Charles S. Dubin (1919): regie en productie.
Er zijn 20 films en 1 serie gevonden.

Goodbye supermom

1988 |

Verenigde Staten 1988. Charles S. Dubin. Met o.a. Carol Kane, Wayne Rogers en Valerie Harper.

Drop-Out Mother

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Charles S. Dubin. Met o.a. Valerie Harper, Wayne Rogers, Carol Kane, Kim Hunter en Danny Gerard.

Lauwe komedie over een succesvolle vrouwelijke manager van een groot bedrijf, die huisvrouw en moeder wordt. Opvolger van de veel overtuigender film van Bob en Ann Shanks DROP-OUT FATHER uit 1982.

Masterpiece of murder

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Charles S. Dubin. Met o.a. Anne Lloyd Francis, Frank Gorshin, Kevin McCarthy, Yvonne De Carlo en Claudia Christian.

Lauwe komedie over een succesvolle vrouwelijke manager van een groot bedrijf, die huisvrouw en moeder wordt. Opvolger van de veel overtuigender film van Bob en Ann Shanks DROP-OUT FATHER uit 1982.

A Masterpiece of Murder

1986 | Misdaad

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Charles S. Dubin. Met o.a. Bob Hope, Don Ameche, Jayne Meadows, Yvonne De Carlo en Anne Lloyd Francis.

Hope (in zijn eerste tv-rol) is een detective in z'n nadagen, die met tegenzin samenwerkt met meester-inbreker Ameche om een serie kunstdiefstallen en moorden op te lossen. Een vermoeide Hope sleept zich voort in een rol die hij in lang vervlogen tijden met verve zou hebben gespeeld. Kelly en Astaire schijnen vroeger al eens voor de eer bedankt te hebben.

International Airport

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Charles S. Dubin en Don Chaffey. Met o.a. Gil Gerard, Berlinda Tolbert, Pat Crowley, Cliff Potts en Bill Bixby.

Gerard is de geliefde directeur van de luchthaven 'International Airport'. Tijdens een toespraak tot een nieuwe lichting stewardessen, krijgt hij een briefje in handen waaraan hij verder geen aandacht besteedt. Pas enkele uren later leest hij de boodschap dat vlucht 305 Honolulu nooit zal bereiken. Groot alarm. Na deze film, hoef je de tientallen andere AIRPORT- films niet meer te zien. Alle sentimentele clichés van het genre zijn uit de kast gehaald. De rollen worden zoals altijd vertolkt door een pléiade van bekende gezichten en de onvermijdelijke Kennedy. Producent Robert McCullough schakelde twee regisseurs in voor deze routineklus, terwijl Emil Oster de camera hanteerde. Pilot voor een eventuele serie.

My Palikari

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Charles S. Dubin. Met o.a. Telly Savalas, Keith Gordon, Dora Volonaki en Michael Constantine.

Savalas speelt een verrassend goede rol als Pete Panakos, een trotse Grieks-Amerikaan, die met zijn in Amerika geboren zoon Gordon terugkeert naar zijn vaderland. Een eerlijk, ontroerend verhaal, goed verteld door scriptschrijver George Kirgo, naar een roman van Leon Capetanos.

The Manions of America

1981 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1981. Drama van Joseph Sargent en Charles S. Dubin. Met o.a. Pierce Brosnan, Kate Mulgrew, Steve Forrest, Barbara Parkins en Linda Purl.

Mini-serie in drie delen. Een drama dat zich rond en tijdens de Amerikaanse burgeroorlog afspeelt en dat zich concentreert op de belevenissen van de Ierse immigrant Rory O`Manion (Brosnan) en familie alsmede een Engelse immigranten-familie en hun moeilijkheden onderling. We zien hun strijd om in Amerika iets op te bouwen. De serie is volledig in Ierland rond Dublin opgenomen en Brosnan startte hiermee een succesvolle TV-carrière. Sargent regisseerde deel 1, terwijl Dubin deel 2 en 3 voor zijn rekening nam. Het scenario is van Agnes Nixon en Rosemary A. Sisson.

Topper

1979 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Charles S. Dubin. Met o.a. Kate Jackson, Andrew Stevens, Jack Warden, Rue McClanahan en James Karen.

