Edoardo Mulargia

Regisseur

Edoardo Mulargia is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Taglia è tua e...l'uomo l'ammazzo io

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Robert Wood, Ashbron Hamilton Jr., Rosalba Neri, Aldo Berti en Gustavo Re.

Een spaghetti-western met de bekende ingrediënten: veel lijken, een bende en de held die zo zijn eigen methodes heeft. Hij schopt eerst veel herrie zodat er niemand meer over is.

Django!

1971 | Western

Italië 1971. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Anthony Steffen, Stello Candelli, Glauco Onorato, Donato Castellaneta en Esmeralda Barros.

Een vrouw wordt door drie mannen vermoord. Pech voor die mannen dat het nu juist Django's vrouw was. Die zweert wraak. Harde spaghetti-western. Steffen heet in werkelijkheid Antonio de Teffé, en is de meest produktieve western-acteur geweest die Italië heeft voortgebracht. Geboren in Rome in 1932, en debuteerde in 1955. Na het verval van de Italo-western speelde hij vele rollen, o.a. in griezelfilms en ca. 25 hoofdrollen in spaghetti-westerns.

Shangoo, la pistola infallibile

1970 | Western

Italië 1970. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Maurice Poll en Barbara Nell.

Mulargia en Steffen (ware naam: Antonio de Teffé) schreven samen het scenario. Steffen is daarin een officier van de Noordelijken die gevangengenomen is door een groep soldaten van de Zuidelijken gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog. De groep gaat naar een stadje waar een Mexicaanse bende het voor het zeggen heeft. Steffen weet te ontsnappen en probeert tussen de beide groepen vrede te stichten. Dat mislukt door het krankzinnige gedrag van de commandant van de Zuidelijken. Deze doorsnee-western werd op video uitgebracht als SHANGO, een fout geschreven titel dus.

Lesbo

1969 | Drama, Erotiek

Italië 1969. Drama van Edoardo Mulargia. Met o.a. Steven Ted, Carla Romanelli, Käthe Haak, Peter Howells en Gizella Dalli.

De jonge echtgenote van een impotente romanschrijver zoekt troost bij diverse jongelingen, maar ontdekt zichzelf pas in haar relatie met een lesbische vrouw. 'Gedurfd, gewaagd!' riepen destijds de advertenties voor dit hypocriet wanprodukt. Let even op het moraliserend opgeheven vingertje aan het slot. Mulargia regisseerde als Edward G. Muller.

Cjamango

1967 | Western

Italië 1967. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Sean Todd, Helène Chanel, Livio Lorenzon, Ignazio Spalla en Piero Lulli.

Verblindend snelle revolverschutter wint een fortuin in het pokerspel, maar een stel infame schurken maakt hem het geld afhandig. Dat pikt zo'n man natuurlijk niet en hier vallen de eerste schoten. Een vrij traditionele, maar oorverdovend luidruchtige spaghetti-western. Mulargia regisseerde als Edward G. Muller; in een bijrol ziet men de body-builder Mickey Hartigay, ooit Jayne Mansfields kamerbrede hartediefje.

Vaya con Dios Gringo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Glenn Saxson, Ignazio Spalia, Lucretia Love, Aldo Berti en Pasqual Simeoli.

Gringo (Saxon) komt in de gevangenis terecht door toedoen van de gebroeders Criss die zijn broer vermoorden en hem daarna de schuld van een moord geven. Met een vriend en vier bandieten weet hij uit te breken. De tocht is lang en gevaarlijk: er zijn achtervolgers en de vier bandieten gijzelen ook nog het meisje Love dat dan door Saxon zo goed mogelijk beschermd wordt. Uiteindelijk arriveert Saxon in Pueblo, zijn geboortestad, om wraak te nemen op de vier broers Criss. Een gebruikelijke wraak-western uit Italië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edoardo Mulargia op televisie komt.

Reageer