Monica Evans

Acteur

Monica Evans is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Method

1997 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1997. Drama van Kevin Lewis. Met o.a. Nick Sadler, Sean Patrick Flanery, Michael Bondies, Natasha Gregson Wagner en Tyrin Turner.

Drie leerlingen aan de toneelschool, Christian (Flanery), Alex (Bondies) en Damian (Turner), moeten een stuk doen dat over een bankoverval gaat. Ze krijgen de slag niet te pakken en onder het motto van hun leraar-regisseur Jack (Sadler): `de wereld is een schouwtoneel`, gaan ze echte pistolen gebruiken. Het psychologische effect is zodanig dat ze vlak voor de premi[KA2]ere een echte bankoverval plegen, om het juiste gevoel te krijgen. Eenmaal binnen realiseert iederen zich dat ze te ver gegaan zijn, maar dan is er geen weg terug meer. Het regiedebuut van Lewis, die samen met Troy Scott het praterige scenario schreef, maakt de premisse in het eerste half uur al volslagen duidelijk en vervolgens is het bijna een uur te lang en onbedoeld grappig. Aardige maar korte bijrollen van Forster als Christians vader en wijlen Dean als collegedekaan. Het romantische rendez- vous van Christain met Kelly (Wagner) is er aan de haren bijgesleept, terwijl de technopop van Scottland Olds Harbert blikkerig klinkt en alleen effectief werkt bij de bankoverval. Het camerawerk is van Christopher Crook en Gregory Reeves. Foto- Kem color. Een interessante mislukking, die positief staat op de cv's van de hoofdrollen.

Robin Hood

1973 | Animatie, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Brian Bedford, Terry-Thomas, Peter Ustinov, Roger Miller en Monica Evans.

Alom gewaardeerde animatiefilm van Disney, in twee jaar gemaakt door de beste medewerkers van de Disney-studio's na de dood van de meester zelf, met in de hoofdrollen uitsluitend dieren wiens populaire eigenschappen overeenkomen met de personages: Robin Hood is een gewiekste vos die het opneemt tegen de valse, ondermaatse leeuw Prins John en diens verraderlijke hulpserpent Sir Hiss. Het gemene duo berooft de boeren van Nottingham nadat ze de Koning onder valse voorwendselen op kruistocht hebben gestuurd. Klusje voor Robin. Mooi getekend en voorzien van authentieke Middeleeuwse klanken. In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Brian Bedford (Robin Hood), Peter Ustinov (Prins John) en Terry-Thomas (Sir Hiss). In de lang niet slechte Nederlandse nasynchronisatie de stemmen van Arnold Gelderman (Robin Hood), Jules Croiset (Prins Jan) en Paul Haenen (Graaf Slis).

The Odd Couple

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Gene Saks. Met o.a. Jack Lemmon, Walter Matthau, John Fiedler, Herb Edelman en Monica Evans.

Gescheiden mannen Felix (Jack Lemmon) en Oscar (Walter Matthau) zijn hun eenzaamheid zat en besluiten samen te gaan wonen in het ranzige appartement van Oscar. Felix' obsessieve netheid - smetvrees volgens de huidige norm - is slons Oscar een doorn in het oog. Deze tegenstelling zorgt voor vele genoeglijke momenten. Neil Simon bewerkte zelf zijn Broadway hit tot 105 minuten non-stop filmkomedie. Zijn script en de absolute topprestatie van de twee rasacteurs leverden een klassieker op. Het succes van de film zorgde voor een tv-serie en talloze tv-films met mindere goden totdat het gouden trio Lemmon-Matthau-Simon in 1998 weer bijeenkwam voor The Odd Couple II.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monica Evans op televisie komt.

Reageer