Francisco Elias

Regisseur

Francisco Elias is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

La Epopeya del camino

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Luisa Zea, Antonio R. Frausto en Irma Rosado.

Als haar moeder is gestorven wordt de jonge Angela meegenomen door een vrachtrijder die haar mee naar huis neemt. Daar wonen ook de grootvader en -moeder. Conventioneel melodrama, zeer routinematig geregisseerd.

La Canción del plateado

1941 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1941. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Juan José Martínez Casado, Irma Rosado, José Macip en Miguel Montemayor.

Het hoofd van een bende struikrovers moet een andere roverhoofdman te lijf uit liefde voor een jong meisje, zonder te weten dat het zijn eigen dochter is. Ondanks nogal wat fouten in de regie en fotografie een sympathieke avonturenfilm, maar af en toe wat melodramatisch.

Mi madrecita

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Sara García, Julián Soler en Julieta Palavicini.

Uit liefde voor haar zoon vernedert een vrouw zich om als huishoudster te gaan werken, terwijl haar andere kinderen in grote welstand leven. Brutaal en opportunistisch, speciaal gemaakt om met Moederdag in première te gaan.

El Milagro de Cristo

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Arturo de Córdova, María Luisa Zea en Linda Gorráez.

Een blinde jongeman wordt verzorgd door het jonge meisje dat hem te hulp kwam bij het ongeluk dat hem blind maakte. Hij heeft de belofte gedaan dat als hij zou genezen, hij monnik zou worden. Een ongelooflijk wreed melodrama, slecht geregisseerd en nog slechter vertolkt.

Calumnia

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Susana Guízar, Sara García en Ramón Vallarino.

Om de goede naam van zijn overleden vader van iedere smet te zuiveren, gaat de jonge ingenieur Arturo met zijn moeder naar het landgoed van een Italiaan. Simpel maar tegelijkertijd gecompliceerd, zoals altijd wanneer men gebruik maakt van een minimaal aantal ideeën en een maximum aan verwarring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Elias op televisie komt.

Reageer