Salvatore Nocita

Regisseur

Salvatore Nocita is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Storia di Anna

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Salvatore Nocita. Met o.a. Laura Lattuada, Mario Cordova, Luigi Pistilli, Flavio Bucci en Valentina Fortunato.

Het meisje Anna wil van Milaan naar Como verhuizen, maar ze verandert van gedachten als ze een jongeman tegenkomt. Ze worden verliefd op elkaar en ze kickt af van de heroïne, maar later valt ze toch weer terug in haar verslaving.

Olga e i suoi figli

1985 | Drama

Italië 1985. Drama van Salvatore Nocita. Met o.a. Annie Girardot, Gianfranco Tondini, Isabella Goldman, Giulia Salvatore en Alessandro Haber.

Deze film over krankzinnigheid kan de kijkers zelf gek maken door de traagheid, de langdradige dialogen en de herhalingen. Het verhaal gaat over een tiener die zich terugtrekt in zijn eigen schizofrene wereld, nadat zijn vader om het leven is gekomen door een ongeluk waarvoor hij zich verantwoordelijk voelt. Zijn moeder, vrienden en artsen proberen hem te helpen met vriendelijkheid, pillen, dwangbuizen en ziekenzalen, maar zijn toestand verslechtert alleen maar. Aan het einde van de film wordt hij teruggebracht naar het ziekenhuis; hij bevindt zich in zijn zoveelste crisis.

Ligabue

1977 | Drama, Biografie

Italië 1977. Drama van Salvatore Nocita. Met o.a. Flavio Bucci, Luigi Mussini, Andréa Ferréol, Sergio Renda en Sandra Bernardi.

Een boeiende biografische film over de 'primitieve' schilder Ligabue die, als Zwitserse ingezetene van een klein Italiaans dorpje in de Po-vlakte, door zijn dorpsgenoten voor gek wordt gehouden en die pas een paar jaar voor zijn dood door de kunstkritiek wordt 'ontdekt'. Bucci levert een fascinerende prestatie in de hoofdrol en de regie van Nocita is sober- functioneel zodat het prachtige thema volledig tot zijn recht komt. Geproduceerd door de RAI. De film behaalde prijzen op diverse festivals en werd een bescheiden bioscoopsucces in Europa. Ook bekend als VITA DI LIGABUE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salvatore Nocita op televisie komt.

Reageer