Joe Keenan

Acteur

Joe Keenan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Blue Valley Songbird

1999 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1999. Drama van Richard A. Colla. Met o.a. Dolly Parton, John Terry, Billy Dean, Kimberley Kates en Teagan Eley.

Deze film richt zich tot de liefhebbers van C & W muziek en de fans van Dolly Parton. Leanna Taylor (Parton) is afkomstig uit de buurt van Nashville, Tennessee, de Blue Valley (uit de titel). Ze had een moeilijke jeugd, vooral omdat haar vader zich regelmatig aan haar vergreep. Ze heeft een aardige stem - wat heet, Dolly! - en ze toert onder begeleiding van haar vriend en manager Hank (Terry) al vijftien jaar het C & W circuit af. Leanna heeft het gevoel dat ze in een kringetje ronddraait. Ze voelt dat ze talent heeft voor een doorbraak, maar dat Hank haar in de weg staat. Dat klopt, want ook Hank weet dat ze hoge ogen gooit, maar hij vreest dat hij door haar roem zijn vriendin en zijn inkomsten zal kwijtraken. Dan gebeurt het onvermijdelijke, Leanna wordt verliefd op drummer Bobby (Dean) en Hank trekt dan toch aan het kortste eind. Zo belandt de een in de zevende hemel en de ander in de hel. Het spel is goed onder de solide regie van veteraan Colla. Het scenario van Ken Carter en Annette Haywood- Carter is nogal oppervlakkig, maar dat kan de fans van Dolly geen bal schelen. Bovendien genieten zij van de lekkere muziek van Velton Ray Bunch en Dolly's gezang - de titelsong werd door haar geschreven. Het camerawerk is van Robert Draper. Helaas biedt de DVD geen extra's.

Down The Corner

1977 | Familiefilm, Drama

Ierland 1977. Familiefilm van Joe Comerford. Met o.a. Joe Keenan, Declan Cronin, Kevin Doyle, Christy Keogh en Mick Joyce.

We volgen de belevenissen van vijf jongens, allen tussen twaalf en veertien jaar oud, hun onderlinge relatie, hun familie, en sociale achtergrond, de school en het spel in de straat. Er is geen welomlijnd verhaal, het is eerder een schets van het sociale milieu van een Iers arbeidersstadje, waar men te kampen heeft met werkloosheid, gebrek aan ontspanning, overbevolking en analfabetisme. Comerford deed beroep op de mensen van Ballyfermot voor de vertolking. Het scenario van Noel McFarlane is gebaseerd op zijn eigen roman, die voornamelijk voor kinderen was bestemd, maar de film richt zich meer op een volwassen publiek. Maar net zoals in het boek wordt alles gezien door de ogen van kinderen uit de Ierse werkende klasse. Het filmdebuut van Comerford, die later één van de belangrijkste vernieuwers zou worden van de Ierse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Keenan op televisie komt.

Reageer