Ken Sutherland

Componist

Ken Sutherland is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Big Bad John

1990 | Actiefilm, Western, Muziek, Thriller

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Burt Kennedy. Met o.a. Jimmy Dean, Jack Elam, Doug English, Romy Windsor en Bo Hopkins.

Zanger Jimmy Dean speelt de hoofdrol in deze verfilming van zijn eigen populaire ballade, het trieste verhaal over een man die zich opoffert om zijn mede-mijnwerkers te redden. Dat komt pas aan het eind, eerst zien we een vermoeiend avontuur van de politie (met Dean als sheriff) in de binnenlanden. De song 'Big Bad John' wordt niet uitgevoerd door Dean, maar door de Charlie Daniels Band en de Oak Ridge Boys.

Dark Before Dawn

1988 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1988. Thriller van Robert Totten. Met o.a. Sonny Gibson, Reparata Mazzola, Jeff Osterhage, Ben Johnson en Billy Drago.

Deze film schept een beeld van de benarde economische positie van de Amerikaanse landbouwer net zoals dat gedaan is in films als COUNTRY en THE RIVER. Helaas betreft het hier een onhandige politieke thriller met behoorlijk drama dat verloren is gegaan tussen de eindeloze moordpartijen en de politieke redevoeringen. Geschreven door Mazzola, die een verslaggeefster speelt en een onderzoek instelt naar een samenzwering van een bedrijf temidden van de korenvelden van Kansas.

Shadows on the Wall

1987 | Mysterie

Verenigde Staten 1987. Mysterie van Patrick C. Poole. Met o.a. Wilford Brimley, Gary Swanson, Lou Michaels en Ed Gaylord.

Journalist Brimley is gefascineerd door het mysterie rond de tragische dood op een mooie filmster in de jaren 1930 en gaat op onderzoek uit. Een filmacteur (McCain) bleek destijds de moordenaar te zijn en pleegde zelfmoord. Als Brimley besluit het stadje te bezoeken blijkt hij er niet gewenst te zijn. 'Iemand' probeert zijn onderzoek te verstoren en er volgt zelfs een aanslag op zijn leven. Tijdens de nacht van de moord op de filmactrice blijkt alleen de liftjongen gezien te hebben wie de moord echt pleegde. Brimley komt erachter dat de doodgewaande moordenaar nog leeft. Mislukte b-film, geschreven door regisseur Poole, gefotografeerd door Steven McWillims. De muziek is van Ken Sutherland.

Savannah Smiles

1982 | Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Pierre DeMoro en Pierre De Moro. Met o.a. Mark Miller, Donovan Scott, Bridgette Andersen, Peter Graves en Chris Robinson.

De kleine Savannah (Andersen) verlaat het luxueuze huis van haar rijke ouders en loopt weg. Ze belandt in het gezelschap van twee onhandige boeven. Iedereen denkt aan kidnapping en er wordt een klopjacht ingezet. De enige die gelukkig is met de zaak, is het kleine meisje. Eindelijk krijgt ze aandacht. Eerder een film voor ouders die nooit tijd hebben voor hun kinderen dan voor de kleintjes zelf, al is de film dan weer veel te naïef verteld en werkt de overacting van de hoofdpersonages sterk op de zenuwen. Hoofdrolspeler Miller schreef het scenario. Let op karatemeester Morita als een Chinese priester. Mooie fotografie van Stephen W. Gray.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ken Sutherland op televisie komt.

Reageer