Werner Dissel: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Liebling, bring die Hühner ins Bett

2002 | Komedie

Duitsland 2002. Komedie van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Barbara Rudnik, Axel Milberg, Thomas Thieme, Astrid Meyerfeld en Falk Rockstroh.

Tatort - Rattenlinie

2000 | Mysterie

Duitsland 2000. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Dirk Martens en Rolf Illig.

Anatomie

2000 | Thriller, Horror

Duitsland 2000. Thriller van Stefan Ruzowitzky. Met o.a. Franka Potente, Benno Fürmann, Anna Loos, Holger Speckhahn en Sebastian Blomberg.

Nadat geneeskundestudent Paula een bekend gezicht op de snijtafel tegenkomt gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel stuit ze op een eeuwenoud en geheim genootschap met een voorliefde voor lugubere medische experimenten. Deze weinig originele genrefilm was een gigantische hit in Duitsland, maar heeft de tand des tijds slecht doorstaan. Want naast de ongeloofwaardige plot en het ongemakkelijke acteerwerk – zelfs Franka Potente weet niet te overtuigen als de ambitieuze Paula – is Anatomie storend seksistisch met zijn grijpgrage professoren en infantiele humor. Wel zijn de special effects nog steeds indrukwekkend

Lautlose Schritte

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Christian von Castelberg. Met o.a. Katja Flint, Christian Berkel, Oana Solomonescu, Ulrich Noethen en Werner Dissel.

Een enorme belastingschuld zet bedrijfsleider Simon Schütze onder druk. Sinds enige tijd heeft hij de winst van de firma naar zijn privérekening doorgesluisd en in de bouw van een hotel in het Caraibisch gebied geïnvesteerd. Zijn troost is dat hij daar met zijn geliefde Evelyn een nieuw bestaan kan opbouwen. Zijn vrouw Lisa weet van dit alles nog niets.

The Infiltrator

1995 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1995. Thriller van John Mackenzie. Met o.a. Oliver Platt, Arliss Howard, Tony Haygarth, Julian Glover en Michael Byrne.

Yaron is een Amerikaanse journalist, die in Israel werd geboren en zich uitgeeft voor een neonazi in opdracht van het Simon Wiesental Center of Holocaust Studies in L.A. Hij was per ongeluk op samenzwering van neo-nazi's in Duitsland gestoten en moet hun leider ontmaskeren.

Polizeiruf 110: Alte Freunde

1995 | Misdaad

Duitsland 1995. Misdaad van Markus Imboden. Met o.a. Kurt Böwe, Uwe Steimle, Peter Franke, Rainer Luxem en Robert Hunger-Bühler.

Walter Donat (Franke), de ex-kapitein van een vrachtboot, zat twaalf jaar onschuldig in de bajes in de DDR, wegens spionage en actieve hulpverlening aan mensen die de republiek wilden ontvluchten. Nu is hij een gebroken, drankzuchtige man. Tijdens een kroegentocht ontmoet hij twee oude gabbers, Harry Laskowsky (Luxem) en Fred Quade (Hunger-B[KA3]uhler), die hem weer op de been helpen als ze ruiken dat hij een onderkomen heeft ge[KA3]erfd, maar zij misbruiken zijn vertrouwen en helpen hem vlotjes van zijn centjes af. Zij betrekken hem bij hun criminele activiteiten - het legen van offerblokken in kerken en het plegen van bankovervallen. Door hen raakt Walter betrokken bij een moord. Kommissar Groth (B[KA3]owe) belandt wegens hartproblemen (hij zou een paar jaar later in werkelijkheid aan een hartaanval overlijden) in het ziekenhuis, maar vanaf zijn bed leidt hij samen met Hinrichs (Steimle) het onderzoek. Vrij onderhoudende krimi naar een scenario van Wolf-Heinrich Schultz en regisseur Imboden.

Heller Tag

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van André Nitzschke. Met o.a. Bruno Ganz, Werner Dissel, Lotte Loebinger, Christian Blümel en Franziska Scholz.

Ganz in de rol van een gevierd toneelspeler die ongeneeslijk ziek is, en weet dat hij nog maar heel kort te leven heeft. Hij keert - voor de laatste keer - terug naar het huis van zijn grootouders waar hij mijmert over het verleden, heden en de onafwendbare, nabije toekomst. Mooi geregisseerd debuut van theatervakman Nitzschke (en daar zit hem ook de kneep, het is wat toneelmatig) over een afscheid van het leven. Strak scenario van Nitzschke en Gabi Blauert. Camerawerk van Michael Doering. De Duitse regionale omroep WDR was coproducent.

