Jaime Salvador is regisseur.
Er zijn 86 films gevonden.

Mil Máscaras

1966 | Sportfilm, Avonturenfilm

Mexico 1966. Sportfilm van Jaime Salvador. Met o.a. 'Mil Máscaras', Malú Reyes, Dagoberto Rodríguez en Eric del Castillo.

Een gemaskerde bestrijdt een stel bandieten. Tijdens de opnamen ontstonden er verschillende problemen. Het filmen werd gestaakt, maar na enige tijd hervat. Het resultaat is bedroevend.

Los años verdes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Elvira Quintana, Rosa María Vázquez, Enrique Lizalde en Enrique Alvarez Félix.

Een aantal studenten raakt betrokken in allerlei verwikkelingen als ze proberen te ontkomen aan een strenge lerares. Een bespottelijke komedie.

La ley del gavilán

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Elsa Cárdenas, Alvaro Zermeño, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een mysterieuze gemaskerde man berooft de rijken en helpt de armen met het gestolen geld. Dan verschijnt een andere gemaskerde man, die zich voordoet als de eerste. Een van de vele avonturenfilms met gemaskerde mannen die in Mexico werden gemaakt. Niets bijzonders.

Los malditos

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, David Silva en Jorge Russek.

Het vervolg op GATILLO VERDE bestaat uit de episoden Los malditos, El jinete misterioso en Muerte de Gatillo Veloz. De held neemt het weer op tegen een stel bandieten. Net als elke 'zichzelf respecterende' Mexicaanse western zeer macho.

La mano de Dios

1965 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1965. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zarmeño, Irma Dorantes, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een jong meisje wordt wees en moet de leiding over de ranch van haar ouders overnemen. Haar grootvader, die haar als een jongen opvoedt, helpt haar daarbij. Een van de vele melodrama's over vrouwen die zich als mannen gedragen maar uiteindelijk toch uiterst vrouwelijk blijken te zijn.

Gatillo Veloz

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Manuel López Ochoa, Silvia Fournier, Eric del Castillo en Armando Soto la Marina.

Een beroemde revolverheld komt in een valstrik terecht die zijn eigen maten voor hem hebben opgezet. Hij rust niet voor hij wraak heeft genomen. Deze vreselijke western vol cliché's bestaat uit de episoden Gatillo Veloz, El secuestro en Duelo a muerte. Het vervolg heet LOS MALDITOS.

Cuando el diablo sopla

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, Irma Dorantes, Lucy Gallardo en Enrique Rambal.

Om een dorp, waarvan bijna alle bewoners vrouwen zijn, weer van mannen te voorzien, wordt hulp gevraagd aan een naburig dorp. Een grote stoet trouwlustige mannen gaat erop af. Zeer vervelend en niet erg origineel.

Un padre a toda máquina

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Lorena Velázquez, María Duval en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een jonge, welbespraakte, sportieve pastoor met een motor moet een ruzie tussen twee dorpen beëindigen. Een zeer flauwe en trage film.

Nos lleva la tristeza

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Manuel López Ochoa en María Duval.

Twee rijke grootgrondbezitters, al jaren elkaars rivalen, kondigen hun huwelijk aan. Dit tot grote verbazing van iedereen en van een paardenhandelaar in het bijzonder; die zal al het mogelijke doen om het te voorkomen. De film eindigt met een aantal huwelijken en is dermate belachelijk dat het lijkt of zelfs de paarden door de trouwlust zijn aangestoken.

Me llaman El Cantaclaro

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Elvira Quintana, Alvaro Zermeño, Adriana Roel en Carlos Riquelme.

Een zanger wordt ingehuurd voor de verjaardag van een rijke grootgrondbezitster. Hij wordt op slag verliefd, maar zij is al verloofd. Een weinig originele komedie met enkele liedjes.

Martín Romero El Rápido

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Armando Silvestre, María Duval en Ofelia Montesco.

De eigenaar van een krant vraagt hulp aan een man bijgenaamd 'El Rápido', omdat hij de dorpstiran regelmatig openlijk heeft aangevallen in zijn krant. Deze heeft gezworen een schutter in te huren om hem te doden. Een verschrikkelijke western.

Los dos apóstoles

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Lucha Moreno en Dacia González.

