Nathalie Paley

Acteur

Nathalie Paley is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les Hommes nouveaux

1936 | Historische film, Drama

Frankrijk 1936. Historische film van Marcel L'Herbier. Met o.a. Harry Baur, Nathalie Paley, Gabriel Signoret, Max Michel en René Bergeron.

Deze film roept gemengde gevoelens op. In het eerste deel wordt een verband gelegd tussen het voltooide werk van Lyautey en Marokko. In het tweede - fictieve - deel wordt getoond hoe diens opvolger zijn creaties opoffert aan zijn verlangen naar macht. Naar een roman van Claude Farrère. Rest het talent van Marcel Lherbier die nauwkeurig een verteerbare film regisseerde, waarvan het onderwerp totaal niet bij hem paste.

L'homme des Folies-Bergère

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van Marcel Achard. Met o.a. Maurice Chevalier, Nathalie Paley en Sim Viva.

Dit is de Franse en Franstalige versie van in zelfde jaar in Hollywood gedraaide FOLIES-BERG[KA2]ERE, ook met Chevalier. Hij speelt dubbele rol: die van baron Cassini, gereputeerd bankier en van de musicalartiest Eug[KA2]ene Charlier, die heel wat succes heeft met o.m. zijn imitaties van de baron. De echte baron komt voor dilemma te staan wanneer hij tegelijkertijd op twee verschillende plaatsen moet zijn: een bal in aanwezigheid van een minister en een vergadering met geheime zaken. Charlier wordt gevraagd als dubbelganger van de baron op vergadering aanwezig te zijn. Niemand heeft wat in de gaten, zelfs Cassini`s vrouw (Paley) niet. Als film enkel interessant om Chevalier aan het werk te zien in beide films. De Amerikaanse, gedraaid door Del Ruth, met Ann Sothern en Merle Oberon, haalt het moeiteloos op de Franse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nathalie Paley op televisie komt.

Reageer