Johannes Guter

Regisseur

Johannes Guter is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Zwölf Minuten nach zwölf

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Johannes Guter. Met o.a. Geraldine Katt, Ursula Herking, Carl Raddatz en René Deltgen.

De ene juwelendiefstal na de andere wordt gepleegd, totdat men erin slaagt het geniale brein dat daar achter zit te arresteren. Deltgen speelt met veel verve en met kennelijk plezier de hoofdrol.

Wasch Gemakkelijk... Wasch Voordelig

1933 | Musical

Nederland 1933. Musical van Johannes Guter. Met o.a. Lau Ezerman, Mien van Kerckhoven-Kling, Enny Meunier en Clinge Doorenbos.

Een erg lange reclamefilm, in de Berlijnse UFA-studio`s opgenomen, waarin Van Kerckhoven-Kling allerlei mensen aanspreekt om Persil-waspoeder aan te prijzen, en Clinge Doorenbos een chemicus in de Persil-fabrieken speelt. De film kreeg een [KA1]e[KA1]enmalige (pers)voorstelling in het Tuschinskitheater en diende verder zijn leven uit als reclamefilm op voorlichtingsbijeenkomsten e.d. Een curiosum als vroege Nederlandse geluidsfilm.

Le triangle de feu

1932 | Misdaad

Frankrijk 1932. Misdaad van Edmond T. Gréville en Johannes Guter. Met o.a. Lily Dorell, Renée Héribel, Françoise Courvoisier, Lily Rezillot en Jean Angelo.

Een bende pleegt heel wat inbraken en de opengebrande brandkasten zijn altijd voorzien van een driehoek in vlammen, het visitekaartje van een meesterkraker. Twee inspecteurs, Br[KA1]emond (Angelo) en Charlet (Roanne) volgen een spoor, waarbij hun pad gekruist wordt door femme-fatale V[KA1]era (Dorell). Charlet gaat door de knieën voor de mooie Véra, maar moet dat met de dood bekopen. Brémond, die zweert zijn collega te wreken, komt achter Véra's misdadige relaties. Drakerige misdaadfilm film die drie kwart eeuw later alleen nog maar curiositeitswaarde heeft. Het scenario is van René Wild en de film werd in Duitsland gedraaid.

Der Falsche Ehemann

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Johannes Guter. Met o.a. Johannes Riemann, Maria Paudler, Gustav Waldau, Jessie Vihrog en Tibor von Halmay.

Peter is niet alleen fabrikant van slaappillen maar hij maakt ook altijd een slaperige indruk! Zijn tweelingbroer Paul is van een geheel ander kaliber. Wanneer die twee verwisseld worden zijn de turbulente gebeurtenissen niet van de lucht. Heel aardige komedie met een uitstekende rol van Riemann.

Wenn du einmal dein Herz verschenkst!

1929 | Komedie

Duitsland 1929. Komedie van Johannes Guter. Met o.a. Lilian Harvey, Igo Sym, Karl Platen en Alexander Sascha.

Een meisje dat de 'grote wereld' wil leren kennen, gaat als 'blinde passagiere' van Zuid-Amerika naar Europa en belandt in Hamburg in de armen van een reder. De vlotte regie maskeert de zwakke plekken in het scenario. Harvey is geknipt voor haar rol.

Der Turm des Schweigens

1925 | Zwijgende film, Drama

Duitsland 1925. Zwijgende film van Johannes Guter. Met o.a. Nigel Barrie, Fritz Delius en Hanna Ralph.

Lang verloren gewaande stomme film, maar in 2006 vrijwel volledig gerestaureerd door de Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung. De plot is een vrije bewerking van Shakespeare's De Storm: de dochter van een excentrieke wetenschapper zit al jaren opgesloten in een toren wanneer wereldreiziger-avonturier Arved na een vliegtuigcrash op haar stoep belandt. Hij neemt haar mee naar Duitsland en introduceert haar in de high society, waar een schokkend geheim op haar wacht. Vooral interessant voor kunsthistorici, vanwege Guters tot voor kort onderbelichte rol als pionier van het Duitse expressionisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johannes Guter op televisie komt.

Reageer