Bij een verkeersongeval komt het jonge koppeltje Jackson en Stevens om het leven. De toegang tot de hemel wordt hen geweigerd. Ze moeten eerst een goede daad verrichten. Ze besluiten hun advocaat Warden te helpen. Door hun bemoeienissen komt de man terecht in de meest krankzinnige situaties, temeer daar alleen hij in staat is hen te zien. Redelijke remake van de film uit 1937, maar het spookachtige duo hier is minder verfijnd dan Grant en Bennett. Dezelfde kritiek geldt voor Warden als het titelpersonage die het Britse flegma mist van Roland Young. Leuke gags en speelse situaties brengen de toeschouwer automatisch aan het lachen. De roman van Thorne Smith werd deze keer bewerkt door George Kirgo, Maryanne Kusica en Michael Scheff. Fotografie van Robert Caramico. Een poging om een nieuwe tv-serie te starten mislukte. Er was al eerder een serie van 1953 t/m 1956 met Anne Jeffreys en Robert Sterling als de spoken en Leo G. Carroll als Topper.

The Gathering, Part II

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Charles S. Dubin. Met o.a. Maureen Stapleton, Efrem Zimbalist jr, Jameson Parker, Bruce Davison en Lawrence Pressman.

Dit vervolg heeft meer weg van een soap-opera; de kerstreünie van de weduwe met haar volwassen kinderen wordt bedorven doordat er een nieuwe man in haar leven komt. Een foto van Ed Asner die de hele film door te zien is, herinnert een ieder eraan hoe sterk deel één was.

The Gathering, Part 2

1979 |

1979. Charles S. Dubin. Met o.a. Gail Strickland, Efrem Zimbalist jr, Lawrence Pressman, Jameson Parker en Maureen Stapleton.

Dit vervolg heeft meer weg van een soap-opera; de kerstreünie van de weduwe met haar volwassen kinderen wordt bedorven doordat er een nieuwe man in haar leven komt. Een foto van Ed Asner die de hele film door te zien is, herinnert een ieder eraan hoe sterk deel één was.

Roots: The Next Generations

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Charles S. Dubin, John Erman, George Stanford Brown en Lloyd Richards. Met o.a. George Stanford Brown, Olivia de Havilland, Henry Fonda, Paul Koslo en Greg Morris.

Mini-serie in zeven delen. Het vervolg op ROOTS, de geschiedenis van schrijver Alex Haley`s familie vanaf eind vorige eeuw tot deze tijd. De serie wist opnieuw te boeien maar was net iets onder het niveau van de eerste serie. Brando kreeg een Emmy voor zijn rol (zijn tv-debuut) als nazi-leider. De serie zelf won een Emmy als beste drama-serie van het seizoen. John Erman regisseerde deel 1, 3 en 7, Charles S. Dubin deel 2 en 4, George Stanford Brown regisseerde deel 5 en Lloyd Richards deel 6.

The Man from Atlantis: The Disappearances

1977 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Charles S. Dubin. Met o.a. Patrick Duffy, Belinda Montgomery, Alan Fudge, Kenneth Tigar en Darleen Carr.

De vierde en laatste pilot voor de serie. Carr is een geleerde die een ruimteschip wil ontwerpen teneinde de vervuilde aarde te kunnen verlaten. Zij kidnapt daarvoor een serie geleerden totdat zij zich vergrijpt aan Montgomery: want dan komt de Man van Atlantis in actie. Drie maanden later, in september 1977, start de serie die 13 delen van 50m zou omvatten en in Europa populairder werd dan in Amerika zelf. Gastrollen werden in de serie vervuld door o.a. Victor Buono, Parnell Roberts en Neville Brand.

The Deadly Triangle

1977 | Misdaad

Verenigde Staten 1977. Misdaad van Charles S. Dubin. Met o.a. Dale Robinette, Taylor Larcher, Geoffrey Lewis, Robert Lansing en Diana Muldaur.

Een ex-Olympische skiër die sheriff is geworden onderzoekt een moord in zijn skiverblijf. Doorsnee 'pilot' voor een serie.

Moving Violation

1976 | Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Actiefilm van Charles S. Dubin. Met o.a. Stephen McHattie, Kay Lenz, Eddie Albert, Lonny Chapman en Will Geer.

Een provincie-sheriff gaat achter een jong tweetal aan. Dat leidt tot de gebruikelijke achtervolging per auto. Niets nieuws onder de zon dus.

