Hansjürgen Pohland

Regisseur

Hansjürgen Pohland is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Katz und Maus

1967 | Drama

Duitsland/Polen 1967. Drama van Hansjürgen Pohland. Met o.a. Lars Brandt, Peter Brandt, Claudia Bremer, Wolfgang Neuss en Ingrid van Bergen.

De spraakmakende verfilming van Günther Grass' novelle over pubers in de oorlogsjaren met de zoon van de toenmalige Bondskanselier Willy Brandt die een IJzeren Kruis op een prominente plaats in zijn zwembroekje wegbergt, wat de Beierse politicus Franz Josef Strausz betitelde als 'smaad ten aanzien van een hoge onderscheiding'. Jammer voor deze erg aardige film: de censuur eiste coupures. Scenario van Michael Hinz, Hansjürgen Pohland, Herbert Weisbach en Helmut Kircher. Camerawerk van Wolf Wirth.

Tamara

1966 | Misdaad

Duitsland 1966. Misdaad van Hansjürgen Pohland. Met o.a. Petrus Schloemp, Hansi Linder, Wolfgang Preiss en Barbara Rütting.

Als een reclame-adviseur in de trein in Noord-Duitsland van een klein vissersplaatsje onderweg is naar Hamburg, vindt hij het lijk van een jonge vrouw. Hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan en als hij in het kustdorpje contact met de familie opneemt, probeert men hem het zwijgen op te leggen. Een degelijke niet al te opwindende krimi met documentaire opnamen. Naar het boek Kein Schnaps für Tamara van Hansjörg Martin. Goed camerawerk van Robert van Ackeren, die later met DIE FLAMBIERTE FRAU naam maakte.

Tobby

1961 | Muziek, Drama

Duitsland 1961. Muziek van Hansjürgen Pohland. Met o.a. Tobias Fichelcher, Eva Häussler, Manfred Burzlaff en Francis Charles.

Een jazz-musicus krijgt de kans op de carrière van zijn leven als schlagerzanger, wat hij weigert omdat hij jazz wil blijven spelen. Een aardig gegeven, mislukte regie, mislukt spel, maar na al die jaren heeft de film toch 'iets'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hansjürgen Pohland op televisie komt.

Reageer