Karel Liebl

Acteur

Karel Liebl is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Z pekla stestí 2

2001 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 2001. Familiefilm van Zdenek Troska. Met o.a. Michaela Kuklová, Miroslav Simunek, Václav Vydra, Lukás Vaculik en Karel Liebl.

Koning Honza (Simunek) en koningin Mark[KA1]ytka (Kuklov[KA1]a) zijn overgelukkig: ze krijgen binnenkort gezinsuitbreiding en hopen dat er een prinsje geboren zal worden. Ondertussen wil de jaloerse Dora (Mor[KA1]avkov[KA1]a) nog altijd de troon bestijgen en gaat samenwerken met de duistere Brambas (Hulka) en de euvele prinses Eufrosine (Laurinová). Dora lokt Markýtka, haar zuster, met een list uit het slot, en zorgt ervoor dat zij uit het land verbannen wordt. Nu wil ze koning Honza verleiden, zodat hij afstand doet van Markýtka en met haar gaat trouwen, maar Markýtka maakt in haar verbanningsoord machtige vrienden en kan voorkomen dat Dora haar doel bereikt. Het tweede deel van deze sprookjesfilm is van gelijke kwaliteit als het eerste deel. Het scenario is van regisseur Troska en Evzen Gogela. Het camerawerk is van Jaroslav Brabec.

Z pekla stestí

1999 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1999. Familiefilm van Zdenek Troska. Met o.a. Michaela Kuklová, Miroslav Simunek, Lukás Vaculik, Karel Liebl en Ivo Theimer.

Deze fantastische vertelling gaat over de gemene, lelijke en luie Dora (Mor[KA1]akov[KA1]a) en haar mooie, lieve en ijverige stiefzus Margareta (Kuklov[KA1]a). Hannes (Simunek) wordt verliefd op Margareta, maar Dora zorgt ervoor dat Hannes haar niet krijgt omdat ze hem laat ronselen voor het leger. Ze smijt Margareta de deur uit, waardoor zij terechtkomt aan het hof van een tirannieke koning (Brabec). Hannes redt onderwijl de duivel (Vydra) en zijn jong (Kubik) het leven, die hem uit dankbaarheid magische krachten schenken. Nu kan Hannes Margareta bevrijden uit de klauwen van de vorst. Zij gaan trouwen en zij leefden daarna nog lang en gelukkig. Het bekende werk van Tsjechische makelij, al is het een wat duister sprookje (de erkentelijke duivel) dat evenwel altijd goed is voor vakantiepret van kleine kijkers. Het scenario is van regisseur Troska naar een verhaal van Jan Drda. Het camerawerk is van Juraj Fándli.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karel Liebl op televisie komt.

Reageer