Heinz Welzel: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Kampfgeschwader Lützow

1941 | Oorlogsfilm, Sciencefiction

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Hans Bertram. Met o.a. Christian Kayssler, Hermann Braun, Heinz Welzel en Carsta Löck.

Heinz Jarworsky en Walter Rosskopf waren als vliegdeskundigen verantwoordelijk voor de stunts in Bertrams film die zelf twee jaar tevoren in deze functie was begonnen bij D III 88, waarvan deze film een vervolg is. Het eskader (Geschwader) ontdekt ditmaal hoe de Duitsers door de Polen worden vervolgd. Misselijk makende anti-Poolse hetze; een Nazi-propagandafilm.

Mann für Mann

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Josef Sieber, Gustav Knuth, Gisela Uhlen, Viktoria von Ballasko en Heinz Welzel.

Deze film heeft als achtergrond de aanleg van de autosnelwegen. Hij toont het lot van de arbeiders. Kameraadschap en plichtsbesef spelen hierbij een grote rol. Een liefdesgeschiedenis en een actie van de rampendienst na een aardverschuiving deden de rest om er destijds een groot succes van te maken. Een spannende, meeslepende film, maar ook een propagandafilm voor de aanleg van de autosnelweg. Sinds enige tijd mag de film in Duitsland weer vertoond worden.

D III 88

1939 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Duitsland 1939. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Christian Kayssler, Otto Wernicke, Heinz Welzel, Hermann Braun en Horst Birr.

Als twee jachtvliegers zich bereid tonen extra huzarenstukjes uit te halen, dan kunnen ze vermindering verwachten van een disciplinaire straf. Een door de nazi's veelgeprezen film, waarin onder leiding van vliegdeskundige Hans Bertram ongelooflijke staaltjes vliegkunst worden getoond. Bertram regisseerde zelf KAMPFGESCHWADER LŸTZOW.

Du und ich

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Brigitte Horney, Joachim Gottschalk, Fritz Eugens en Heinz Welzel.

Een arme wever brengt het in de jaren tachtig van de vorige eeuw tot fabrikant. Zijn zoon treedt later in zijn voetsporen. De goed gekarakteriseerde hoofdpersoon en een veelvoud van interessante bijfiguren maken er een boeiende film van. De nazi-pers kon hem indertijd als 'hooglied van de arbeid' bijzonder waarderen.

Unternehmen Michael

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Karl Ritter. Met o.a. Heinrich George, Mathias Wieman, Hannes Stelzer, Paul Otto en Ernst Karchow.

De film speelt in het voorjaar van 1918 aan het westelijke front. De Duitsers bereiden een aanval voor om een einde te maken aan de stellingenoorlog in de loopgraven. De Fransen zijn de Duitsers echter voor en sluiten het hele bataljon in. De commandant van de ingesloten Duitsers (Wieman) laat de bevelhebbende generaal (George) weten, dat hij het artillerievuur op zijn sector mag richten, zonder rekening te houden met de ingeslotenen. Dit gebeurt ook. De Fransen worden in de frontsector teruggeslagen; bijna alle ingesloten Duitse soldaten sterven in het vuur van hun eigen artillerie. Oorlogsfilm die heldenmoed, opofferingsgezindheid tot in de dood en het zinloos sterven van soldaten verheerlijkt. Naast regisseur Ritter schreef ook hoofdrolspeler Wieman aan het draaiboek mee. De film was toen al geen succes en is tot op heden verboden in Duitsland.

Verräter

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Ritter. Met o.a. Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos en Irene von Meyendorff.

Een van de beste spionagefilms van het Derde Rijk. Aan de hand van drie voorbeelden krijgt het publiek voorgeschoteld, welke gevaren er voor de Duitse staat aan spionage vanuit het buitenland kleven. Daarnaast worden zeker niet alleen buitenlandse agenten (Birgel) als schurk neergezet, maar wordt ook getoond hoe de gewone Duitse burger uit zwakte of door chantage een verrader (Fernau) kan worden. Natuurlijk wordt iedereen op het laatst gepakt en bereikt geen enkel geheim het buitenland. Dit is een bijzonder goed gemaakte propagandafilm, omdat de spanning op de voorgrond staat en de toeschouwer nauwelijks iets van de propaganda merkt, zodat de film zijn doel bereikt. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) voor vertoning vrijgegeven.