Beth McCarthy

Regisseur

Beth McCarthy is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tony Bennett Unplugged

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Beth McCarthy. Met o.a. Tony Bennett, k.d. lang, Elvis Costello, Ralph Sharon en Doug Richeson.

Tony Bennett, de viervoudige Grammy Award-winnaar, is op zijn best in dit een uur durende akoestische optreden. De hernieuwde populariteit van deze crooner onder de zogenaamde Generatie X is nogal opzienbarend. Eerst leerde de MTV-jeugd de idolen van hun ouders waarderen, zoals Eric Clapton, The Beatles en The Rolling Stones, en nu krijgen ze zelfs de smaak te pakken van de sterren uit grootmoeders tijd. De producenten en regisseur McCarthy hebben wijselijk een paar eigentijdse artiesten in huis gehaald om Bennett bij te staan en de kijker wakker te houden. Bennett opent zelf, met 'Speak Low', 'Old Devil Moon', 'It Had to Be You' en andere klassiekers, waarna hij duetten aangaat met k.d. lang in 'Moon Glow' en Elvis Costello in 'They Can't Take That Away From Me'. Natuurlijk ontbreekt 'I Left My Heart In San Francisco' en 'Fly Me To The Moon' niet en de finale is echt 'unplugged', als hij zonder microfoon en onder een staande ovatie 'Stepping Out With My Baby' zingt. De man kan zingen, maar deze show maakt niet duidelijk waarom Generatie X voor hem valt.

The Eagles: Hell Freezes Over

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Beth McCarthy. Met o.a. Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh, Don Felder en Timothy B. Schmit.

De titel is de naam van de recente tournee van de herenigde Eagles en van hun gelijknamige album. De groep heeft nog steeds de ontspannen Californische sound van rond 1975, wat oude fans ongetwijfeld zal aanspreken. Maar of ze er ook een nieuwe aanhang mee zullen krijgen, met name onder de jeugd, valt te betwijfelen. Het concert is opgenomen in de Warner Brothers Studio's in Burbank, in april 1994, nog voor het begin van de tour. Oude hits als 'Tequila Sunrise' en 'Hotel California' worden onberispelijk maar futloos ten gehore gebracht. De pose van eerlijke handwerkslieden past niet bij de muziek, en pas ver in het tweede uur laat de groep die waardige houding varen, om los te barsten met haar eerste hit: 'Take it Easy'. Henley zingt ook nog zijn eigen hits 'New York Minute' en 'Heart of the Matter'. Het resultaat is fraai uitgevoerde muziek zonder tierelantijnen, gebracht door een groep blanke verworpenen. McCarthy's regie is vlak, met soms ronduit irritante shots.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beth McCarthy op televisie komt.

Reageer