Das Trio

1992 | Mysterie, Komedie

Duitsland 1992. Mysterie van Wolfgang Hübner. Met o.a. Heinz Schubert, Edwin Marian, Werner Dissel, Ursula Staack en Rolf Ludwig.

Drie oude ex-kruimeldieven gaan een weddenschap aan. De 78- jarige Schubert beweert dat hij binnen de drie maanden een jonge vrouw zal trouwen. Slaagt hij hierin, dan moeten beide anderen met tienduizend mark over de brug komen. Terwijl Schubert op rokkenjacht gaat, proberen ex-zakkenroller Marian en ex-inbreker Dissel aan het geld te komen. Ze worden echter toevallig herkend door gepensioneerde commissaris Wolff die hen, al is hij behoorlijk bijziende, schaduwt. Flauwe, voorspelbare komedie die enkele oudgedienden nog eens de gelegenheid biedt om te spelen, maar daarbij karikaturen van de personages maken. Helaas, de humor is even hoogbejaard als de eerbiedwaardige heren. Geschreven door Peter Wekwerth, terwijl Hartwig Strobel de camera hanteerde.

Andy

1992 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1992. Komedie van Ralph Bohn. Met o.a. Oliver Masucci, Anna Thalbach, Heidemarie Rohweder, Werner Dissel en Oliver Reinhard.

De negentien-jarige Masucci woont in een badplaatsje met zijn moeder Rohweder en zijn rare opa Dissel. Hij speelt gitaar en droomt van een loopbaan in een heavy-metal band. Maar dan duikt Thalbach op in zijn leven die meteen een kind van hem wil. Niet onaardige coming-of-age-film maar dan met zware Duitse accenten. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Immo Rentz.

Unser Haus

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Hans-Peter Korff, Ursela Monn, Jan Mrachacz, Ruth Hausmeister en Peter Reusse.

Een schrijnend melodrama, dat een typisch produkt is van de Duitse hereniging: twee families, 'Wesies' en 'Osies' claimen hetzelfde huis in de voormalige DDR. De een omdat zijn vader het eigenhandig gebouwd had, maar als ex-nazi na de oorlog in gevangenschap gestorven is, waarna hij het met zijn moeder in 1955 heeft moeten verlaten en de ander een voormalig overlevende van een strafbataljon, die het door de oorlog zwaar gehavende huis mocht kopen en eigenhandig heeft opgeknapt en het met zijn gezin en een volgende generatie bewoont. Het juridische conflict, misbruik maken van een situatie vs te goeder trouw, wordt opgelost door een belangenvereniging van beide partijen te stichten en zo middels een schikking een goede afloop te garanderen. Deze film, geproduceerd door ZDF kwam tot stand met medewerkers van de voormalige DDR-filmfabriek DEFA. Typisch Duits en sentimenteel maar toch

Die Liebesreise des Herrn Matzke

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Hartmut Schoen. Met o.a. Manfred Steffen, Antonio Putignano, Nina Franoszek, Werner Dissel en Sven Martinek.

Hoe gepensioneerd fotograaf en weduwnaar Steffen een stelletje boeven te slim af is en op hun kosten een snoepreisje maakt van Berlijn naar Genua. Vermakelijke komische actie. Putignano in zijn eerste hoofdrol, is de kleine gauwdief, die de connecties heeft. Scenario van de regisseur.

Architekten, Die

1990 | Komedie, Drama

Oost Duitsland 1990. Komedie van Peter Kahane. Met o.a. Kurt Neumann, Rita Feldmeier, Uta Eisold, Ute Lubosch en Catherine Stoyan.

Architect Daniel Brenner (Naumann), inmiddels tegen de veertig, heeft zijn land, het paradijs van arbeiders en boeren onder de bezielende leiding van eerste partijsecretaris Honecker, altijd willen dienen met grote bouwprojecten, maar kwam om een of andere reden nooit aan de bak. Nu is plotseling zijn grote kans gekomen: het ontwerp van een cultureel centrum in een nieuwbouwwijk van Oost-Berlijn. Daniel ziet het groot en gaat enthousiast aan het werk om te ontdekken dat de machtige bureaucratie uit middelmatige tot weinig intelligente mensen bestaat, die zijn project reduceren tot een lucifersdoosje. Een bijna genadeloos portret van een verloren generatie en van de nomenclatura, dat niet beknot werd door de censuur, of dat door geschrokken SED-functionarissen verbannen werd naar de planken van het filmarchief. Aan de film werd begonnen toen de DDR nog bestond en toen hij gereed was, was de Berlijnse muur gevallen. Derhalve heeft deze film zijn eigen plaats in de culturele geschiedenis van Duitsland. Het scenario is van regisseur Kahane en Thomas Knauf. Het camerawerk is van Andreas Köfer en Christoph Prochnow.

