Julia Reichert

Regisseur, Producer

Julia Reichert is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

American Factory

2019 | Documentaire

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Steven Bognar en Julia Reichert.

Wanneer een Chinese miljardair een teloorgegane autofabriek in Ohio heropent, lijkt dat voor iedereen een win-winsituatie. Maar de cultuurverschillen blijken hardnekkiger dan gedacht. Naast een eindeloos intrigerend inkijkje in een slecht huwelijk, is American Factory bovenal een allegorie over een voorbije tijd én het begin van een nieuw tijdperk. IJzersterke documentaire waarin regisseurs Steven Bognar en Julia Reichert ons de laatste stuiptrekkingen van de klassiek-Amerikaanse working class tonen. Op Sundance bekroond met de prijs voor Beste Regie, waarna de film (met steun van de productiemaatschappij van Barack en Michelle Obama) werd aangekocht door Netflix.

The Dream Catcher

1999 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Familiefilm van Ed Radtke. Met o.a. Maurice Compte, Paddy Connor, Jeanne Heaton, Larry John Meyers en Joseph Arthur.

Freddy (Compte) uit Philadelphia heeft zijn vriendinnetje zwanger gemaakt. Hij gaat gebukt onder de consequenties en weet niet hoe hij de zaak moet oplossen. Hij drukt zich voor de reclasseringsambtenaar die hem onder toezicht houdt. Hij springt op een goederentrein in westelijke richting naar Indiana. Hij wil naar zijn oom (Meyers) en hem om financi[KA3]ele steun vragen. Onderweg in het toilet van een stopplaats ontmoet hij de dakloze Albert (Connor), uit Dayton, Ohio, die vijftien jaar is en zijn moeder in Reno wil opzoeken. Albert is kleptomaan en een spraakwaterval. De twee besluiten samen verder te trekken. Als Freddy bij zijn oom is, moet zijn oom in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij bezit geen rooie cent. Zijn oom vertelt hem dat zijn vader (Arthur) onlangs uit de gevangenis is ontslagen en in Oklahoma City woont en in een parkeergarage werkt. Freddy wil zijn vader opzoeken. Hij heeft hem in jaren niet meer gezien en stelt Albert voor mee te gaan. Samen liften ze naar OK City, waar ze Freddy`s vader vrij snel lokaliseren. De ontmoeting wordt een teleurstelling en ze trekken verder westwaarts, terwijl ze onderweg de meest uiteenlopende mensen ontmoeten. Zo komen ze o.a. in een Indianenreservaat terecht. Als ze de knappe, volwassen Katherine (Heaton) tegenkomen, een gescheiden verpleegster, zetten zij hun zoektocht voort onder haar hoede. Ook de ontmoeting met Alberts moeder leidt niet tot vreugde of een hereniging. De film is een soort hedendaagse [KL]On the Road[KLE] van cultschrijver Jack Kerouak en de jongens hebben iets van REBEL WITHOUT A CAUSE (1955). Hun spel is voortreffelijk, en sommige kijkers zullen Compte herkennen van NYDP Blue of Chicago Hope. Debuterend regisseur Radtke, die het solide scenario met M.S. Nieson schreef, heeft zijn rollen vaardig door de film geloodst. Op de montage, de stijl en kleine details valt het nodige aan te merken, maar al met al is dit een originele, realistische film, die zich over cultstatus mag gaan verheugen. Radtke is een talent om in de gaten te houden. Het camerawerk van Terry Stacey toont fraaie beelden van het Amerikaanse westen. Meervoudig bekroond.

Emma & Elvis

1991 | Romantiek

Verenigde Staten 1991. Romantiek van Julia Reichert. Met o.a. Kathryn Walker, Jason Duchin, Mark Blum, Mike Hodge en William Cain.

De linkse documentaire-maker Reichert (SEEING RED: STORIES OF AMERICAN COMMUNISTS) waagt zich aan een speelfilm en komt tevoorschijn met een teleurstellend, clich[KA1]ematig verhaal over een oudere linkse documentaire-maker (wat anders?) die weer het heilige vuur krijgt als hij een opstandig jongmens ontmoet. Figuren uit de jaren 1960-1970 als Tom Hayden en Angela Davis voorzien het geheel van commentaar. Ook bekend als THE LAST RESORT.

Seeing Red: Stories of American Communists

1983 | Documentaire

Verenigde Staten 1983. Documentaire van Julia Reichert.

Een informatieve, van inzicht getuigende documentaire over de generatie Amerikaanse humanisten en radicalen die volwassen werd gedurende de Depressie van de jaren dertig en lid werd van de Communistische Partij. In de film komt heel duidelijk de essentie van hun idealisme naar voren, hun problematiek in de tijd van McCarthy en de uiteindelijke desillusie vanwege het stalinisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julia Reichert op televisie komt.

Reageer