John Pike is acteur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Body and Soul

1999 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Sportfilm van Sam Henry Kass. Met o.a. Ray Mancini, Michael Chiklis, Jennifer Beals, Rod Steiger en Joe Mantegna.

VV.

Live It Up

1963 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1963. Muziek van Lance Comfort. Met o.a. David Hemmings, Veronica Hurst, Jennifer Moss, John Pike en Jennifer Moss.

Het pluspunt in deze bescheiden musical is Hemmings in de hoofdrol als boodschappenjongen die in een combo van vrienden gaat spelen. Ze nemen een plaat op en staan plotseling in de Top Veertig.

Kidnapped

1960 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Finch, James MacArthur, Bernard Lee, Niall MacGinnis en John Laurie.

Een Disneyfilm, in Engeland gedraaid, naar een klassiek verhaal van Robert Louis Stevenson, dat behoorlijk vervelend is. Een goede rolverdeling en levendige sfeer is alles wat overblijft. Scenario van de regisseur, camerawerk van Paul Beeson.

The Cat Gang

1959 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Familiefilm van Darell Catling. Met o.a. Francesca Annis, John Pike, Jeremy Bullock, John Gabriel en John Stacy.

Drie tieners rollen een smokkelaarsbende op. Onderhoudende jeugdfilm, waarin Francesca Annis, toen vijftien, haar filmdebuut maakte.

Ivanhoe

1958 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Actiefilm van David McDonald. Met o.a. Roger Moore, Robert Brown, John Pike, Antonio Margheriti en Norah Gorsen.

Pilootaflevering van de indertijd razend populaire Britse tv- serie, gesitueerd in de twaalfde eeuw, met de avonturen van Wilfred of Ivanhoe (Moore), een jonge Saksische graaf die het opneemt tegen het onrecht van zijn tijdperk. Zijn personage is gemodelleerd naar het onvergankelijke werk uit 1819 van Sir Walter Scott (1771-1832) door scenarioschrijver Benedict Berenberg; beiden namen een loopje met de geschiedenis en maakten van de ware Ivanhoe een geromantiseerde held in een anachronistisch tijdsbeeld. Moore, in de jaren 1950 nog een onbekende jeune premier, bleek over aristocratische charme te beschikken. Dankzij het succes van de tv-serie Ivanhoe speelde Moore daarna de hoofdrollen in andere series zoals The Alaskans, Maverick, The Saint en The Persuaders voordat hij wereldberoemd werd als James Bond. In België lanceerde de BRT de reeks in 1960, in Nederland maakte Moore als Ivanhoe zijn opwachting in 1961. De 39 afleveringen werden zowel op de Vlaamse als op de Nederlandse televisie tweemaal uitgezonden, resp. in 1961 en 1965. Als een padvinder in een kartonnen harnas huppelde Moore over het kleine scherm en de jeugd vond het toen zeer inspirerend. De eerste aflevering werd geregisseerd door David MacDonald, die het vak had geleerd als assistent van de vermaarde Cecil B. DeMille. MacDonald draaide net vóór, tijdens en na WO II een aantal verdienstelijke actiefilms. De Frans-Duitse cultuurzender ARTE zond de eerste dertig afleveringen in 1995 opnieuw uit; het leek allemaal op wat houterig kunst- en vliegwerk, maar de reeks riep bij velen de warme nostalgie op. Mono.

One Wish Too Many

1956 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1956. Familiefilm van John Durst. Met o.a. Anthony Richmond, Rosalind Gourgey, Bay White, Frank Hayden en Gladys Young.

Een jongetje vindt een wenssteen en wenst zich een reusachtige stoomwals. Paniek en chaos zijn het gevolg. Een inventieve kinderfilm, opgenomen in Londens East End-district.