Barry Samson

Regisseur, Cameraman

Barry Samson is regisseur en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Yesterday's Target

1996 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Barry Samson. Met o.a. Daniel Baldwin, Stacey Haiduk, Richard Herd, Page Mosely en T.K. Carter.

Een drietal vluchtelingen - Paul (Baldwin), Jessica (Haiduk) en Carter (Carter) - uit het jaar 2025 (dat is niet zo veraf meer!) reist door de tijd en belandt in de V.S. van de jaren 1990. Zij zijn hun geheugen kwijt, maar passen zich keurig aan op de Amerikaanse maatschappij, ondanks het feit dat ieder van hen over telekinetische krachten beschikt. De geheimzinnige filantroop Aaron (Herd) probeert op een gegeven moment het drietal om zich heen te krijgen en wil hun oorsprong verkennen, terwijl Holden (McDowell) en zijn doodseskader jacht op hen maken. Dit kronkelige, maar niet al te boeiende SF-verhaal was duidelijk geïnspireerd op de film TWELVE MONKEYS, maar wie zich in de paradoxen verdiept en zoekt naar oorzaken en gevolg, komt tot de conclusie dat er van het verhaal eigenlijk geen snars klopt en het nergens toe leidt. Het scenario is van David Bourla en het camerawerk is van Brian Capener.

The Ice Runner

1993 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1993. Drama van Barry Samson. Met o.a. Edward Albert, Victor Wong, Olga Kabo, Eugene Larazev en Alexander Kuznitsov.

In 1991, geheel in Moskou, Siberië en op het ijs bij de Beringzee opgenomen film over spionage en een ontsnapping uit de gevangenis, met de Koude Oorlog als achtergrond. Albert wordt als Amerikaanse regerings-fuctionaris in Moskou opgepakt bij onderhandelingen over wapens voor Afghanistan en veroordeeld tot 12 jaar dwangarbeid in Siberië. De Sovjetunie, midden in de politieke omwenteling, is niet meer wat ze vroeger was. Hoewel het nog bar koud kan zijn in Siberië, is het regime er minder streng dan voorheen.

Ice Pawn

1989 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Barry Samson. Met o.a. Paul Cross, Robert Budaska, Kelly Sweeney, Dan Haggerty en Chris Thomas.

Een potentiële schaatskampioen voor wie het olympisch goud binnen bereik komt, ontdekt dat hij een pion was van zijn trainer, manager en sponsors, die allemaal op eigen belang uit zijn en voor wie geen vuile truc uit het boek ongebruikt bleef. Hij krijgt een groot gewetensconflict over de overwinning, maar in de finale overwint hij alles. Zo'n typische Amerikaanse sportfilm, waarbij alleen winnen telt, maar het scenario biedt een aanvaardbare oplossing, die geslikt kan worden.

Tall, Dark and Handsome

1987 | Erotiek

Verenigde Staten 1987. Erotiek van Steve Banerjee. Met o.a. Judy Landers (Andrea), Maureen Murphy, George Solomon, Lea Dedrick en Jodi Laine.

Dat belooft wat! Een seksfilm voor dames. Drie vriendinnen gaan naar de heren uit de titel kijken in een striplokaaltje. Vijf scenarioschrijvers waren er nodig om dit 'meesterwerk' te schrijven: Jane Ballard, Barry Samson, Steve Merritt, George Solomon en Maureen Murphy. Camerawerk van Barry Samson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barry Samson op televisie komt.

Reageer