Een grootmoeder maakt zich zorgen omdat haar kleinzoons niet mannelijk genoeg zijn. Een vader wil dat zijn twee dochters zich als mannen gedragen. Natuurlijk ontmoeten de jongens en de meisjes elkaar en worden al snel verliefd. Een flauwe komedie die het machismo verheerlijkt.

La maldición del oro

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, Ofelia Montesco, Andrés Soler en Jorge Russek.

In opdracht van federale agenten gaat Felipe Reyes, 'El Justiciero', met zijn hulpje naar een dorp om een aantal gouddiefstallen te onderzoeken. De slachtoffers zijn mijnwerkers die in het dorp wonen. Felipe Reyes was ook de held in EL ASALTO.

La frontera sin ley

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, 'El Chicote' en Jorge Russek.

Martín Romero, 'El Rápido', vermomt zich als bandiet om een bende onder leiding van een gemaskerde man te vinden, die goud steelt van mijnwerkers. Het tweede avontuur van 'El Rápido', even erg als de voorganger MARTIN ROMERO EL RAPIDO.

Gallo corriente gallo valiente

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Maria Duval en Ofelia Montesco.

Twee jonge rokkenjagers halen een mishandeld kind weg en brengen het bij een vriend van hen die ervoor zal zorgen, maar het kind ontsnapt en zoekt hen op. Daardoor ontstaan er allerlei misverstanden tussen hen en hun vriendinnen. Een zwakke komedie waarin de mannen macho's zijn, maar de vrouwen nu eens niet alleen maar pruilen. Zeer ongebruikelijk in die tijd en daardoor enigszins de moeite waard.

El asalto

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, María Duval, Guillermo Rivas en Héctor Suárez.

Het vervolg op LA MALDICIÓN DEL ORO, waarin de gemaskerde Felipe Reyes, 'El Justiciero', erin slaagt een roversbende op te rollen.

Nos dicen las intocables

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lola Casanova.

Een vrouw haat mannen sinds haar echtgenoot haar twintig jaar eerder verliet en haar hun twee dochters alleen liet opvoeden. Op hun boerderij komen op een dag een paar vreemdelingen aan, die zich van hen meester willen maken. Dit pakt nogal merkwaardig uit: doordat de vrouwen mannenhaat tentoonspreiden moeten ze zich 'vernederen' door zich als mannen te gedragen.

La Banda del Fantasma Negro

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermaño, Angel Infante en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een rechtvaardige wreker, deze keer zonder masker, moet een schat vinden en wordt geconfronteerd met een paar schurken. De eerste film die gewijd is aan de avonturen van Felipe Reyes,'El Justiciero'; de tweede en laatste is EL ROSTRO DE LA MUERTE.

El Rostro de la muerte

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Guillermo Rivas.

Vervolg op LA BANDA DEL FANTASMA NEGRO, weer met 'El Justiciero', en gemaakt door dezelfde filmploeg; bestaat uit drie episoden.

Agarrando parejo

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Lucha Villa en Martha Elena Cervantes.

Twee zusters laten twee oplichters voor hun mannen doorgaan om zo hun grootouders te sussen en hun hinderlijke aanbidders te ontlopen. 'Los Polivoces', een komisch echtpaar gespecialiseerd in verkleedpartijen debuteerde in deze film. Jaren later en na groot succes op de televisie bereikten zij de top in de filmwereld. Een zeer onbeholpen komedie.

La garra del Leopardo

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Manuel López Ochoa, Daniel 'Chino' Herrera en Jorge Russek.

Een nieuwe versie van `Zorro` (deze keer is het maskertje met een luipaardmotief beschilderd), waarin de gemaskerde held komt te staan tegenover een paar bandieten die een dorp verwoest hebben. Fantasieloos en eentonig tot op het bot.

El terrible gigante de las nieves

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero en David Hayat.

Voortzetting van EL MONSTRUO DE LOS VOLCANES en even slecht. De politiecommissaris van een dorpje vermomt zich als een legendarisch monster om de hand te leggen op een medaillon met een schatkaart.

El amor llegó a Jalisco

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Alvaro Cermeño en María Duval.

In een dorp dat een probleem met de waterdistributie heeft door twee rivaliserende machthebbers, komen twee fotomodellen aan die door twee jongemannen veroverd worden. Deze nemen hen mee naar de kerk om de dorpsmeisjes te laten zien hoe ze zich op moeten maken. Pathetisch.

El Monstruo de los vulcanes

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Andrés Soler en Antonio Raxel.

