Nikolai Fomenko is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nebo v almazakh

1999 | Misdaad

Frankrijk/Rusland 1999. Misdaad van Vasili Pichul en Vassili Pitchul. Met o.a. Nicolaï Fomenko, Alla Sigalova, Angelika Varum, Alexandre Semtchev en Valentin Gaft.

Een moderne man met de beroemde naam Anton Tsjechov is zo wanhopig op zoek naar erkenning als schrijver, dat hij een uitgever bedreigt en vermoordt. Met de politie en mafia achter hem aan, en ook een stel schone dames om andere redenen, lijkt Anton wel op een burleske James Bond. Ja, vergelijkingen zijn reeds getrokken met Austin Powers, maar helaas valt om Nebo v almazakh bitter weinig te lachen. Een blik Russische popidolen is opengetrokken voor een inhoudsloze film. Interessant als voorbeeld van (het gebrek aan) de Nieuwe Russische Cinema? (IdH/VPRO Gids)

Luna Papa

1999 | Drama, Komedie

Rusland/Tadzjikistan/Duitsland/Japan/Oostenrijk/Zwitserland/Frankrijk 1999. Drama van Bakhtyar Khudojnazarov. Met o.a. Chulpan Khamatova, Moritz Bleibtreu, Ato Mukhamedshanov, Merab Ninidze en Nikolai Fomenko.

Veel ongewoons in Luna papa. Naast een foetus als commentator verrast de Tadzjikistaanse regisseur Khudojnazarov zijn publiek met vliegende stieren, zwevende daken en pratende groenten. 'Fantastisch realisme', noemt hij het. Mamlakat (Khamatova) is een dromerig meisje in een schilderachtig kustdorpje dat constant baadt in de bonte kleuren van het mooiste ochtendgloren. Ze wil actrice worden maar eerst moet ze met haar vader en licht gestoorde broer (Moritz Bleibtreu) de vader van haar ongeboren kind opsporen. Ze kent alleen zijn stem en ze weet dat hij acteur is. Wat volgt is een geweldige roadmovie langs theatergezelschappen, losgeslagen maffioso en vervelende kinderen met waterpistolen.