kawaki

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asaoka, Nobuo Nakamura, Akira Yamauchi en Yuko Kusunoki.

Een jonge weduwe begint een seksuele relatie met haar schoonvader, terwijl ze ook naar haar tuinman lokt en zijn lust opwekt. Een van de vele schunnige noodlots-drama's waar de Japanse film zo rijk aan is, maar deze keer gebaseerd op een roman van de achtenswaardige Yukio Mishima.

Kaerazaru Hatoba

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Saneomi Ezaki. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Takashi Shimura en Eiji Go.

Een jazzpianist, die een straf uitgezeten heeft voor de moord op zijn verloofde, wordt door de politie gebruikt om een bende cocaïnehandelaars op te rollen. Een degelijke en aannemelijke Japanse politiefilm, waarin het onderwerp voldoende afwijkt van de meeste Yakuza-films.

Yabaikoto nara Zeni ni Naru

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Koh Nakahira. Met o.a. Joe Shishido, Ruriko Asaoka, Hiroyuki Nagato en Daizaburo Hirata.

Joe, Okita en Serizawa plannen een grote geldroof van méér dan 1 biljoen yen, dat toebehoort aan het leger. Vermakelijke film in het Yakuza-genre die doet denken aan de film HOUSE OF BAMBOO van Sam Fuller en die boven z'n genre uitstijgt.

Wakaihito

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Shiro Osaka en Mitsuko Miura.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Nikui Anchikusho

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Izumi Ashikawa en Hiroyuki Nagato.

Er ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen een jonge televisieheld, een dokter en een arm meisje. Een oninteressant melodrama, met een slappe, behoudende moraal.

Kumo ni Mukatte tatsu

1963 | Thriller

Japan 1963. Thriller van Eisuke Takizawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Ken Yamauchi, Eijirô Tono en Yoshie Mizutani.

De detective Takema krijgt de opdracht de moord op de voorzitter van de Socialistische Partij te onderzoeken. Hij leert de mooie dochter van het slachtoffer kennen, de dynamische Reiko. Een belachelijke imitatie van de Amerikaanse thrillers uit de gouden tijd van de film noir.

Hana to Ryu

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Ryoji Hayama en Kaneko Iwasaki.

Aan het begin van de 20e eeuw komt de avonturier Kingoro Tamai aan in Kyushu, een dorp in het zuiden van Japan. Een niet bijzonder verdienstelijke maar toch noemenswaardige en goed gemaakte film, representatief voor een bepaald, typisch Japans, soort filmavonturen dat nauwelijks te zien is geweest in Westerse bioscopen.

Ginza no Koi no Monogatari

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Jerry Fujio, Ruriko Asaoka, Chiemi Eri en Masako Izumi.

Een schilder en een pianist worden op dezelfde vrouw verliefd. De eerste begint het portret van zijn geliefde te schilderen. Een van de vele Japanse melodrama's uit deze tijd, die eruit springt door de uitstekende aanpak in beeldformaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruriko Asaoka op televisie komt.

Reageer