Martha Navarro is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

El anzuelo

1996 | Komedie

Mexico 1996. Komedie van Ernesto Rimoch. Met o.a. Bruno Bichir, Mariana Lecuona, Alvaro Guerrero, Jorge Galvan en Martha Navarro.

Don Carlos (Galvan) is automonteur. Hij heeft een lieve dochter Alejandra (Lecuona). Alejandra gaat trouwen met Alfonso (Guerrero); zijn moeder Paulina (Martha Navarro) is een weduwe, die het hoog in d`r bol heeft en neerkijkt op Alejandra en haar familie. Carlos (Bichir), de broer van het bruidje, die ervan droomt filmregisseur te worden legt de bruiloft vast op video en laat de gasten af en toe in de camera praten. Als het feest moet worden afgerekend, merkt Don Carlos, dat iemand hem zijn dure centen ontfutseld heeft. Alfonso en Alejandra helpen Don Carlos door bruiloftsgiften, die zij in cash ontvangen hebben, aan te bieden. Daarna gaat het stel op huwelijksreis en Carlos gaat de video monteren. Tijdens de montage ziet Carlos dat hij per ongeluk de ware toedracht heeft vastgelegd. Als Alfonso en Alejandra terug zijn, wordt de familie geconfontreerd met de feiten en breekt de pleuris uit, waarvan een blijvende vete het gevolg is. Aan het speelfilmdebuut van regisseur Rimoch is duidelijk te merken dat hij voorheen documentaires maakte, en die ervaring past hij heel handig toe in deze satirische zedenschets, waarbij Carlos zijn instrument is. Het resultaat is zeer vermakelijk, de spelprestaties zijn geloofwaardig, terwijl de handeling zich vlot voltrekt. Camerawerk van Jorge Medina en het bijtende scenario is van Eva Saraga en regisseur Rimoch.

Lola

1989 | Drama

Mexico/Spanje 1989. Drama van María Novaro en Maria Novaro. Met o.a. Leticia Huijara, Alejandra Vargas, Martha Navarro, Roberto Sosa en Mauricio Rivera.

Een echtscheiding heeft tot gevolg dat de band tussen een vrouw en haar zeven-jarige dochtertje steeds slechter wordt. De vrouw probeert daarin verbeteringen aan te brengen door zich anders voor te doen dan ze is, maar dat lukt niet. De eenzaamheid gaat steeds zwaarder wegen. Deze film is de eerste van deze regisseuse en speelt tussen de puinhopen van de aardbeving van Mexico-City in 1985. Zonder meer een vrij redelijke film. Scenario van (regisseuse) Maria en Beatriz Novaro. Het camerawerk is van Rodrigo García.

El Jinete de la divina providencia

1989 | Avonturenfilm

Mexico 1989. Avonturenfilm van Oscar Blancarte. Met o.a. Bruno Rey, Martha Navarro en Claudio Obregón.

Aan het eind van de 19e eeuw strijdt een Mexicaanse avonturier als 'de ruiter van de goddelijke voorzienigheid' tegen uitbuiting en corruptie. Een bescheiden avonturenfilm die opvalt omdat hij de mythe van 'Robin Hood' en de voorbije tijden van de Mexicaanse genrefilm doet herleven.

La Passión según Berenice

1975 | Drama, Actiefilm

Mexico 1975. Drama van Jaine Umberto Hermosillo. Met o.a. Pedro Armendériz Jr., Martha Navarro en Emma Roldán.

De mooie Navarro, een vrouw die getekend is door een getergd verleden, verzorgt in een provincieplaatsje haar godvrezende, gierige en ego[KA3]istische tante. Ze wordt door haar (z.g.) keurige omgeving onderdrukt terwijl zij gekweld wordt door (o.a. seksuele) passies. Als de huichelachtige zoon van de huisdokter thuiskomt, weet hij haar te verleiden. Na een hartstochtelijke nacht laat hij haar geschonden en alleen achter terwijl hij vertrekt naar Mexico City. De gekwetste vrouw neemt wraak voordat zij definitief de bedompte sfeer van het stadje de rug toekeert. Een rake karakterschets van de kleinsteedse Mexicaanse mentaliteit. De film werd in 1975 bekroond wanwege de regie, de vrouwlijke hoofdrol en het scenario.

Me quiero casar

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Angélica María, Fernando Soler en Martha Navarro.

Na vele misverstanden verklaren een man en een vrouw elkaar hun liefde. Een soort remake van UNA GRINGUITA EN MEXICO van dezelfde regisseur.