Peter Lakenmacher: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Tatort - Voll auf Haß

1987 | Mysterie

Duitsland 1987. Mysterie van Bernd Schadewald. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Ulrich Pleitgen, Johanna Liebeneiner en Heike Faber.

Een bende skinheads zet in Hamburg een pas geopend Turks restaurant op stelten. De zoon van de eigenaar die zijn verlovingsfeest viert met een aantrekkelijk Duits meisje (Faber), wordt per ongeluk gedood. Inspecteur Stoever (Krug) en zijn collega Brockmöller komen er pas op het laatst moment achter wie de racistische kaalkoppen tipte maar de doorsnee krimi-kijker weet meteen van wanten. Het scenario is van regisseur Schadewald. Het camerawerk is van Jochen Radermacher. Zevende zaak van Stoever en Brockmöller, aflevering 198.

Tatort - Eine Million Mäuse

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Horst Michael Neutze, Mathias Ponnier, Ralf Richter, Hans Peter Hallwachs en Ute Christensen.

Inspecteur Schreitle moet een bankrover na diens ontslag uit de gevangenis schaduwen, in de hoop dat de buit eindelijk gevonden wordt. Op een of andere manier heeft wijlen de officier van justitie ermee te maken, en ook die zogenaamde Turkse terroristen. Maar hoe? Afwachten. Scenario van Gerd Angermann. Camerawerk van Justus Pankau.

Tatort - Mord ist kein Geschäft

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Despina Pajanou, Hartmut Reck en Peter Ehrlich.

G[KA3]unther Happel wordt levenloos in de bossen in zijn camper gevonden door een landbouwer. Als Lutz (Schumacher) met Wagner (Strecker) poolshoogte komt nemen, stuiten zij op Kehl (Lakenmacher) die juist in zijn opvallende sportwagen op weg is naar Happel. Kehl zou lid zijn van een bende die restaurateurs en kleine ondernemers afperst en hij is `geldloper`. Een uitbater van een Grieks restaurant en een Turkse ondernemer ([KA3]Ulgen) pikken het niet langer, en proberen hun collega`s te mobiliseren tegen Sakowski (Ehrlich), die het hoofd van de afpersorganisatie is. Het merendeel zwijgt uit angst en Lutz komt niet verder. Sakowski neemt echter contact op met Lutz, want Happel inde voor zijn 'bedrijf' de 'verzekeringspremies' en hij heeft geen belang bij moord. Op de achtergrond bevindt zich een machtsstrijd. Het geroutineerde scenario van Felix Huby is echter heel realistisch en hij laat Lutz en Wagner behendig manoeuvreren door het gangsterland rondom Mercedes-Town Stuttgart. Let op Pajanou als Aischa; zij zou tien jaar later haar eigen commissarissen-serie DOPPELTER EINSATZ krijgen bij RTL TELEVISION en samen met haar blonde collega in Hamburg explosieve zaken oplossen. Dertiende zaak van Lutz, aflevering 144.

Tatort - Nachtfrost

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Wolfgang Petersen. Met o.a. Klaus Schwarzkopf, Hans-Peter Korff, Ursula Sieg, Marcel Werner en John van Dreelen.

Regisseur Petersen die later in Hollywood een supercarri[KA2]ere opbouwde, wist voor deze aflevering de Zweedse actrice Ulla Jacobsson (1929-82) te strikken als Frau Schaarf. Jacobsson is beroemd geworden door haar hoofdrol in HON DANSADE EN SOMMER (1951 van Arne Mattson) en [KA1]e[KA1]en naaktsc[KA2]ene in die film, tegenwoordig een belachelijk melodrama over de vrije liefde. In deze vierde van de totaal zes TATORT-films, die Petersen zou draaien in samenwerking met scenarioschrijver Herbert Lichtenfeld, wordt commissaris Finke (Schwarzkopf) uit Kiel geconfronteerd met het lijk van de jonge Renate Plikat in Frau Schaarfs sombere huurhuis. Finke en zijn medewerkers ontdekken dat Renate, die door iedereen voor een braaf verkoopstertje werd gehouden, een dubbel leven als callgirl leidde. De twintigduizend mark die zij de dag voor de moord van de bank had afgehaald om in een boetiek te steken zijn spoorloos. Esthetisch en inhoudelijk van een hoog niveau en een spannende, onderhoudende wie-is-de-dader. De (toen) bekende Nederlandse acteur John van Dreelen speelt een niet onaardige bijrol als Hugo Schaarf. De gastcommissaris is Lutz (Schumacher), die zijn collega in het trappenhuis tegen het lijf loopt om door het kijkerspubliek niet vergeten te worden. Het camerawerk is van Jörg Michael Baldenius. Finke's vierde zaak, aflvering 36.

Sonderdezernat K1 - Hafenhyänen

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Hans-Dieter Schwarze. Met o.a. Gert Günther Hoffmann, Hubert Suschka, Hermann Treusch, Peter Lakenmacher en Peer Schmidt.

In de Hamburgse haven krijgen de zelfstandige taxichauffeurs de dikke ritjes via een shiphandler, die meestal vanaf de binnenvarende schepen wordt opgebeld door de opdrachtgevende schepelingen. Ze mogen dan zeelieden vervoeren over grote afstanden die zo ver gaan als Hanover, Keulen of Dortmund. Ze moeten een commissie van dertig procent afstaan aan de man van het kantoor en wie dat niet doet, is een hyena, wordt bedreigd en krijgt problemen met de douane. Werner Koop (Buck) is zo'n scharrelaar en pikt zijn vrachtjes van zijn collega's af door in de buurt te zijn en de mobilofoon af te luisteren, maar een rit naar Kiel wordt hem fataal: zijn lijk wordt aan de stadsrand gevonden en zijn auto is verdwenen. De politie tast in het duister, maar de kijker weet wel beter. Nadat de auto van Koop is teruggevonden sluist het K1 de jongste van het drietal met de Mercedes van Koop het taxicircuit in. Dan is de zaak snel opgelost. Vlotte, nostalgische krimi over het snorren in de haven met een leuk rolletje van ster Baal als de weduwe van Koops, die de eindjes aan elkaar moet knopen, en zelf de taxi wil gaan besturen. Het scenario van Maria Matray en Answald Krüger geeft de solidariteit in het taxiwereldje aardig weer, maar eigenlijk is een uur te kort voor een goed verhaal. Het camerawerk is van Bernd Eismann.

Ein Tag - Bericht aus einem deutschen Konzentrationslager 1939

1965 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1965. Drama van Egon Monk. Met o.a. Achim Dünnwald, Harald Eggers, Eberhard Fechner, Gert Haucke en Ernst Jacobi.

Het scenario is van Gunther R. Lys die als politieke gevangene van de nazi's het concentratiekamp Sachsenhausen wist te overleven, en Claus Hubalek. Hij vertelt aan de hand van de 'belevenissen' van een dag over het noodlot van de ongelukkigen, die als vijanden van de staat werden geïnterneerd in de strafkampen van de kippenslachter uit Schrobenhausen in Beieren, Heinrich Himmler. Heel wat gevangenen haalden na het morgenappel en de dwangarbeid de avond niet. Het camerawerk is van Walter Fehdmer, Michael Vallenthin en Fritz Peters.