Manuela

Acteur, Cameraman

Manuela is acteur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Mit IKEA nach Moskau

2001 | Documentaire, Drama

Duitsland 2001. Documentaire van Michael Chauvistré.

Ossi Manuela leert op haar werk wessi Ulf kennen. Zij werkt in Berlijn-Spandau bij IKEA, het succesvolle Zweedse meubelmagazijn voor de kleine man met de smalle beurs en de vlotte smaak, Hoewel ze beiden getrouwd zijn, worden ze verliefd op elkaar en besluiten ze te gaan scheiden. Dan doet er zich bij IKEA de mogelijkheid voor om projectmanager te worden voor het in Moskou te openen nieuwe filiaal. Manuela en Ulf zien daarin voor hen beiden een uitdaging en een nieuwe toekomst. Ze verhuizen naar de Russische hoofdstad en komen terecht in een appartement dat uiteraard met IKEA spullen gemeubileerd is, gaan om met IKEA mensen en voeren een volledig IKEA bestaan. Manuela's veertien- jarige zoon krijgt aanpassingsproblemen, omdat hij geen Russisch spreekt. Hij voelt zich eenzaam en gaat dwarsliggen. Op de dag van de opening drommen er 37.000 Moskovieten samen, en halen binnen de kortste keren het magazijn leeg - de droom van iedere detaillist. Een buitengewoon interessante documentaire die heel gedetailleerd laat zien wat er allemaal komt kijken voor het pionierswerk om een filiaal van de bekende Zweedse gigant in de voormalige Sovjethoofdstad te openen en een interessante blik achter de schermen over het blauw-gele IKEA doctrine dat iedere medewerker moet accepteren en uitdragen. Het IKEA filiaal werd op 22 maart 2000 in een voorstad van Moskou geopend. Het scenario is van regisseur Chauvistré. Het camerawerk is van Manuela. Opgenomen in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks OSTWIND.

Schuld war nur der Bossa Nova

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Bernd Schadewald. Met o.a. Muriel Baumeister, Christian Standtke, Benno Fürmann, Fiona Schwartz en Jürgen Vogel.

Tijdens de zomer van 1963 blijkt de zeventien-jarig Heike (Baumeister) zwanger te zijn. Haar vriendje Manni (Standtke), die nauwelijks ouder is, heeft helemaal geen zin om te trouwen. Heike`s broer Charly (Vogel) laat bovendien duidelijk merken dat hij zijn zus niet erg hoog inschat, en dat ze wat hem betreft met het koter mag blijven zitten. Bijzonder aardige milieuschildering naar een scenario van regisseur Schadewald, gesitueerd in een stadje in het Roergebied, dat met fabrieken en kolenmijnen is bezaaid. Je kunt hoogstens de jongelui plaatsen in hun tijd: ze zijn fans van The Beatles, nozem of lid van een bikersbende. Geen meesterwerk, maar een geslaagde tv-film: nostalgisch, sociaal- kritisch en emotioneel. Het camerawerk is van Ingo Hamer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuela op televisie komt.

Reageer