De arbeiders die dichtbij een Mexicaanse vulkaan werken, worden voortdurend achtervolgd door ongelukken die ze toeschrijven aan een legendarisch monster. Een laag niveau maar in zekere zin toch een sympathieke 'monster movie', over het eeuwige contrast tussen de Schoonheid en het Monster.

El Lobo Blanco

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe, Demetrio González en Andrés Soler.

De gemaskerde `Lobo Blanco` (Witte Wolf) kraakt een brandkast en steelt tijdens de achtervolging de kleren van een commissaris, waardoor deze voor de dader wordt aangezien. De film maakt een besluiteloze indruk: men durft niet echt parodiërend te zijn, hoewel dit vaak onvrijwillig gebeurt.

Aquí está tu enamorado

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Lucha Moreno en Manuel López Ochoa.

Om Antonio van zijn rokkenjaagpraktijken te genezen bedenken zijn broer en diens verloofde een plan. Op zijn verjaardag krijgt Antonio een baby met een briefje waarin staat dat het zijn zoon is. Deze Mexicaanse doorsneekomedie is volgepropt met liedjes.

Que perra vida

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Magda Urvizu en Norma Mora.

Twee straatmuzikanten met een hond moeten problemen rond een erfenis oplossen. Een zeer armzalige komedie, waarin de absolute hoofdrolspeler, ondanks de inspanningen van 'Viruta' en 'Capulino', de hond 'Rayo' is.

Los invisibles

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Eduardo Fajardo en Martha Elena Cervantes.

Twee werknemers van een poppenfabriek vinden een speciale verfsoort uit: alles wat men er mee beschildert wordt onzichtbaar. De verf valt echter in handen van een beruchte dief, `El Mago`. Een zeer middelmatige komedie met een luchtige en onzinnige intrige. `El Mago`(de tovenaar) is de Spanjaard Fajardo, die zich vaker voor de Mexicaasnse film uitslooft.

Cascabelito

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Begoña Palacios en Enrique Rambal.

'Viruta' en 'Capulina' hebben een poppenkast op de kermis en geven onderdak aan een wees. Terwijl de drie slapen, komen de poppen tot leven in deze overdreven sentimentele komedie.

Barridos y regados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Begoña Palacios en María Duval.

Door een vergissing worden twee koeriers aangenomen door een maatschappij die in snelle servce gespecialiseerd is. Door hun onhandigheid veroorzaken zij een ontploffing en ontdekken ze een werkplaats waar valse biljetten gedrukt worden. Deze heldendaad zorgt ervoor dat ze door de ambassadeur van Transsylvanië op een belangrijke missie gestuurd worden. Een zeer onbeholpen film.

Un Par a todo dar

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Dacia González en Raúl Meraz.

Twee jongemannen kopen een stuk grond dat een begraafplaats blijkt te zijn die in het territorium van een gemaskerde bandiet ligt die 'El Esqueleto' wordt genoemd. Ze besluiten hem te ontmaskeren. Zoals gewoonlijk hadden 'Viruta' en 'Capulina' in deze komedie de hulp nodig van een ander genre, in dit geval dat van gemaskerde bandieten van het Zorro-type. Middelmatig, zonder echt slecht te zijn.

Pobre del pobre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Martha Elena Cervantes en Rosa María Gallardo.

Een pastoor wil zijn twee neven, die van nietsdoen en feestvieren houden, laten trouwen met twee meisjes, maar alles loopt in het honderd door een aaneenschakeling van misverstanden. Alweer een typisch Mexicaanse komedie, waarin een pastoor zonder veel vernuft de problemen van zijn verwanten probeert op te lossen, en waarin alles afloopt zoals het af moet lopen, namelijk goed.

Pegando con tubo

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Rosita Navarro en Socorro Navarro.

Twee jongemannen treden toe tot het politiekorps en worden snel geconfronteerd met een gevaarlijke bandiet. Een bedroevende komedie.

Limosneros con garrote

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Kippy Casado en Arturo 'Bigotón' Castro.

Twee mannen nemen een in de steek gelaten meisje op in hun huis en moeten dan een groot aantal verschillende baantjes aannemen om haar te kunnen onderhouden. Een niet erg originele en zwakke komedie.

Los Laureles

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Elvira Quintana, Maricruz Olivier en Armando Silvestre.

