Emeline Michel

Componist

Emeline Michel is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Corps plongés

1997 | Drama, Romantiek

Frankrijk/Haïti/Duitsland 1997. Drama van Raoul Peck. Met o.a. Geno Lechner, Jean-Michel Martial, Bob Meyer, Jeane Manson en Dee Dee Bridgewater.

Frans-Duits-Haïtiaanse coproductie speelt zich af in New York, waar een arts zowel professioneel als op persoonlijk vlak op een dood spoor zit. Haar leven krijgt een nieuwe impuls met de komst van een afgezette Haïtiaanse politicus. Regisseur Peck maakte ook het geprezen L'Homme sur le quais en Haitian corner. (RdL/VPRO Gids)

Goûté-Sel

1990 | Documentaire

Frankrijk/Canada 1990. Documentaire van Alain d' Aix. Met o.a. Mimi Barthélemy, Mireille Metellus en Sednie Rosemont.

Op een avond tijdens een sneeuwstorm in Montreal vertelt een kinderoppas over Haïti. Haar toehoorder is een jong meisje uit Quebec, van wie de familie oorspronkelijk uit Haïti afkomstig is. De titel is geïnspireerd door de voodoo- traditie en is een toespeling op de zombies. De oppas vertelt over de kinderen daar, over het feit dat er maar heel weinig en op sommige plaatsen zelfs helemaal geen scholen zijn, over de bijzondere positie van de taal op Haïti, over de culturele waarden van de mensen en over het door de hele bevolking gevoelde verlangen om te leren. Fictionele documentaire of documentaire fictie, het is maar hoe je het bekijkt. Het is in ieder geval een boeiende duik in de volkscultuur en tegelijkertijd een nieuwe kijk op een veranderende samenleving. Barthélemy werd in 1989 bekroond als de beste Franstalige verhalenvertelster.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emeline Michel op televisie komt.

Reageer