Jiri Adamira

Acteur

Jiri Adamira is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Ringe des Saturn (1)

1992 |

Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Na de mislukte putsch in Moskou (1991) besluit de Duitse geheime dienst, agent Morak uit Wenen, die voor de buitenwacht een antiekwinkeltje drijft, te activeren en hem poolshoogte te laten nemen van wat er over is van hun netwerk in Tsjechoslowakije, dat onder leiding stond van Cucciolla, met de schuilnaam uit de titel. Hoewel de deze tweedelige tv-film traditiegetrouw is aan de gebruikelijke spionagefilm, onderscheidt de hedendaagse invalshoek hem van inferieure collega's.

Veronika

1986 | Drama, Historische film

Servië en Montenegro 1986. Drama van Otakar Vavrá. Met o.a. Tatjana Medvecká, Jana Hlavacová, Martin Ruzek, Frantisek Nemec en Jiri Adamira.

De reconstructie van een dramatische episode uit het leven van de 19e-eeuwse Tsjechische schrijfster Boena Nemcová, gezien door de ogen van de jonge Veronika die de ondermijnende activiteiten van de schrijfster heeft aangegeven bij de Oostenrijkse politie. Veronika hoopte hiermee haar vader te redden die in 1848 gevangen was gezet, maar misleid door de politie stierf ze voordat ze de waarheid aan Nemcová kon opbiechten. Een afstandelijke en toneelmatige film van de ervaren regisseur Vavra, die in 1962 ook een biografie van Nemcová heeft gemaakt, HOROUCI SRDCE.

Bozska Ema

1979 | Avonturenfilm, Biografie

Servië en Montenegro 1979. Avonturenfilm van Jiri Krejcik. Met o.a. Bozidara Turzonovova, Juraj Kukura, Milos Kopecky, Jiri Adamira en Josef Somr.

Conventionele biografische film over de Tsjechische operadiva Ema Destinn die tijdens WOI ook als spionne opereerde. Hoewel met grote middelen gemaakt lijdt de film onder het ontbreken van een dramatische invalshoek. Het wordt al snel vervelend. Turzonovova wordt in de operascènes gedubt door de sopraan Gabriela Benackova.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiri Adamira op televisie komt.

Reageer