Dankzij een paard kan een verliefd stel na duizend en een moeilijkheden trouwen en aldus hun beider [KL]rancho`s[KLE] samenvoegen. Het verdient vermelding dat het excessieve nationalisme van de film geheel voor rekening komt van een Spanjaard en dat het folkloristische zangpaar werd vertolkt door eveneens twee Spanjaarden (González en Quintana). Flauw en routineus.

Las Tres coquetonas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Flor Silvestre, Julio Aldama en Veronica Loyo.

Drie meisjes lopen weg uit een internaat om in badpak op avontuur te gaan. Een dwaze film die echter goed in de smaak viel bij het publiek, dat genoot van de liedjes en van de grappen van 'Mantequilla' en 'Borolas'

Ladrón que roba a ladrón

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Lorena Velázquez, Andrés Soler en Arturo 'Bigotón' Castro.

Twee 'goede' bandieten geven zich in een dorp uit voor artsen om aan de justitie te ontkomen. Een zeer platte komedie.

La Sombra en defensa de la juventud

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alejandro Ciangherotti, Maricruz Olivier, Fernando 'Mantequilla' Soto en Germán Robles.

De gemaskerde 'La Sombra' ontmaskert de eigenaar van een biljart, die verantwoordelijk is voor de jeugdcriminaliteit in de buurt. Het zal duidelijk zijn dat het hier een onuitstaanbaar moralistisch produkt betreft.

La Comezón del amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Roberto Cañedo en Alicia Ravel.

Een lerares van het conservatorium wordt door haar minnaar naar de stad gestuurd om daar beroemd te worden als revuezangeres. De eigenaar van een revue wordt verliefd op haar. Haar weldoener komt naar de stad om het probleem op te lossen. De film was dermate flauw dat de regisseur niets meer kon bedenken dan iedereen maar aan het zingen te zetten en te kijken of het nog iets werd; dat was niet het geval.

Dos maridos baratos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Demetrio González, Julio Aldama en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Na zijn dood laat een rijk grootgrondbezitter zijn hele erfenis na aan twee nichtjes, op voorwaarde dat zij trouwen met de mannen die hij aanwijst. Het toppunt van armzaligheid, zowel wat plot als wat regie betreft.

Yo... el aventurero

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Rosa de Castilla, Angel Infante en Amalia 'La Tariácuri' Mendoza.

De rampen die een jongeman moet doorstaan om de liefde van zijn beminde te winnen. Een goede komedie waarin ook de gebroeders Andrés en Domingo Soler en de komieken 'Chicote' en 'Borolas' optreden.

Melodías inolvidables

1958 | Musical

Mexico 1958. Musical van Jaime Salvador. Met o.a. Enrique Rambal, María Elena Marques, Demetrio González en María Duval.

De eigenaar van een theater heeft zijn huwelijksreis dertig jaar uitgesteld, omdat hij nooit tijd had, met alle problemen van dien. Een eindeloze reeks liedjes onderbroken door verschillende flash-backs.

La Reina del Cielo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Jorge Martínez de Hoyos, Rita Macedo en Jaime Fernández.

In Peru, bij een ver van de beschaving levende stam, zien op een dag het stamhoofd en zijn vrouw een vrouw op het water lopen, die hen vertelt dat ze zich bij de blanken moeten aansluiten, en zich moeten laten dopen om zo naar de hemel te kunnen gaan. Een reactionair en moralistisch melodrama; niet te harden.

Dos hijos desobedientes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pedro Armendáriz, Antonio Aguilar, María Duval en Elvira Quintana.

Twee broers besluiten veehouders te worden, om zo de dieren terug te krijgen die eens van hun ouders waren, maar nu van een ietwat mannelijk aandoende vrouw en haar twee dochters. Een routinematige komedie, zonder iets bijzonders.

Tres desgraciados con suerte

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Eulalio González 'Piporro' en Rosa de Castilla.

Een psychologe neemt zich voor om drie ontsnapte gevangenen weer op het rechte pad te brengen. Een volmaakt oninteressante komedie zonder één leuk moment.

Tan bueno el giro como el colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Demetrio González, Flor Silvestre en Rosa de Castilla.

Twee meisjes in een internaat worden verleid door elkaars broers. Geïnspireerd op Don Juan van Zorrilla, een reusachtige flop en niet te harden.

Se los chupó la bruja

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar Henaine, Sonia Furió en Octavio Arias.

