Tahia Carioca: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Iskindiriah kaman oue kaman

1990 | Drama

Frankrijk​/​​Egypte 1990. Drama van Youssef Chahine. Met o.a. Youssef Chahine, Youssra, Hussein Fahmi, Amr Abdel Guelil en Hisham Selim.

'Ik heb mijn andere Hamlet gezocht, een andere ik', verklaart de cineast en hoofdrolspeler. Zijn film is gebaseerd op de vraag, die hij zich stelt: 'En als ik dictator was?' Er volgt een bezeten spel waarin moordpartijen, oliedollars, stakende filmers, een land in crisis, Alexander de Grote, Shakespeare, herinneringen, liefde, fantasie, dans-intermezzo's, burleske grappen, waanzinnige beelden, parodies op de oudheid, etc. met elkaar in verband worden gebracht. Een en ander getuigt van een grote fantasie. Op cinematografisch gebied doet deze film niet onder voor de al even ongewone film OTTO E MEZZO van Fellini. Het is ook een liefdesverklaring aan Alexandrië. Camerawerk van Ramses Marzouk. De mooie decors zijn Onsy Abou Seif.

Wa sakatat fe bahr el-asal

1977 | Drama

Egypte 1977. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Izzat al Alayli, Amina Rizq, Tahia Carioca en Schewikar.

Caïro 1921. In een volkswijk leidt een waterdrager met zijn zoon en zijn schoonmoeder een eenvoudig bestaan, dat evenwel wordt beheerst door de vroegtijdige dood van zijn vrouw. Met zijn vijfendertigste film is Aboe Seif erin geslaagd een geëngageerd beeld te geven van een teruggetrokken man die het waarom van de dood van zijn geliefde maar niet kan begrijpen. Het verhaal is vormgegeven door een onwerkelijk mooie fotografie. Door Egyptische critici werd deze film beschouwd als de beste van 1977.

El Fetauwa

1957 | Drama, Misdaad

Egypte 1957. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Saki Rostom, Tahia Carioca, Mimi Schakib en Taufik el Dekn.

Een arme boer komt naar Caïro en vindt daar werk op de groentemarkt. Door listen weet hij het monopolie van de marktkoning te breken en al snel neemt hij diens positie in. Met gebruikmaking van elementen uit het melodrama, de slapstick en de gangsterfilm is deze inmiddels klassiek geworden film een analyse van het kapitalistische marktmechanisme dat kan leiden tot een strijd op leven en dood. Aboe Seif behoort met Youssif Chahine tot de beste vertegenwoordigers van de Egyptische realistische traditie. USA/GB-titel: THE BOLDONE.