Anne Looby

Acteur

Anne Looby is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Girl Who Came Late

1993 | Romantiek, Komedie, Drama

Australië 1993. Romantiek van Kathy Mueller. Met o.a. Miranda Otto, Martin Kemp en Anne Looby.

Buitenissige film over de jonge Nell (Otto), die paarden interessanter en aardiger vindt dan kerels... totdat zij met haar oude VW-kever knalt op het peperdure, Italiaanse sportkarretje van sprookjesprins, miljonair-ondernemer Digby (Kemp). Nell die problemen krijgt met haar kampioensmerrie, gooit het leven van Digby volledig door de war, maar ook hier geldt: eind goed, al goed. Onschuldig vermaak, zonder pretenties voor de gehele familie, al nestelt de grootste cynicus van het gezin zich schoorvoetend met de nodige scepsis in de gemakkelijke, lederen fauteuil voor de kijkbuis.

Over The Hill

1992 | Komedie, Romantiek, Film noir, Drama

Australië 1992. Komedie van George Miller. Met o.a. Olympia Dukakis, Sigrid Thornton, Derek Fowlds, Bill Kerr en Steve Bisley.

Canadese Alma Harris (Dukakis) gaat naar Sydney in Australi[KA3]e om haar dochter Elizabeth (Thornton) te bezoeken, die getrouwd is met een politcus. Omdat er binnenkort verkiezingen zijn, hebben dochter en schoonzoon het veel te druk om moeder te ontvangen. Het is heet, want het is zomer. Dukakis leent van haar kleindochter`s vriendje een oude Chevrolet Bel Air 1959 uit en moeder gaat op weg naar Melbourne, waar ze overigens niet zal aankomen. In feite bevat de film een viertal belevenissen van de zestig-jarige Canadese. Ze komt eerst in aanraking met een vriendelijk stel, die oplichters blijken te zijn. Ze krijgt daarna een baantje in een winkel van sinkel in een verlaten gebied, maar de eigenaar van de zaak laat zijn oog iets te veel op haar vallen. Nadat ze een ceremonie heeft bijgewoond bij de Aborigines (die haar blote borsten beschilderen) krijgt ze het in de woestijn aan de stok met Dutch (Fowlds) de bestuurder van een camper, een soort bejaarde hippie met het voorkomen van een Hell`s Angel. Hij drukt haar in de kant en ze krijgt een lekke band. Bij het verwisselen van de band reikt de eigenaar van de goed uitgeruste kampeerauto haar de helpende hand. Het blijkt een rondtoerende tandarts te zijn. Het loopt goed af, hoewel de meeste kijkers wel zullen afhaken v[KA1]o[KA1]or het zo ver is, want de film is veel te tam. Het scenario is van Robert Caswell, die de film produceerde, en het boek [KL]Alone in the Australian Wilderness[KLE] van Gladys Taylor bewerkte. De mare gaat dat het scenario grotendeels geschreven werd door Eleanor Whitcombe, maar vroegtijdig afhaakte. De regie van Miller (MAD MAX) is routineus en sans esprit; het camerawerk is van David Connell. Panavision, Dolby.

The Girl Who Came Late

1991 | Komedie, Romantiek

Australië 1991. Komedie van Kathy Mueller. Met o.a. Miranda Otto, Martin Kemp, Anne Looby, Alister Smart en Gia Carides.

Een jonge vrouw werd in haar jeugd getraumatiseerd door vermeende incestueuze handelingen van haar vader in de paardenstal. Bijgevolg trekt ze in haar schulp als ze onder druk komt te staan. Een auto-ongeval op volwassen leeftijd brengt hierin verandering, als ze voor het eerst in haar leven verliefd wordt. Een vreemde film, die niet echt geslaagd is, wat vooral aan het kronkelige en ongeloofwaardige scenario ligt. Lijkt heel intrigrerend, maar er wordt niets waargemaakt.

Strangers

1990 | Thriller

Australië 1990. Thriller van Craig Lahiff. Met o.a. Anne Looby, James Healy, Melissa Docker, Tim Robertson en Paul Mason.

Geslaagd zakenman en hartenbreker Healey is verwikkeld in een slopende echtscheidingsprocedure, waaronder maîtresse Docker lijdt. Hij ontmoet femme fatale Looby, die mooi, verleidelijk en rijk is. Achter al dat fraais gaat er een koele, berekenende vrouw schuil, die voor niets terugdeinst, inclusief moord, als zij haar doel wil bereiken. Healey valt voor haar en zit in de val als het ontzielde lichaam van zijn ex gevonden wordt. Voorspelbaar van begin tot eind. Slap scenario van John Emery, die bovendien de inbreng van de regisseur gedogen moest. Steve Arnold verzorgde het camerawerk.

Stranger

1990 | Thriller

Australië 1990. Thriller van Craig Lahiff. Met o.a. Tim Robertson, Melissa Docker, James Healey en Anne Looby.

Gary Young is een succesvolle effectenmakelaar maar heeft problemen met vrouwen. Zijn ex-vrouw voert een verbeten strijd om Gary zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Gary heeft een vriendin, Rebecca, maar deze relatie lijdt onder het feit dat Gary nauwelijks thuis is. Dan ontmoet hij Anna. Zij is mooi, wild en extreem. Anna blijkt echter veel noten op haar zang te hebben en lijkt bereid over lijken te gaan

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Looby op televisie komt.

Reageer