Drie mannen nemen hun intrek in een huis en worden daarvoor betaald, omdat men denkt dat het er spookt. Slechte komedie die het debuut betekende van het nieuwe komische duo `Viruta` (Marco Antonio Campos) en `Capulina` (Caspar Henaine)

Muertes de miedo

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Kitty de Hoyos, 'Viruta', 'Capulina' en Carlos Agosti.

Twee arme mannen raken verwikkeld in een reeks misdaden en belanden dan bovendien nog in een spookkasteel. Een armzalig script, zonder enige originaliteit verfilmd.

Fiesta en el corazón

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Sonia Furió en Verónica Loyo.

Een artieste geeft zich uit voor de echtgenote van een jongeman, opdat deze een erfenis kan opeisen. Deze komedie vond de methode om het ranchero-genre met een revue te verenigen, en daarmee beide genres te ontluisteren.

Ay Calypso no te rajes!

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Paquita de Ronda en Sonia Furió.

Drie ietwat schelmachtige broers moeten van hun tante leiding geven aan een theater. Vanaf dat moment houden de problemen niet meer op. Typisch Mexicaanse komedie rond provincialen die de grote stad veroveren. Heel zwak.

Los Muertos no hablan

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rina Valdarno en Sara Montes.

'El Rayo' heeft het deze keer gemunt op de levensgevaarlijke bandiet 'Alma Negra'. De negende en laatste film van 'El Rayo' en net zo deerniswekkend als al zijn voorgangers.

La Justicia del Gavilán Vengador

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rebeca Iturbide en Agustín Isunza.

Een gemaskerde, bijgenaamd 'De Wrekende Gier', overvalt een diligence en geeft het geld aan de armen. De mythische 'Rayo' was er niet mee tevreden om in zijn achtste film weer gewoon de dorpsagent te zijn, dus werd-ie óók maar een genereuze gemaskerde weldoener, waarmee zijn avonturen tot een soort gemaskerd bal verwerden.

La Guarida del buitre

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Lola Casanova en Esther Luquín.

De agenten 'El Rayo' en 'El Tejón' moeten het thans opnemen tegen de bloeddorstige bende van 'El Buitre'. Zevende avontuur van 'El Rayo' en net zo matig als alle voorgaande.

El Fin de un imperio

1956 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, José Elías Moreno en Tito Novaro.

De val van het rijk van Maximiliaan door de Mexicaanse Revolutie. Veel te patriottisch en daardoor lijdend aan een enorm gebrek aan objectiviteit.

Aquí están los Aguilares

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Rosa de Castilla en Lucy Gallardo.

Twee broers die op een ranch werken willen de liefde van twee meisjes winnen én zich van een schurk ontdoen. Slecht verhaal en een slecht opgebouwde film.

La Sierra del terror

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Alicia Ravel, Agustín Isunza en Víctor Alcocer.

Twee agenten van de federale politie worden naar een dorp gestuurd, om een bende wapensmokkelaars te ontmantelen. De vierde film in de serie van EL RAYO onderscheidt zich helaas niet in gunstige zin van zijn voorgangers.

La Pantera Negra

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Chelo Pastor.

'El Rayo' en zijn helper 'El Tejón' moeten het opnemen tegen een bende struikrovers, die aangevoerd worden door een gemaskerde vrouw, 'La Pantera Negra'. Een middelmatige western en de zesde in rij rond de avonturen van 'El Rayo'.

La Huella del Chacal

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Agustín Isunza, Marina Camacho en Flor Silvestre.

Twee agenten van de federale politie leiden in een provincie het onderzoek naar een zaak van valsemunterij. De vijfde western met 'El Rayo', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers en nogal vaag.

Cuatro contra el imperio

1955 | Avonturenfilm

Mexico 1955. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosario Granados en José Elías Moreno.

Mexicaanse versie van De drie musketiers naar de klassieke roman van Dumas, uitzonderlijk slecht gefilmd.

Bailando Cha cha cha

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Christiane Martel, Antonio Aguilar, Sergio Corona en Alfonso Arau.

De eigenaar van een badpakkenfabriek laat zijn zaak gedurende een jaar over aan zijn werknemers. Als zij er in slagen om meer te verkopen dan het voorgaande jaar dan is de fabriek van hen. De film is geheel ondergeschikt gemaakt aan de rol van de ex-Miss Universe Christiane Martel en van de jeugdige dansers Corona en Arau.