Murdock's Gang

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Charles S. Dubin. Met o.a. Alex Dreier, Janet Leigh, Murray Hamilton, William Daniels en Harold Gould.

Een boekhouder die er met de kas vandoor is, op de hielen gezeten door een geroyeerde advocaat (Dreier) en een bende ex- gevangenen. Een bonte rolbezetting en amusante situaties in een onbeduidend verhaal.

M*A*S*H

1972 | Komedie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1972. Komedie van Larry Gelbart. Met o.a. Alan Alda, Loretta Swit, Jamie Farr, William Christopher en Harry Morgan.

Een boekhouder die er met de kas vandoor is, op de hielen gezeten door een geroyeerde advocaat (Dreier) en een bende ex- gevangenen. Een bonte rolbezetting en amusante situaties in een onbeduidend verhaal.

Murder Once Removed

1971 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Charles S. Dubin. Met o.a. John Forsythe, Richard Kiley, Barbara Bain, Joseph Campanella en Wendell Burton.

Een gerespecteerde arts begaat de 'volmaakte misdaad'. De vertolkers leveren acteerwerk op niveau en de sfeer wordt overtuigend getekend, maar de film is een kopie van honderd-en- één soortgelijke werkjes in dit genre.

To Die in Paris

1968 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1968. Oorlogsfilm van Charles S. Dubin en Allen Reisner. Met o.a. Louis Jourdan, Kurt Krueger, Robert Ellenstein, John Marley en Ludwig Donath.

De wederwaardigheden van een aanvoerder van een verzetsgroep in Parijs tijdens WO-II, die per ongeluk samen met gewone misdadigers werd opgepakt, en die zijn bewakers niet kan laten vermoeden wie hij werkelijk is, terwijl hij tevens moet uitkijken voor het verzet dat hem voor alle veiligheid wil vermoorden. Veel spanning, maar een onevenwichtige produktie. Goed spel.

The Meanest Men of the West

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Charles S. Dubin en Samuel Fuller. Met o.a. Lee Marvin, Charles Bronson, Charles Grodin, Lee J. Cobb en Miriam Colon.

Een compilatie van twee afleveringen van het tv-westernfeuilleton THE VIRGINIAN, respectievelijk uit 1962 en 1972. De scenario's van die twee afleveringen vertoonden een meer dan gewone gelijkenis en dus monteerde een handige knaap alles door elkaar en, voilà, ziedaar een film met Marvin én Bronson. Wie goed oplet ziet niet alleen dat de twee acteurs nooit samen in beeld zijn, maar bemerkt tevens het kleurverschil tussen de verschillende scènes en een toch nog behoorlijk verwarrend scenario. Een verbluffend idee natuurlijk, maar een bedenkelijk resultaat.

Cinderella

1965 | Familiefilm, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Charles S. Dubin. Met o.a. Lesley Ann Warren, Stuart Damon, Celeste Holm, Ginger Rogers en Jo Van Fleet.

Een paar jaar na de beroemde animatiefilm van Walt Disney (1950) ging musicalduo Rodgers en Hammerstein (The Sound of Music) in opdracht van een Amerikaanse televisiezender aan de slag met het geliefde sprookje. Het eindresultaat, een aaneenschakeling van zo'n twintig liedjes, werd voor het eerst uitgezonden in 1957, in zwart-wit, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het succes was zo overweldigend dat al snel deze remake verscheen, in kleur, met een iets gewijzigd script. Voor een modern publiek doen de bordkartonnen decors, het uitbundige acteerwerk en de campy kostuums bijzonder gedateerd aan, maar charmant vermaak blijft het wel.

Mr. Rock and Roll

1957 | Muziek

Verenigde Staten 1957. Muziek van Charles S. Dubin. Met o.a. Alan Freed, Little Richard, Clyde McPhatter, Frankie Lymon and The Teenagers en Teddy Randazzo.

Deze film dat laat zien en horen hoe Alan Freed de rock 'n' roll 'ontdekt'. In AMERICAN HOT WAX trad Berry op met Tim McIntire als tegenspeler, maar hier is hij te zien samen met echte muziekhelden. Klasse-opnamen van McPhatter, Lymon en Little Richard. Graziano is erbij voor de komische noot.