Polizeiruf 110: Trio zu viert

1989 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1989. Misdaad van Edgar Kaufmann. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Wolfgang Dehler, Werner Dissel en Peter Herden.

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag besluit Alfons Seebacher (Dissel) dat het de hoogste tijd is om de verstoorde relatie met zijn zoon Alfred (Dehler) weer te herstellen. De aanleiding is de tentoonstelling van Alfreds schilderijencollectie. Alfons` oude knarren-kameraden Dietrich Marquart (Herden) en Otto Knebel (Vogt) zullen hem daarbij een handje helpen. Ondertussen houden Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant Grawe (Schmidt-Schaller) zich bezig met het vaststellen van de rechtmatige eigenaren van gestolen kunstwerken. Daarbij verifiëren zij ook Alfreds verzameling, waarover algauw verwarring onstaat: is het bezit in bruikleen of onrechtmatig eigendom? Dit leidt tot menige komische situaties. Zoals de traditie het wil, houden de heren van het bijzondere clubje opsporingsambtenaren zich bezig met allerlei vormen van misdaad, w.o. vervreemd kunstbezit. Een wat ongebruikelijke aflevering, nummer 130 in de reeks, en nauwelijks bekeken door de kijker van toen die zich afvroeg of de overvolle ambassade van de BRD in Praag wel of niet uitreisvisa kon bemachtigen voor asielzoekende DDR-burgers. Ook gonsde het van de geruchten dat de Hongaarse grenspolitie de prikkeldraadversperringen bij de Oostenrijkse grens zou openen om vakantiehoudende DDR-burgers te laten uitstromen naar West-Europa. Hauptmann Fuchs en Oberleutnant Grawe gingen onverstoorbaar door met hun werk en deden alsof er niets aan de hand was.

Coming out

1989 | Drama

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1989. Drama van Heiner Carow. Met o.a. agmar Manzel, Dirk Kummer, Michael Gwisdek, Werner Dissel en Gudrun Ritter.

Een jonge leraar (Freihof) woont met zijn vriendin (Manzel) samen. Als Manzel al enige tijd in verwachting is, duikt Freihofs jeugdvriend op en hij merkt dat zijn warme herinneringen van vroeger nu warme gevoelens in hem losmaken; hij weet dan dat hij homo is. Omdat hij er niet voor durft uit te komen ('coming out' - vandaar de titel) raakt hij zowel zijn vriendin als zijn vriend kwijt. Een voor de DDR taboe-brekende film, die wat weinig subtiel overkomt en die door het vallen van de muur onderuit ging. Evenwel meervoudig bekroond: de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn en de prijs van de Akademie der Künste in Berlijn voor de regisseur en scenarioschrijver Wolframm Witt.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Gräfin Cosel

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Marzena Trybala, Dietrich Körner, Alfred Struwe, Jan Spitzer en Klaus Piontek.

De keurvorst van Sachsen, Adolf Magnus Freiherr von Hoym (Piontek) zet zijn gade Anna Constantia (Trybala) in bij een weddenschap. Hij verliest en hierdoor wordt Anna de ma[KA4]itresse van August de Tweede (K[KA3]orner), de koning van Polen, die haar de titel van gravin Cosel schenkt. Anna Constantia die August probeert zijn belofte te laten houden om haar te huwen, krijgt invloed aan het hof van Sachsen. Aan het Poolse hof wint een rivale aan invloed, terwijl Anna Constantia naar Pillnitz wordt verbannen. Ze gaat echter niet bij de pakken neerzitten en vlucht naar Pruisen, waar ze de aartsvijand van August, de koning van Pruisen Friedrich Wilhelm de Eerste (Mühlstädt), om hulp vraagt. Dit romantische melodrama dat speelt in 1712 in de barokperiode, is voor een kostuumstuk uit het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker verrassend goed, net alsof de Oostduitse makers naar iets anders verlangden, hoger en beter, dat echter voor hen ongrijpbaar bleef. Werd uitgezonden in drie individuele delen die geproduceerd werden tussen 1983 en 1987 met verschillende titels, deels dezelfde hoofdrollen en verder een wisselende bezetting. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - BRŸHL.

Heroin

1967 | Misdaad

Oost Duitsland 1967. Misdaad van Horst Brandt. Met o.a. Günther Simon en Werner Dissel.

De douane rolt een heroïnebende op.