La Barranca de la Muerte

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Agustín Isunza en Guillermina Téllez Girón.

Een agent van de federale politie neemt de taak op zich om een lading door de 'Dodenvallei' te vervoeren. Nog nimmer is iemand levend uit de vallei gekomen door de overvallen van een gevreesd bandiet. Goede rol van Antonio Aguilar.

Estoy taan enamorada

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. María Victoria, Crox Alvarado, Los Tex Mex en Las Kúkaras.

Een ranchero moet in de stad een paar zaken doen. Daar loopt hij bij toeval een beroemde zangeres tegen het lijf, op wie hij op slag verliefd wordt. Tegelijk met AL SON DEL CHARLESTON opgenomen, en niet minder vervelend.

El Rayo justiciero

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Víctor Alcoces.

Vanwege de moord op een mijnwerker komen twee agenten in een dorp aan; één van hen heeft de bijnaam 'El Rayo'. Zwakke film met enkele goede rollen.

El Hombre inquieto

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Tin Tan, Joaquín Pardavé, Sara García en Martha Valdés.

Een krantenjongen geeft zich uit voor de zoon van een Libanees echtpaar, totdat hij verliefd wordt op de echte dochter. Een zwakke komedie waarin o.a. de Dolly Sisters hun muzikale opgeld doen.

El Gavilán vengador

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en José Eduardo Pérez.

Op een ranch die onveilig wordt gemaakt door een bende veedieven, komt een geheimzinnige gemaskerde een eind maken aan het bandietendom. Brutaal plagiaat (en uitermate zwak, ook dat nog) van LA MARCA DEL ZORRO.

Al son del charleston

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. María Victoria, Crox Alvarado, Los Tex Mex en Pompín.

Een arm meisje lijkt sprekend op een beroemde zangeres. Dit brengt haar op het idee om de eigenaren van een circus waar zij onderdak heeft gekregen van het bankroet te redden. Deze onbekwaam geregisseerde komedie is volgepropt met liedjes.

Los Pobres van al cielo

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Evita Muñóz, Domingo Soler, Matilde Palou en Miguel Inclán.

De film toont het tragische en ellendige leven van een stel jongeren, totdat zij geestelijke rust vinden. De hoofdpersonen moeten zoveel afschuwelijks ondergaan, dat deze pijnlijke film bij vlagen zelfs sadistisch is.

Los Huéspedes de La Marquesa

1951 | Komedie, Musical

Mexico 1951. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Amalia Aguilar, Ramón Armengod, Carlos Solares en Prudencia Grifell.

Een welgestelde bejaarde vrouw doet veel moeite om een verliefd stelletje, dat in een pension woont, gelukkig te maken en er voor te zorgen dat hun musical een succes wordt. Naar een destijds zeer populair hoorspel; staat stijf van de flauwe grappen.

El Ruiseñor de barrio

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pinky Molina, Armando Calvo, Angel Garasa en Oscar Pulido.

Een meisje dat haar moeder heeft verloren neemt zich voor om door middel van haar prachtige stem haar vader met haar grootmoeder te verzoenen. De film staat helemaal in het teken van het vermeende wonderkind Molina. Het succes bleef echter uit en zo werd EL RUISENOR DEL BARRIO haar debuut én haar afscheid.

Una Mujer sin destino

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Marga López, Víctor Junco, Guillermina Grin en Domingo Soler.

Een getrouwd schilder wordt verliefd op een meisje dat hij tot zijn muze maakt; zijn vrouw wordt gek. Buitensporig gejammer.

Nosotros los rateros

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Manolín, Schillinsky en Patricia Morán.

De film beschrijft de gevaarlijke avonturen van twee misdadige broers en hun moe ook een dievegge, die slaapt met een machinegeweer en een kip. Het thema is van Tono de Lara, een beroemde Spaanse humorist, die na de oorlog veel succes heeft gehad. Het is alleen jammer dat men het verhaal zich in Mexico laat afspelen, want daardoor heeft het veel van zijn charme verloren. Nu is het eigenlijk niet meer dan een ordinaire komedie.

La Vida en broma

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Angel Garasa, Amalia Aguilar, Georges Ulmer en Agustín Isunza.

Nadat zij zich op Oudejaarsavond bedronken hebben, raken twee artsen verstrikt in een reeks verwikkelingen. Een volledig mislukte komedie.

El Amor no es negocio

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea en Tito Junco.

