Monika Burg

Acteur

Monika Burg is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Titanic

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Herbert Selpin en Werner Klingler. Met o.a. Sybille Schmitz, Kirsten Heiberg, Hans Nielsen, Karl Schönböck en Otto Wernicke.

Propagandaminister Goebbels zag in Herbert Selpin de juiste man voor de verfilming van de rampenfilm Titanic. De regisseur had al eerder op schepen gefilmd en bleek - getuige zijn uitgesproken nazi-film Carl Peters - uit het goede hout gesneden. Maar het eindproduct bleek als anti-Engeland propaganda volstrekt onbruikbaar. De schurken in de film zijn weliswaar kapitalisten en hun meelopers, maar onder de eenvoudige slachtoffers bevonden zich ook Engelse moeders en kinderen. In plaats van de bedoelde minachting riep de film daarom eerder sympathie op. In Duitsland werd de film na de oorlog uitgebracht, maar al snel weer verboden, nu juist vanwege de anti-Engelse boodschap. De Engelse speculanten en de kapitein komen er inderdaad niet zo best van af. De passagiers van het tussendek, die duidelijk voor een deel niet-Engels zijn, tonen meer moed. Het feit dat de held in de film een Duitse officier was, zal ook niet bepaald positief zijn ontvangen in Britse kringen.

Lache Bajazzo

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Leopold Hainisch. Met o.a. Paul Hörbiger, Monika Burg, Dagny Servaes, Beniamino Gigli en Gustav Waldau.

Een in de gevangenis belande kermisgast inspireert Ruggero Leoncavallo tot zijn opera Paljas. Het verhaal is min of meer op historische gegevens gebaseerd. Hörbiger maakt indruk als de oorspronkelijke Paljas en Gigli is vocaal perfect als de zanger die de operafiguur uitbeeldt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monika Burg op televisie komt.

Reageer