François Rossini is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Maximum vital

1998 | Drama

Frankrijk/België 1998. Drama van François Rossini. Met o.a. Pierre Kreitmann, Fabienne Babe, Daniel Briquet, Camille Japy en Claudine Baschet.

De ouders van de twaalfjarige J[KA1]er[KA1]emie (Kreitmann), Lucie (Japy) en Paul (Briquet), leven al enkele jaren gescheiden. De jongen woont bij zijn moeder in een flat in Belleville, maar gaat geregeld logeren bij zijn vader, die hertrouwd is met Claire (Babe) en die nog twee andere kinderen hebben. De jongen is dolgraag bij zijn vader, die bezeten is van vliegtuigen en waar hij allerlei drieste avonturen beleeft, maar geniet evenveel van de kalmte bij zijn moeder. De vakantie is haast ten einde en Jérémie ziet al met tegenzin de tijd naderen dat hij terug naar het college moet. Maar dan wordt zijn vader getroffen door een hersenbloeding en komt in coma te liggen. Gevoelig portret van een jongen van gescheiden ouders, die eensklaps geconfronteerd wordt met de ziekte van zijn vader, die hem voor het eerst bewust maakt van zijn eigen sterfelijkheid. Sentimentaliteit kon niet steeds vermeden worden, maar dank zij de ontroerende vertolking van de jonge Kreitmann blijf je toch geboeid kijken, met natte ogen en een krop in de keel. Regisseur Rossini schreef zelf het scenario. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Norbert Marfaing-Sintes. Stereo.

Le gang des tractions: Dernier round

1991 | Oorlogsfilm, Misdaad

Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van François Rossini en Josée Dayan. Met o.a. Jacques Bonnaffé, Stéphane Ferrara en Jean-Louis Richard.

WO II nadert zijn einde en in het bevrijde Frankrijk begint de heksenjacht op de collaborateurs. Nicolaud, een rijke Parijzenaar, voelt zich niet op zijn gemak en probeert aan zijn vervolgers te ontkomen door naar de Verenigde Staten te emigreren, maar dat blijkt zelfs met veel geld niet gemakkelijk te zijn! Bovengenoemde serie ter ere van het beroemde automerk Citroën. Veel actie in een eerlijke reconstructie van het betreffende tijdperk.

Le gang des tractions : Saint-Germain

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van François Rossini. Met o.a. Jacques Penot, Bernier Bonvoisin en Charlotte Valandray.

Vijfde aflevering uit deze serie. Parijs na WO II is nog steeds aan het bijkomen en orde op zaken aan het stellen. Terwijl de filosoof Jean-Paul Sartre het existentialisme uitvindt, hebben andere lieden minder geoorloofde bezigheden en blijft de genoemde bende voor de ogen van de politie ravages aanrichten. Een combinatie van een historische reconstructie, een gedicht over een haast mythische auto en een nauwelijks inventieve spanningsopbouw.

Le gang des tractions : La Java bleue

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Josée Dayan en François Rossini. Met o.a. Roger Souza en Philippe Dormoy.

Een futloos Frankrijk likt direct na de oorlog zijn wonden en krijgt weer zin in het leven. Op dat moment ontsnapt een psychopatische moordenaar uit een zenuwinrichting. Weldra is hij staatsvijand nummer één, terecht overigens! Een nerveuze serie, waarbij we ons afvragen of de beroemde auto niet de hoofdrolspeler is, omdat het scenario zo afgezaagd is. De behoorlijke spanning redt deze tv-film van een stille dood, die vanwege het vele geweld alleen 's nachts op de tv vertoond werd! Dat verklaart de samenstelling van het publiek ...

Le gang des tractions: L'Homme au chien

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Josée Dayan. Met o.a. François Rossini, François Marthouret en Bernie Bonvoisin.

We bevinden ons in 1945 tijdens de opgewonden en troebele dagen van de Bevrijding. Nadat hij voor dood achtergelaten is door leden van de Franse Gestapo, die hem flink afgeranseld hebben, heeft inspecteur Rocordeau (Marthouret) een jaar in een ziekenhuis doorgebracht. Nu heeft hij nog maar [KA1]e[KA1]en (zeer vastbesloten) wens: wraak nemen op zijn beulen. Eerlijk gezegd geeft de regie van deze film blijk van een veel grotere subtiliteit dan het grove western-stramien zou doen vermoeden. Naast de actiescenes (daar heeft Dayan wel verstand van!) biedt de film ook een zeer interessante beschrijving van de personages en van de aparte sfeer van die tijd. Eerste deel van de serie Le gang des tractions. Zeker