Twee broers verhuizen naar de stad om beroemd te worden. Daar beleven ze allerlei avonturen. Meer dan een soort onzinnige cabaretvoorstelling is deze film helaas niet.

La Venus de fuego

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández en Víctor Manuel Mendoza.

Een jonge arbeider wordt verliefd op een cabaretière die Venus heeft. De eigenaar van het etablissement waar zij optreedt, stelt hem voor mee te doen aan een overval met als beloning Venus. De film is zeldzaam dom en belachelijk.

Cita con la muerte

1948 | Drama, Misdaad

Mexico 1948. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Carmen Montejo, Fernando Fernández en Rodolfo Landa.

Een journalist en een politieagent gaan naar een haven om een bende drugshandelaren op het spoor te komen. Hoewel de film niet best geregisseerd is, is hij toch de moeite van het bekijken waard.

Yo dormí con un fantasma

1947 | Komedie, Fantasy

Mexico 1947. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Alberto Martínez 'Resortes', María Luisa Zea en Mercedes Gispert.

In een huis komt een aantal erfgenamen bijeen omdat het testament wordt voorgelezen. Gedurende het verblijf van de erfgenamen volgen vreemde verschijnselen elkaar op. Een opvallende film is het niet.

El Precio de la gloria

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Alfonso Ramírez 'Calesero', Alicia Ravel en Isabela Corona.

Twee broers, beiden stierevechters, zijn verliefd op dezelfde vrouw. Tussen hen ontstaat onenigheid. De wereld van de stieregevechten vormt het decor voor een vervelend en zeer saai drama.

El Nieto del Zorro

1947 |

Mexico 1947. Jaime Salvador. Met o.a. Adalberto Martinez 'Resortes', Leopoldo Ortín en Delia Magaña.

Een jonge erfgename wordt door de kleinzoon van Zorro beschermd tegen de moordenaar van haar vader. Deze zogenaamde komedie getuigt van weinig goede smaak en is een van de grootste wanprodukties.

Voces de primavera

1946 | Komedie, Musical

Mexico 1946. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Domingo Soler, Louise Burnett en Adalberto Martínez 'Resortes'.

Een arme komiek wordt na veel ups en downs beroemd. Het enige dat de moeite van het vermelden waard is, is het optreden van de komiek `Resortes` (zijn debuut). Hij slaagt er in ieder geval in het publiek te doen glimlachen.

El Moderno Barba Azul

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Buster Keaton, Angel Garasa, Virginia Serret, Fernando Soto en Virginia Serret.

Een schipbreukeling wordt, door zijn enorme baard, aangezien voor een vrouwenmoordenaar. Als straf heeft hij de keus te worden gefusilleerd of met een nieuwe raket naar de maan te reizen. Dit is de enige, en zeer povere, Mexicaanse komedie met Keaton.

Escuadrón 201

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Sara García, Domingo Soler, Angel Garasa en Gloria Aguilar.

De expeditie van het 201e eskader in de strijd in de Pacific. Eenvoudig en overtuigend. Aanbevolen.

El Ultimo amor de Goya

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De vluchtige liefdes van de beroemde schilder op het hoogtepunt van zijn roem. Een film ter gelegenheid van het tweede eeuwfeest van de dood van Goya. Kraak noch smaak. Ook bekend als LA DIABLA.

Marina

1944 | Muziek

Mexico 1944. Muziek van Jaime Salvador. Met o.a. Tito Guízar, Amanda Ledesma en Federico Piñeiro.

Een reder stelt alles in het werk om zijn dochter te laten trouwen met een welgestelde jongeman. Zelden zal men zo'n slechte film te zien krijgen.

La Hija del regimiento

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Fernando Cortés.

Door een reeks misverstanden brengt een jong meisje het tot officier in het leger. Een middelmatige komedie met homoseksuele trekjes.

El Rebelde

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués en Julio Villarreal.

Een aantal mislukte grappen op een feestje loopt uit op een aaneenschakeling van noodlottige gebeurtenissen. Middelmatige avonturenfilm gemengd met liefdesverwikkelingen. Het geheel laat niet de minste indruk achter. Ook bekend als ROMANCE DE ANTANO.

El Jorobado

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Adriana Lamar.

Een hertog en een zwaardvechtertje binden de strijd aan met een gemene prins. Houterig geacteerd temidden van kitscherige decors. Ook bekend als ENRIQUE DE LAGARDERE.